Söndag med sälj av saker och fix med gardiner

Hej på er vänner. Jag hoppas att ni har en skön söndag. Kanske lufsar ni som jag runt i myskläder (jag har mitt älskade gröna set på mig) och har det bra. Thomas kom hem för några timmar sen och har nu lagt sig för att sova då han varit vaken hela natten eftersom han jobbat, plus att det blir knas med tiden när han varit i Usa. Så ett par timmar nu på dagen och sen är det dag att försöka sova ikväll igen så det gäller att han inte ligger för länge nu. Men jag tänkte ge honom en eller ett par melatonintabletter ikväll så kanske han kommer till ro ändå trots att det är dag för honom. Vi får la se.

Medan han sover så tar jag mig en kopp kaffe i min tjusiga Barba-mugg. Eller i en av dem för jag har tre – den blå som ju är Barba Flink (såklart), och Barbamama och Barbapapa( de stavar så). Idag blev det Barbapapa för jag kände mig lite rosa. Lite rödare dessutom så hade den matchat den tjusiga finnen jag fått på kinden. Jävla pre-menopaus som grejar med hormonerna så jag får finnar som i tonåren. Inte så himla många, men ändå. Jag vill inte ha finnar vid 50, bah sicket påhitt! Dessutom kommer de på bröstet och typnedanför nacken där ryggen börjar. Inte många som sagt, men där har jag aldrig haft några förut.

Nåväl, kaffe och Barba var det ju egentligen jag pratade om. Jag försöker mig på kaffe ibland för jag vill ju inte må illa av det, men det går sådär. Kanske det också är en hormongrej?

Jag, min mugg och så ett tomt blogginlägg som jag i detta nu fyller med en massa intressanta saker… 😉

Jag håller också på att fippla lite med sälja saker på nätet. Jag fixade inlägg häromdagen, men kikar ändå runt lite. Dels på min försäljning via Sellpy dit jag lämnat en påse med kläder, och dels så håller vi på med skridskor och hjälmar på både Marketplace och Blocket. Nu vet jag inte om det är så jäkla mycket drag efter skridskor och hjälmar här i Malmö dock. Det vi säljer är oanvänt eller bara använt några gånger och ligger kvar i sina kartonger, så jag tänker att andra ungar här nere i syd inte heller är så inne på vintersporter.

I Osby finns det en hockeykultur och det är många som åker iväg och åker skidor på vintern, så jag gissar att sånt säljer bättre där. Men jag vet ju inte, det FINNS ju hockey i både Limhamn och Malmö. Så håll tummarna för jag vill bli av med de där prylarna nu då de står i vardagsrummet och retar mig.

Kom och köp!

Här är några av plaggen som är ute just nu på Sellpy. Länk till min sellpyshop här

För den som undrar över Sellpy så beställer man alltså en påse som kommer hem till lådan. Just nu är första påsen gratis, annars kostar den 19 kronor. Sen när man packat det man vill bli av med/ska sälja så fyller man i att den ska bli hämtad och ställer ut den så kommer de och plockar upp den. Sen tar det från några veckor till ett par månader innan ens plagg läggs upp (beroende på hur mycket de har antar jag). Just nu är väntetiden 14 veckor så ens plagg kommer ut först i maj. Så tänk på det när ni ska sälja, dvs att ni inte lägger ner vinterkläder i påsen även om det är vinter nu, och tvärtom sen.

Man får inte speciellt mycket för sina plagg(kändis-säljarna har andra avtal tror jag ju absolut), bara 40% av det som de lägger ut det för. Sedan drar de en tia per annons. Dvs om de lagt ut ett plagg för 100 kr så får du 30 kr. Såvida det inte är ett dyrare plagg för över 500 kr, för då får man högre andel. Du kan kolla via en generator hur mycket du kan få för varje plagg. De sorterar bort sånt de inte tror att de kan få minst 50 kr för. Så man blir inte rik på att sälja på Sellpy men det är skönt att bli av med plaggen och det man får det får man liksom. Istället för att skänka. Det kan man ju göra via Sellpy också, dvs skänka eventuell förtjänst.

Nu har min lille sambo vaknat och kommit ner till mig så nu tänkte jag ta och fortsätta med annat här. Som att stryka och sätta upp de nya gardinerna jag pratat om. Återkommer om dem. Kram på er! ❤️

1 reaktion på ”Söndag med sälj av saker och fix med gardiner”

  1. Jag har också rensat och sålt via Tradera och lokal Facebooksida. Facebook är ju dessutom gratis och Tradera 10% av försäljningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *