En helt vanlig torsdag

Torsdag 19 januari står det i almanackan. En helt vanlig torsdag i mitt liv där det inte händer något spännande. Så som livet ganska ofta är, lite vardagligt ospännande och det är ju okej det också. Dock hoppas jag på någon kul fest eller sånt snart för att bryta av vardagslunken. Jag tror det blir en i februari… 🙂
Men idag är det alltså en helt vanlig dag i januari där jag ser ungefär lika gå ut som vädret. Jag har nämligen inte sminkat mig och har mysbrallor och kofta på mig. Håret är inte heller det minsta fixat. Eller jo, jag drog en borste genom det i morse när jag körde Thomas till tåget.

Ibland kör jag honom så tidigt att fan inte hunnit få på sig brallorna än, typ vid fyra-fem på morgonen och då är det pyjamas, tofs i håret och jacka som gäller. Men när jag kör vid tider då folk hunnit vakna och fixat till sig, ja då klär jag i alla fall på mig mysbrallor och ibland kammar jag håret också. För tänk om det händer något? Om någon kör in i mig eller något annat händer och polisen kommer och jag måste stå där och prata medan de fyller i papper. Ja då vill jag inte stå i pyjamas (det är mindre risk vid 4-5 för då är det oftast ingen annan ute) med håret på skaft. Inte för att jag är så mycket tjusigare i osminkat fejs, halvflottigt hår och mysbrallor, men ändå liksom.

Att jag inte fixat till mig är för att jag tänker att jag ska ändå bara hålla mig inne idag. Jag sitter vid datorn och jobbar lite och just nu äter jag en sen lunch, sen blir det att gå igång med städning av huset. Så jävla trist men det måste ju göras så vi inte nyser ihjäl oss här.

En oerhört stylad matbild som jag lagt ner jättemycket tid på…nästan 😛

Lunchen består av en tallrik minestronesoppa på burk. En såndär från Heinz man kan köpa på ÖB. Typ ta tre för 20 eller vad de nu kostar. Det gör jag inte om. Jag tycker att tomatsoppan är jättegod, men den här var skitäcklig så den kommer åka i vasken snart. Örk. Och så en burk Powerking (fattigmans Redbull, men jag tycker att den är lika god så varför ge mer om man inte behöver?) för att bli lite piggare.

En parentes om Powerkingen: Jag vet att en del ååhar och ööhar över energidryck men..tja..ödsla inte tid på det med mig för jag är vuxen, tjock och dricker kanske en burk om dagen. Oftast dricker jag inte upp den. Så jag tål det. För jag vill ha koffeinet men de senaste åren har jag börjat må illa, och kräks ibland, av kaffe. Skittråkigt men så är det. Och te har inte samma effekt på mig, så det blir nån sån här burk ibland. Hade jag varit en tanig 15 åring som hinkade i mig flera burkar, ja då fattar jag. Men nu, nej. Så tar vi inte upp det här igen.

Nåväl, om minestronesoppan var äcklig så har jag planer på att göra en annan soppa ikväll som jag hoppas blir god. Nämligen grön ärtsoppa. Jag har ätit det några gånger men aldrig gjort själv så ikväll tänkte jag ge det ett försök. Jag har föreslagit det för Thomas några kvällar men han har inte alls verkat sugen så nu gör jag till mig själv istället. För Thomas är på väg till Miami just nu. Oftast gör jag slö-mat då och köper färdigt för att slippa laga till bara mig själv. Men idag blir det andra bullar. Eller soppa då.

Men först ska det alltså städas. Jag tänkte börja på övervåningen och jobba mig neråt. För detta ändamål har jag skaffat två nya flaskor Ajax med den godaste doften. Så god att när vi i julas hade barnen att städa sina rum själva (det gör de inte annars, förutom att plocka upp kläder och leksaker från golvet) så njöt 14-åringen så mycket av doften att han stod och sniffade på sin byrå när han skulle visa hur fint han gjort 😀 Nu är väl doften borta tills de kommer på söndag, men jag får väl skvätta runt lite med denna ”Floral fiesta” strax innan de brakar in.

Sen blir det nog att åka bort till Ica och posta mitt returpaket till Cellbes. Gardinerna var i fel färg, kängorna för små och tröjan för stor. Så det ska jag byta så hoppas jag att allt blir frid och fröjd sen.

Ha en skön helt vanlig torsdag vänner. Kram!❤️

5 reaktioner på ”En helt vanlig torsdag”

 1. Anki Ljungström

  Hej,
  Undrar också var du hittat den sortens Ajax som du använder.
  Har letat både här och där.
  Jätte trevlig blogg för övrigt, fina tips på kläder för mig som är lite ”rund”

 2. Hej Louise, tipsar om att Nyhetsmorgon idag på förmiddagen kommer ha ett inslag om studier på lipödem. Finns säkert på TV4play senare.

 3. Hej Monika. Ja det har blivit lite glest mellan inläggen men jag ska försöka bli bättre på att få till dem mer frekvent nu 😊

 4. Oj tänkte jag när jag klickade på dig och det kom upp ytterligare ett inlägg. Kul! Annars har det blivit vanligt att det efter ett eller högst två inlägg blivit stopp och man kunde vänta sig ett till om ca en vecka, ibland längre tid. Det är kul när du skriver Louise! Det behöver inte alltid vara så speciellt utan bara att du hör av dig lite.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *