Nu börjar förfallet…

Provning för 2 år sen.

Ja det är dags nu. En synundersökning ska bokas för på kvällarna när ögonen är trötta är det redigt suddigt. Och texter på schampoflaskor och liknande är en utmaning 😜 Jag börjar bli gammal helt enkelt. Eller medelålders i alla fall. För om jag blir som mormor är jag inte ens halvvägs än.

Jag känner mig inte så gammal heller och Thomas dotter sa nyligen att jag ser ut som 23. Med smink på iaf. Utan ser jag äldre ut, haha. Men ögonen börjar som sagt var känna att jag närmar mig 50.

Så det lär bli nån slags glajjor för denna här. Och att hitta såna -sheise alltså. Jag har skojprovat en massa genom åren men jag är superkräsen. De måste kännas helt rätt. När jag väl ska prova i skarpt läge så får ni helt enkelt hjälpa mig.

Kram på er ❤️

Ps. Ett litet tillägg är att jag HAR haft glasögon. För 15 år sen skaffade jag riktiga då jag främst såg sämre på långt håll. Jag har billiga läsglasögon för ”schampoflaskor” redan, men tänkte ta och kolla synen till att börja med 😊

12 reaktioner på ”Nu börjar förfallet…”

 1. Hejsan. Senaste undersökningen var för 15 år sen och då sa han att jag var astigmatisk. Så vi får väl se vad en undersökning visar. Tack för rådet 💜

 2. Hej,
  Bra att du gör en ordentlig synundersökning 👍. Visar det sig att du har väldigt lika resultat på respektive öga samt inte har nämnvärt mycket astigmatism kan du köpa ” färdigglasögon”.
  Annars är rådet att skaffa dig riktiga läsglasögon.
  Hälsningar fr en optiker😎

 3. Inte så tunga svarta bågar. Du har så mycket färg och uttryck i dig själv, de svarta bågarna dödar de. Smala metallbågar, men kanske inte så stora som de visade.

 4. Nr 7 (eller någon annan modell i den formen) såg snyggast ut. Inte runda… (jag har själv glasögon och mina senaste är ljust vinröda i modell 7) Det är ju jättekul med glasögon, jag ser dem som smycken.
  Lycka till med ditt val!

 5. Hej
  Håller med föregående inlägg (Nina). Börja med ett par billiga. Så började jag, då jag absolut inte ville ha glasögon…stretade emot så länge det bara gick. Då kan du också ha flera olika och byta med i olika färg och form. Dessutom bra att ha ett par bredvid sängen/v-rummet/köket, man glömmer de hela tiden när man ”bara” behöver de ibland.

 6. Nr 1 , så snygga! Men kanske lite stora om du brukar ligga i soffan på sidan, så nr 4 eller 8 röstar jag på!

 7. Ögon är värdefulla så självklart ska du skaffa riktiga glasögon som anpassade efter din situation nu. Då kan du bibehålla så god syn som möjligt. Felaktiga brillor anstränger ögonen och du kan snabbare få ännu sämre syn och ansträngda ögon.
  Men kommer det bilder att rösta på? Jag tycker du ska testa nåt annat än svart plast också. 😊 Annars röstar jag på nr 8! Elegant!

 8. Tipsar om att du köper glasögon med byglar som sitter på näsan. När man har glajor i plast som hänger direkt på snoken så kan det bli som ett akvarium när det är varmt. Det immar igen.
  Kram

 9. Men hallå. Om du är preciiiis i början av din ålderssynthet så behöver du inte lägga massor med pengar på glasögon.

  Tids nog kommer du att behöva rumsprogressiva när du sitter vid datorn och att inte kunna läsa på schampoflaskan ter sig som lyx… 😁. Gå till Rusta eller Clas Ohlsson. Köp läsglasögon för 40 kronor paret. Använd vid behov.

  När du behöver dem oftare kan du satsa på riktiga!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *