Längre ögonfransar och fräschare hud

Inlägget innehåller reklamklänkar till Xlash

Fy fasen alltså vad jag känner mig dassigt ful nu. Om februari kallas för vabruari för de med barn så är det fulbruari för mig och många andra som känner sig helt grårosa med torr hud, gärna med lite tjusiga röda plitor om man kanske som jag är i klimakteriet. Och svart under ögonen av kanske för lite sömn eller brist på vitaminer och mineraler eftersom man ju inte ser till solen några längre stunder åt gången. Håret är dessutom helt åt helvete för min del. Men det kan vi återkomma till. Just nu tänker jag på ansiktet i första hand. Hur dassigt och trött det känns och ser ut.

Så jag försöker göra något åt det för att framförallt pigga upp mig själv, sen är det ju trevligt om ens omgivning också om man inte ser ut som om zombieapokalypsen ska starta snart.
Jag gör lite lätt peeling, med tryck på lätt, då min hud är känslig just nu. Men bort med gammal torr hud och sen tillföra fukt fukt och lite fukt till. Jag smörjer mig med massor av saker innan jag ska sova. Det är serum, nattkräm(har förvisso samma kräm dag som natt just nu pga fattig), ögonkräm, nagelolja, handkräm, fotkräm och en dutt med något cerat på läpparna.
Sedan några dagar före nyår har jag dessutom ögonfransserum med i rutinen för nu jäklar vill jag få fart på frallorna!

Länk till Xlash här.

Det här använder jag – Xlash. Flera av deras produkter just nu faktiskt som ni ser nedan. Men det här är alltså ögonfransserumet. Den vita är på 6 ml så den varar ett bra tag, men det finns ju även en mindre variant på 3 ml om man vill testa eller om man bara har lite ont om cash kanske. Just nu har xlash 20% på allt så det kan ju absolut vara en idé att testa nu. Länk Xlash 6ml.

Den här har jag just nu, den på 3ml och jag tar den varje kväll när jag satt mig i sängen. Om man är rädd att inte pricka utan spegel så kan man ju ha en lite handspegel bredvid sängen så drar man en rand vid fransroten innan det är dags att släcka lampan. Den kan svida till lite om man får den i ögonen (på mig iaf) så jag gör det personligen som jag skrev, just innan jag ska släcka. Sen kan man bli lite smulig runt ögonen på morgonen men då ska man ju ändå tvätta ansiktet. Jag har använt xlash i ca 4 veckor nu, men på mig tar det ca 6 veckor innan jag ser resultat så det gäller att ha tålamod och använda det varje kväll. För en del tar det 6-8 veckor som för mig, för andra längre eller lite kortare. Så ge inte upp! Mina raka ganska korta ögonfransar är förhoppningsvis snart långa och fina och då jäklar ska jag färga dem. När de sen växt så behöver man inte använda serum varje kväll. Länk Xlash 3ml

Och så använder jag de här med jämna mellanrum. Eye gel patches. Just Xlash har flera olika men jag har den här aprikosa burken nu som ska jaga bort mörka ringar under ögonen. Den här sorten är som att ge en kopp starkt kaffe till ögonen så de ska vakna till ordentligt. Den innehåller bland annat just koffein som hjälper till att ta bort det mörka, och niacinamid (en sorts B3 vitamin)som bland annat stärker hudens barriär och jämnar till ytan och ska ge lyster. Så jag tänker att jag ska hitta mig något serum till hela facet med niacinamid…
Men den här räcker ju en bit ner på kinderna också som ni ser på den tjusiga bilden högst upp.20% på de här också. Länk Awakening Eye Gels. (förutom dessa godmorgon pads så finns det även två andra med andra egenskaper).

Och så den här. Den använder jag också nu. Den fick jag i present i höstas och har använt den sedan dess. Den här rengör ansiktet effektivt från smink(jag har dock annat till ögonen). Det är ganska fast form, typ margarin. Man använder skrapan och tar av en liten bit som en ärta och så smörjer du ut den i händerna innan du gnider in i ansiktet. Jag försökte ta klicken direkt i ansiktet och det gick inte alls. Så gnid ut lite i händerna först så du värmer upp krämen. Sen är det bara att sätta igång och tvätta. Och skölj med ganska varmt vatten. Länk in The Clear Cleansing Balm

Först blir man blank som om man har smör i fejset, när du sen tillsätter vatten för att skölja så blir det mjölkigt.

Inlägget är inte sponsrat förutom att länkarna är affliatelänkar. Det innebär att den som har sådana kan tjäna en liten procent om folk handlar via länkarna. Och det blir jag jätteglad över om ni gör, för det innebär att jag lägger ner mer tid på tips i bloggen 🙂 Så tack ni som använder mina länkar både i det här och andra inlägg ❤️❤️❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *