Sköna kängor med dämpande sulor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Nuförtiden går jag nästan alltid i sneakers för det funkar bäst med mina dumma artrosknän. Mjukt ska det vara och helst studs på det. Så det blir inte mycket finskor numera. Däremot vill jag gärna byta sneakers mot kängor ibland för det är också skönt och funkar till det mesta. Dock är de flesta kängor jag har snörkängor och ibland vill man ju bara hoppa i sina skor snabbt och ut genom dörren i ett huj. Inte sätta sig ner och snöra och ha sig. Så därför har jag inte använt kängor speciellt mycket de senaste åren. Men nu har jag köpt mig ett par med dragkedja på sidan.

Först tänkte jag tagit ett par lite högre kängor men så tänkte jag att jag har ju faktiskt Dr Martens som är höga och Pandora som är ganska höga. Så varför inte ett par lägre, som ju dessutom är ännu snabbare att hoppa i.

Så jag valde ett par kofta från Rieker. De är SÅ jäkla sköna kan jag intyga. Lätta och sköna. Dock kommer jag att göra ett byte från mina 38’or till 39 för när jag gick omkring här hemma och kände efter så tyckte jag att 38 satt som en smäck först. Men när man går så åker ju gärna foten fram efter en stund och då blev jag osäker och tycker att tån kanske petar i lite ändå. Så jag tar ett par större och tänker också att OM jag är där det är kallare än Bunkeflo, där det sällan är minusgrader, så kan jag ha ett par tjockare strumpor i dem.

Kängorna har ett mjukt foder men inte sådär jättetjockt(om du jämför med kängan längre ner) för riktigt kalla vinterdagar. Men det har vi ju inte så många i södra Sverige. Det är ju milda vintrar långt upp över Stockholmsgränsen. Över det har jag inte så mycket koll. Men dessa kommer funka i vinter och blir det kalla som sagt så drar jag på tjockstrumpor. Länk känga

Dragkedja så man slipper snöra varje gång.

Kopierat från hemsidan: ” Riekers speciella antistressfunktioner och de lätta och elastiska komponenterna som används gör skon bekväm och modern utöver det vanliga: – Minimal vikt – skon är lätt att bära. – Maximal flexibilitet. – Skon ger plats för fötterna när de expanderar under dagen. – Optimal stötdämpning på olika ytor”. Jag känner att de verkligen är stötdämpande. Inte som gympaskor såklart, men ändå dämpande.

Först tänkte jag tagit de här ullfodrade varma kängorna som också är från Rieker och har samma antistress-sula som de jag beställde. Men kom på att nej, dessa är nog mer för de långt upp i norr som vill ha redigt varmt om tassarna och ändå vara stylish. Här nere hade jag nog blivit lite för varm. Länk varmfodrad känga.

Det är ju inte utan att de ser riktigt varma och gosiga ut. Ett tips för er som vill ha en varmare än den jag beställde. Mina har som sagt foder, men inte såhär tjockt.

2 reaktioner på ”Sköna kängor med dämpande sulor”

  1. Ja Riekers är bra skor. Annars kan jag rekommendera det Danska märket Green Comfort som har alla bästa skors kvalitet ihopbakad till en! De finns hos Min Fot. Sedan jag började med deras boots och sneakers finns inget bättre alternativ för mig. Snygga är de också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *