Trädgårdsarbete, sjukgymnasten och bra ansiktsvård

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds

Hej goa läsare. Jag hoppas att ni har en fin fredag och att ni mår bra? Här känns det okej idag. Jag ska strax ge mig ut i trädgården och påbörja arbetet med trädgårdsdammen vilket kommer bli ett sjuhelsikes slit då den växt igen av trådalger. Pump och filter gick sönder förra sommaren och innan vi väl köpte nytt så hann det liksom fallera. Så där har jag att göra minst sagt. Jag får dock ta det lite som det kommer för jag har känningar av min höft/skinkor än. Dock är det mycket bättre sedan jag var hos sjukgymnasten i tisdags och hon misstänkte då att det är inflammation i slemsäckarna där så hon satte en kortisonspruta i varje sida. Igår kändes det jättebra, men idag känner jag av det onda igen så som hon sa sist så kanske det krävs fler sprutor om två veckor.

Överhuvudtaget blev jag så glad när jag hade varit hos henne för det kändes som att hon tog mina smärtor på allvar och funderade över en diagnos som en vän till mig misstänkte för ett år sedan. Dock gick vi inte så mycket på djupet med det än då det främst var höfterna/skinkorna vi skulle åtgärda den här gången. Men jag berättade även om artrosen, överrörligheten och en massa annan skit, så hon sa att hon vill göra mig STARK. Stark så kroppen fixar smärtan och kanske kan läka. Så det blir spännande att se vad hon har för upplägg åt mig. Men först är det några enkla övningar för att få igång skinkorna och höfterna då musklerna är stela men lederna mjuka (överrörlig som sagt). Så jag får väl ta det som det kommer med dammen, men det ska nog gå bra.

Alger, miljoner löv från pilen, fejknäckrosor som vi bara sket i när allt ändå fallerade. Men nu ska här röjas. Det knepiga är bara att det inte bara är att dra upp algerna och slänga utan jag måste först ner med dem i stora baljor och se om det gömt sig salamandrar i det. Och sen fiska upp dem i så fall och över i en annan balja. Sen ska växterna upp och klippas och sen ska vi tömma ut allt vatten, skrubba allt och bygga upp alla stenarna igen för de rasar under vintern. Men först algerna.

Och solskydd! Jag brände mig i måndags och har inte varit ute i solen sedan dess. I tisdags färgade jag även brynen och råkade liksom glömma tiden då jag höll på med annat samtidigt. Så det har varit typ rött och svart här nu. Mycket tjusigt. Nåväl, både det röda och de mörka brynen lägger sig så det blir nog bra. Men gör inte som jag och glöm solskydd när ni är ute. Dels (viktigast såklart) på grund av hudsjukdomar som cancer, men också för att slippa pigmentering och rynkor.

En sak jag är glad över är att utslagen i ansiktet nästan försvunnit nu. Jag har kört med snälla krämer och några nätter ingen kräm alls, förutom runt ögonen. Jag har beställt en ny ögonkräm av samma sort jag hade innan och tog även en ansiktskräm som ska vara mild och snäll för känslig hud. Oftast är ögonkrämen den lilla och ansiktskräm mindre, men här är det tvärtom. Dock tycker jag att man får mycket för priset även för ansiktskrämen. Så om ni är känsliga kan jag rekommendera dessa två. Länk ögonkräm. Länk ansiktskräm. Jag har ansiktskrämen som heter ”rich” som är lite tjockare. Gillar man inte det så finns det en utan rich också, jag tänker att den är lite lättare. Den kommer jag att köra på när jag väl känner att det är återställt i fejset. Dock är inte den jag har fet på huden eller något heller, utan skön.

Jag har även rengöringsgel i detta märke och den tar bort smink effektivt. Länk rengöringsgel

Sen till ögonen har jag pads för att ta bort mascara och sånt för det tycker jag inte att någon gel rår på. Länk här.

Okej, nu är det dags att dra på trädgårdsjeansen, fleece och stövlar och hugga krattan och börja dra upp alger och salamandrar.
Kram på er!

1 reaktion på ”Trädgårdsarbete, sjukgymnasten och bra ansiktsvård”

  1. Jag misstänker att det kan röra sig om samma diagnos som jag själv har, men är såklart inte säker. Har varit diagnoserad sedan jag var 12 så om du undrar nåt eller vill prata med någon i (kanske?) samma situation är det bara att hojta till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *