Tre lyx och tre budgetmascaror

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kicks, Meds och Lyko

Jag har sagt det förut och jag säger det igen – om jag måste välja bara en makeupprodukt så är det mascara som är viktigast för mig. Jag tycker att det är så kul att testa nya mascaror för att se om den där nya ger de låååånga och svepande ögonfransarna jag suktar efter. Faktum är att jag längtar efter att sminka mig när jag har en ny mascara. Just nu har jag ett helt gäng mascaror igång samtidigt vilket ju kan vara lite knas för de torkar ju och blir gamla efter ett tag, men jag måste ju testa. Det är bland annat ett fyrpack från Lancôme, den där Sky High från maybelline jag skrivit om, det är min favorit från Lumene, det är en Paradise från L´Loréal Paris och det är en från Pür.

Men nu tänkte jag inte skriva om just dem, eller jo ett par av dem kommer med här. Jag tänkte nämligen skriva om några favoriter bland alla mascaror jag testat genom åren, både dyra och mindre dyra. De här är inga nyheter men å andra sidan om de funnits med ett tag så beror det ju på att de är bra. Kassa mascaror brukar försvinna om folk inte köper dem.

Nu vill man kanske ha olika effekt av sina mascaror. En del vill ha långa och separerade, andra tjocka och långa och en del bara tjocka lite kletiga. Jag själv vill ha mina ögonfransar långa och separerade, men ändå med volym. Så jag vill alltså ha en mascara som klarar det mesta. Så vet ni förutsättningarna för just mina favoriter.

Här är mascarorna jag valt att ta med i mitt tips.

Dior show Iconic Overcurl. Det här är en mascara i det dyrare segmentet och jag gillar den. Dels känns själva förpackningen och märket i sig lyxigt. Dior klingar ju faktiskt lyxigare än Maybelline. Men sen måste ju innehållet också vara bra. Och det är den här. Den ger fina fransar som går att bygga upp volym med utan att de klumpar sig. Borsten är en klassisk ”stråborste” (jag vet inte vad de kallas) med böj som kommer åt fransarna. Pris ca 395 kr .
Länk Dior overcurl.

Sedan har vi Roller lash från Benefit. En mascara som kom för ca 5 år sen och som jag föll för direkt. Att den heter Roller lash är för att tekniken i själva borsten ska vara som en hårspole man lägger upp håret på för att locka det. Borsten greppar tag i fransarna och böjer dem utan att man ska behöva fransböjare (som jag alltid använder). Och ja, det funkar. Nu böjer jag oftast ändå med min ögonfransböjare, men om jag inte har den så blir mina raka frallor ändå ganska snyggt böja av den här. Jag upplever att de flesta borstar med gummipiggar separerar ögonfransarna bra, så också denna. Och den här mascaran ger finfin längd. Pris 349 kr på Sephora.

Jag skrev ju att jag testar ett fyrpack mascara från Lancôme just nu. Det är en såndär julpack med en fullsize och tre små mascaror. Jag köpte förpackningen efter jul på rea för jag ville kolla vilken av dessa fyra Hypnose mascaror som passar mig bäst. Och det här helt klar den här – Drama. Den ger både volym och längd och separerar ögonfransarna. De andra är lite för mesiga för mig, så om jag skulle tipsa om en Lancôme Hypnose så är det Drama. Den här var tyvärr en av småttningarna i mascarapaketet så jag kommer att köpa den här i fullsize när jag tagit slut på minin för den här gillar jag. Även Thomas har sett skillnad på mina fransar när jag har den här på mig. Faktum är att det är två mascaror av alla han faktiskt ser att jag har på mig. Som sticker ut alltså och han frågar om jag har den där på mig. Drama är en av dem. Pris ca 349 kr. Just nu 20% på Lyko. Länk Hypnose Drama

Det var mina tips från det dyrare segmentet. Nu har inte alla varken råd eller lust att lägga tre, fyra hundra på en mascara så givetvis har jag tips på billigare franssvärta också.

Den här! True Mystic Waterproof från Lumene är min favoritmascara. Den är dessutom den här Thomas alltid ser om jag har på mig och tycker att jag är allra finast i. Jag har även testat den som inte är waterproof, men den är inte lika bra. Den här ger jättebra längd på ögonfransarna, de blir separerade och när jag böjt dem med fransböjaren så håller mascaran böjen på dem mest hela dagen. Den sitter bra och smular inte.
Nu måste man ta bort vattenfast med en bra borttagare, men den jag har tar bort den här och alla andra. Jag kör på Andreas Eye Q’s (den bruna burken med pads som finns typ överallt och kostar ca en femtiolapp (just nu 39 kr på Meds, länk här). True Mystic från Lumene kostar ca 179 kronor. Länk True Mystic

Den här fick jag av Thomas efter att han fått tips av den av flygvärdinnorna på jobbet som gillar den här (och de har ju möjlighet att köpa mascaror på flygplatser och över hela världen). Jag tycker att den här ger mycket volym och ramar in ögat fint. Nu var det ett tag sedan jag använde den, men jag vet att jag tyckte att den är bra och att jag tipsat om den tidigare. Pris ca 170 kr. Just nu 140 kr på Lyko. Länk här.

Och så den här som också är från L’Oréal Paris. De har flera i sin Million serie, men den här lila – So coture, är min favorit. Jag tyckte iofs att den som var i samarbete med Ida Lanto via H&M för några år sen var lite lite bättre, men det var kanske inbillning för det är så vitt jag vet samma mascara. Men jag har iaf köpt den flera gånger och det gör man ju bara med mascaror man gillar. Och det här jag med den här. Ögonfransarna blir som jag vill ha dem – svarta och längre och dessutom tjockare. 140 kronor på Lyko. Länk Million So coture

Det var mina mascaratips. Flera av dem har jag tipsat om tidigare men det är ju helt enkelt för att jag gillar dem, och då har jag som sagt var testat nya också. Egentligen borde kanske Maybelline Sky High också vara med under budgettipsen för den ÄR bra. Dock ger den inte riktigt så långa fransar som jag hade hoppats på efter all hype, så liiite besviken är jag. Men det beror ju på vad man förväntar sig också.

Jag har länkat till lite olika företag här, det finns säkert de som har erbjudande just nu som jag inte tagit med, men ni hittar säkert dem själva om ni inte vill gå via mina länkar. Dock är jag som alltid glad om ni gör det.

Nu ska jag ta och gå loss med dammsugaren innan det blir dusch, lite smink och sen taco och Melodifestival.
Ha en fin kväll vänner. Stor kram från mig till er ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *