Turistande i Stockholm med Thomas och barnen

Numera är jag ju turist och inte boende i Stockholm. Thomas har varit lite i Stockholm och barnen hade inte varit där alls. Så vad göra? Speciellt som vi bara hade en och en halv dag på oss. Och jag med mina jävla (sorry men här behövs kraftuttryck) artrosknän som hindrar mig från att gå några längre sträckor. Lite gående men se en del alltså. Som inte barnen blir fullständigt uttråkade av heller… Så efter frukosten och sen upp på rummet för att fixa oss (osminkad i mysbrallor är min melodi när jag går ner för frukost oavsett om det är hotell eller hemma) var det dags att ge oss ut på stan.

Eftersom vi bodde på Hötorget är det ju nära till allt, så vi promenerade bort till Sergels torg så jag kunde visa dem fontänen där Samir och Viktor skulle bada nakna, och där det görs en del knarkaffärer och samlas folk vid idrottsfiranden och demonstrationer. Kort sagt, det plattan är känt för. Sen gick vi till spårvagnen. Vi tog första/sista hållplatsen vid Åhléns för att sen åka vidare ut på Djurgården. Det är en trevlig liten tur där man kan peka ut sånt som kan intressera en 46, 12 och 7åring. Som Strandvägen med alla dyra lägenheter, NK såklart, Djurgårdsbron och sen ute på Djurgården finns ju Skansen, Abba-museet och Gröna Lund. Vi sket i Skansen för helt ärligt tycker jag inte att det är så himla kul där. Förutom akvariet då. Ska man dit ska man dessutom ha mer tid. Tyvärr var ju Gröna Lund stängt så vi stannade helt enkelt kvar på spårvagnen så var jag guide.

På tillbakavägen hoppade vi av vid NK och tog även en sväng inom Gallerian (det var inte jag som ville gå i affärer även om man kan tro det ;). Sen blev det promenad mot hotellet och mat på Kungshallen.

Vi passade på att köpa med oss lite Cava och Cola till hotellrummet så vi kunde skåla för vår mini-tripp till Stockholm.
Efter att ha slappat på hotellet (barnen ville ju njuta av det fina hotellrummet) och svidat om tog vi tunnelbanan (också det en nyhet för barnen) till Gamla stan och Engelen där vi slog oss ner på uteserveringen för drinkar. Givetvis skulle barnen också ha drinkar 😀
En frozen strawberry daquiri för mig och Mojito för Thomas.
Att strosa i Gamla stan på kvällen är både mysigt och framförallt skönt att slippa alla turister som annars trängs där. Jag vet dock inte hur det är nu när det är Coronapandemi. Men i vanliga fall får man gå i snigeltakt bakom alla fotande japaner, amerikaner, italienare och tyskar. Nu hade vi stadsdelen mer eller mindre för oss själva.
Ett måste i Gamla stan är den smala gatan och trappan i Morten Trotzigs gränd som utgår från Västerlånggatan.

Det var vår tisdag i Stockholm. Onsdagen var vår sista dag och dags för utcheckning. Tyvärr gick halva dagen innan vi kom iväg för efter frukosten fick jag något helt djävulskt ont i magen. Mensvärken från helvetet helt enkelt. Svinmycket och så ont att jag kräktes och sen bara låg och stönade av smärta på sängen. Jag har aldrig varit med om det förut så jag antar att det är lite otäcka syndrom man kan få när man närmar sig (eller är i, jag vet inte) klimakteriet. Så tyvärr gjorde det att jag bara inte kunde ta mig iväg förrän det onda gett med sig och jag sminkat om mig (grät floder av smärtan).

Hur som helst så hade Oscar önskat sig att få åka till Mall of Scandinavia så det gjorde han och jag, samtidigt som jag skickade iväg Thomas och Malin med buss till Tekniska muséet så de slapp gå i affärer. Just tekniska var väldigt uppskattat då det finns en massa saker att göra där för barn. Så om ni turistar i Stockholm med barn, ta gärna en sväng dit då. Själv har jag faktiskt aldrig varit där, men hade fått tips av vänner att det är en höjdare för barn där.

När vi väl möttes upp sen var det dags att dra till hotellet för att hämta väskorna och sen iväg till parkeringshuset vid Vikingterminalen där vi hade ställt bilen. Det blev sen nattkörning hem till Skåne igen. Eller Thomas körde och jag satt och hejade på samtidigt som vi försökte få barnen att sova i baksätet. Jag tror att vi var hemma vid tre-halv fyra på morgonen.
Jag tror att de var nöjda med att ha fått besöka huvudstaden för första gången. Så får jag hoppas att det blir fler och längre turer dit så jag hinner visa mer av stan 🙂 Sen vill jag ju dit snart igen för en tripp som inte är för barnens skull, utan för min egen och ev Thomas om han vill med. Men det kommer.

Kram på er vänner

1 reaktion på ”Turistande i Stockholm med Thomas och barnen”

  1. Usch vad tråkigt med magontet. Jag tror det är värmen. Har fått mensvärk från helvetet när det är varmt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *