Piffar hemmet med nya gardiner

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Hej vänner. Såhär efter jul och nyår tycker jag att det kan kännas lite tomt och kalt hemma när man plockat bort pyntet och julgardinerna. Jag älskade ju verkligen de röda gardinerna jag satte upp till jul för de förändrade köket och gjorde det så mysigt (inlägg med gardinerna här). Tulpaner hjälper ju en del mot den kala känslan, men eftersom jag tyckte att de röda gardinerna gjorde så mycket så har jag nu fått lite gardindille. Det hänger nya i matrummet/lekrummet (vi håller på att fixa där så det behöver inte visas än då det ser för jäkligt ut) och i sovrummet. Och jag ska även fixa till de jag beställt till köket.

Det var väldigt längesen jag hade mönstrade gardiner då jag föredragit enfärgade de sista 20 åren, men nu jäklar har det vaknat något storblommigt i mig. De här mörkläggande från Ikea blev jag så himla förtjust i då de dessutom kan matchas med väggarna i sovrummet som är greige(gråbeige), eller latte som Thomas mer tycker att de är och det var den färgen han valde när sovrummet fixades för längesen. Innan min tid. Så jag vill ju helst göra om allt därinne, göra det till VÅRT sovrum (sängbottnarna är dock bytta men annars ser det ut som när hans ex bodde här), men det kostar ju med ny inredning så nya gardiner (och byrån i hörnan) får bli en bra början 🙂

Det ska komma upp rullgardiner också, men de här mörklägger jättebra de också. Och så ska jag korta gardinerna så de inte släpar i golvet. Men jag var lite ivrig att få upp dem för att se hur det skulle bli.

Och jag älskar dem. Jag var inte säker på det för det ÄR ju mycket blommor. Men det är inga jobbiga blommor liksom.

Sen har vi som sagt köket. Där beställde jag först ljusgrå i samma serie som den här mörkgrå, men när de kom så gick tonen mer åt grå-grön-blå så jag gillade inte dem. Så jag bytte.

Nu blev det grå gardiner istället. De är ganska mörkt grå men eftersom de släpper igenom ljuset bra så tror jag det kommer funka ändå. Jag tog 250 längd och typiskt nog är de lite för långa. 245 cm var perfekta. Så nu måste jag lägga upp. Morr! Men jag tar strykband så ska det väl gå ganska smärtfritt. Jag lovar att visa när de kommit upp. Länk grå gardiner

Från början hade jag tänkt ta de här gröna för jag tänkte att de står sig nog fint mot de gröna växterna på fönsterbrädan. Men tyvärr var 250 slut. Nu när jag ser att de ändå är för långa så kunde jag lika gärna tagit de som är snäppet längre och lagt upp dem. Men nu orkar jag inte byta och krångla en gång till. Det kanske blir gröna sen också. Länk mörkgröna gardiner.

Eller så kanske det blir blommiga i köket också. De här ser fina ut och är inte mörkläggande. Så kanske det blir hortensior i vår? Länk gråblommiga gardiner.

De här är på gränsen till för blommiga, men jag gillar dem. Mer blommigt än så här vill jag inte ha, men de här skulle nog också funka tänker jag.
Länk rödblommiga gardiner.

Inte så hysteriska utan jag tror de funkar till det i övrigt vita köket.

Det var dagens piffa hemma tips. Nästa steg här hemma blir att måla om vardagsrummet. Och förhoppningsvis byta ut sofforna som Thomas haft sen Hedenhös 😛 Och matta. Och tavlor. En helrenovering alltså. Lite och lite så blir här snart som jag vill ha det…

Kram på er!

7 reaktioner på ”Piffar hemmet med nya gardiner”

  1. Ja jag tänker också på det. Vi har ju en del gamla gardiner och med takskenor funkar inte de längre. Så jag tror att vi bara höjer stången.

  2. Takskenor är ju absolut snyggast, men jag fastnade på att det är öljettlängder med i inlägget, gillar man det är man fast med stänger om man inte vill sy om ordentligt. 🙂

  3. Snyggt med gardiner. De du visar är hur fina som helst. Har också förstått att helst ska man sätta skenan i taket. Om jag skulle göra det skulle det bli mycket arbete med hål i väggarna mm då det går vara. Huvudsaken att man har gardiner dom gör att det blir ”varmare” i rummen.

  4. Jag skulle sätta takskenor istället, är så fint när de går hela vägen. Köpte såna på Hornbach och är så nöjd, de är också lätta att dra undan när de glider i skenan och man kan dra hela vägen bort från fönstret så hela fönstret syns. Bara ett tips!

  5. Höj gardinstängerna istället för att kapa gardinerna.
    Blir mycket snyggare och gör att rummet ser större ut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *