Vi firar 50 årsdagen i New York

Utsikt från hotellet vi ska bo på.

Nu börjar det närma sig min födelsedag och jag har ju inte riktigt vetat hur och var jag skulle fira att jag fyller 50 år. Men nu vet jag! Det blir firande med familj och släkt och några vänner (de flesta kan inte just den dagen men några av mina närmaste kommer och det är jag så himla glad över) på lördag den 19e. Då kommer vi att vara I Osby för det blir lite tajt att fixa och dona här hemma för vi åker nämligen iväg på onsdag morgon och kommer hem fredag morgon.

För jag kommer att fira födelsedagen i New York! Thomas kommer att jobba men jag åker med som passagerare och kommer nog bli uppassad till max. För givetvis kommer jag plinga järnet så att pursern (Thomas) kommer rusande, haha.
Det blir en kort visit där bara då vi kommer fram till hotellet vid typ 16’ish lokal tid på onsdag och sen ska vi hem igen dagen efter och behöver vara tillbaka på hotellet vid 14 tiden. Så 20-22 timmar kommer vi bara vara där men vi ska nog hinna med en del ändå.

Det blir att typ bara slänga in väskan på hotellrummet och sedan bege oss över till Manhattan. Crewhotellet ligger nämligen i New Jersey så vi måste över floden först(dock går ju tbanan under floden). Eftersom det blir mörkt typ direkt när vi kommer fram så får vi se vad man ska hitta på. Thomas har en rutt planerad och sen har jag ju vissa önskemål så vi får se hur det blir. Men då på kvällen vill jag i alla fall till Times Square.

Jag har nämligen aldrig varit i New York, eller Usa för den delen, och vill se allt turistigt som går att se. Ni vet, sånt man sett på film. Sen vad vi kommer att hinna är ju en annan femma. Men jag får väl hänga med fler gånger sen, men nu är det för att jag ska vakna upp i New York på min födelsedag. Och sen sitta i luften också på födelsedagen för den delen. Förhoppningsvis i första klass, men det är beroende på om det finns plats där eller inte.

En sak jag gärna skulle vilja se i New York är granen vid Rockefeller plaza, men den här tyvärr inte kommit upp nu när vi ska dit. Men det verkar som om det kommit en del julpynt i övrigt så det tänker jag njuta av. Shoppa vet jag inte vad jag hinner, men om ni har tips på antingen sånt man måste se i New York, saker att köpa med sig, butiker att shoppa i (typ tjockiskläder, var finns de? Om jag nu skulle ha tid att kolla in en klänning).

Så ikväll blir det att packa och även kolla om jag har nån fin klänning att ha på lördag (om jag nu inte shoppar i N.Y) för det blir snabba ryck även på fredag när vi kommer hem. Då är det bara att åka hem, packa om väskan lite och sen dra upp till mamma för att hjälpas åt att ställa i ordning inför firandet dagen efter. Thomas kan inte hänga med då eftersom han hämtar kidsen på lördag morgon. Så ja, det här kommer bli en vecka i snabbhetens och 50 års tecken 🙂

På onsdag när vi åker (16e) firar vi dessutom 4 år tillsammans, jag och Thomas. Bara det kräver ju ett glas bubbel i luften. Han kan ju inte skåla i alkohol då han jobbar så han får väl ta en cola eller nåt 🙂

Nu ska jag upp i sovrummet och rota runt bland kläder att ha med och ha på lördag.
Puss o kram på er ❤️

22 reaktioner på ”Vi firar 50 årsdagen i New York”

 1. Jättegrattis!
  En annan sak…Kicki Danielsson som ung är jättelik dig! Är ni släkt? Skåningar och allt…

 2. Hoppas du får en alldeles uuuunderbar födelsedag ❤️ Stort GRATTIS!!
  Njut av resan, livet och kärleken 💕

 3. Å, vad roligt, NYC är härligt! Affärer är öppna mycket längre, typ till 22, så du hinner nog shoppa. För några år sedan fanns Century 21 med märkeskläder, väskor mm till billigt pris, osäker på om den finns kvar dock. Ha det så kul!

 4. Kolla in Old Navy, här kan man hitta kläder i alla storlekar.
  Men en tur till Central Park sedan en promenad ner för femte avenyn och till sist Times Square
  Längs vägen kommer du hitta massor med roliga butiker att kolla i och bara njuta av känslan att få vara i NY.
  Bekväma skor är a och o

  Hoppas du får en underbar födelsedag

 5. Åh så roligt!
  Det var många år sedan jag var i NY så jag har inga bra tips. Minns iaf att det kändes som att vandra omkring i ek film:) Fantastiskt att det gick att ordna så bra att du kunde hänga med på resan. Önskar dig all glädje!
  Kram / T

 6. Wiiii så härligt 🙂
  Har aldrig varit i NY men det ska ske nån gång 🙂
  Grattis i förskott 🌸

 7. Åh min gamla hemstad så avis!! Du kommer älska New York! Gå på en skybar är mitt tips och cykla en tur i Central Park sen självklart shopping på Fifth Avenue.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *