Så gick läkarbesöket förra veckan

Hej mina fina. Jag har ju glömt att berätta hur det gick hos läkaren förra veckan. Jag var ju där med en hel rad åkommor för jag tänkte att nu jäklar ska här åtgärdas. Så jag berättade om min artros, om lipödem, om min mage, min svanskota och huvudvärk. Allt på en gång bang liksom. Sedan får vi ju givetvis ta det bit för bit.

Vi började med artrosen och där hade jag sagt att jag vill ha en ny kortisonspruta, men vi kom fram till att jag väntar med den tills jag verkligen behöver den om jag ska ut och gå en massa, som när vi var i New York och jag verkligen hade behövt den. För kortisonet bryter ner knät så det är dumt att ta för många, även om det är snart 1,5 år sedan sist. Men det vi kom överens om var att jag ska börja med sjukgymnastik igen minst tre månader, så får vi se om jag får en remiss till en ortoped efter det. Så det är det om mina knän just nu.

Sedan har vi då lipödem. Det gör verkligen mer och mer ont i det sjuka fettet och jag är så himla öm när man tar i mig. Idag stötte jag i ett armstöd på bussen och ville skrika rakt ut, men bet mig i läppen vill jag lova. Eller, det blev ett uuuööööhh stånk för det gjorde så jäkla ont. Hur som helst så berättade jag om hur ont det gör, hur tungt det är och vilken himla överaktivitet det är i mina ben. Jag har svårt att sitta still när jag kollar tv för det är liksom hoppigt i benen och väldigt obehagligt så jag lägger mig ofta på golvet för att liksom massera benen mot det hårda underlaget.

Jag sa att jag gärna vill ha en kompressionspump för benen, eller en byxmanchett som den kallas.Men si det gick inte. Först ska jag få kompressionsstrumpor. Och det är ju förvisso bra för det vill jag också ha, men jag vill också prova pumpen. Men det får vi ta i en trestegsraket liksom. Sen vill jag ju slutligen få en operation, men den lär jag ju får bekosta själv för tydligen är det inget som något landsting i Sverige vill satsa på. Som att man vill opereras för att bli snyggare. Det handlar ju INTE om det kosmetiska, lika lite som när någon med stora bröst vill förminska dem. Det handlar ju först och främst om smärta och smärtlindring. Och att livet blir enklare.

Så resultatet av första besöket om lipödem är att jag ska tillbaka på fredag för att prova ut kompressionsstrumpbyxor.

Magen sen. Ulcerös colit, Chrons sjukdom, IBS – det är de olika buden jag fått. Nu är det längesen jag senast undersöktes men det är liksom dags igen för det ÄR jobbigt att springa på toa upp till en 12 gånger per dag pga magen. Alltså för att bajsa rent ut sagt. Normalt är väl en 5-6 ggr, det säger jag inte så mycket om för det är jag van vid. Men när det är upp över 10 ggr och rumpan håller på att gå sönder, ja då blir jag less. Så nu blir det en tid för koloskopi. eller gastroskopi. Eller vilken skopi det nu var. Flera kanske? Vi får se.

Sen huvudvärken, ja den ska jag föra dagbok över så får vi väl se sen om det är spännings eller migrän.

Svanskotan som jag haft väldigt ont i under perioder sedan julen -21, kände hon inget konstigt med (för ja hon var där inne och kände) men sa att det kan ta lång tid för den att läka om man fått sig en smäll där. Så det är väl bara att avvakta.

Ja det var kroppen so far. Imorgon ska jag ta och ringa en sjukgymnast igen för hon jag började hos bytte ställe så jag vet inte vart jag ska gå nu men det löser sig nog 🙂

Kram på er!

6 reaktioner på ”Så gick läkarbesöket förra veckan”

 1. Emilia Löf Karlsson på Instagram
  Namaste _by_emilia
  Har opererat lipödem. Har tipsat dig om detta tidigare.

 2. Jag har också ont överallt och fått div slaskdiagnoser. Gjort miljoner undersökningar och testat ”allt”.
  Det enda som hjälper lite är sjukgymnastik träning och behandling. Ett helhetspaket. Detta har bara funkat sista tiden när jag gett det en riktig chans. Viktigt nu är att stället ligger nära hemmet, tidigare va det ett projekt. Det måste fungera i vardagen! Och min egen insats, jag måste träna. Lyssnar gärna på nån spännande bok för att motivera.
  Träning i varmvatten är också ljuvligt! Bra med vattentryck för benen också.

 3. Hej Louise!
  I klimakteriepodden tar de upp allt möjligt intressant och ett avsnitt handlar om just lipödem.
  Experten Anders Lönedal talar i avsnitt 214 om ”Lymfsystemet – det vita blodet”.
  Lyssna gärna , han verkade veta vad han talade om och hur man ska gå tillväga.
  Kram Helen

 4. Hej Louise.

  Jag kan varmt rekommendera dig Apex rehab i Limhamn, ligger mitt emot Willys på Linnégatan, i samma hus som banken. Hoppas du hittar en sjukgymnast/fysioterapeut som funkar för dig. Lycka till!

 5. Hej Louise,
  Ja att ta sig igenom vårdcentralen för att få hjälp kan ta tid och blir en flaskhals. Du kan också skriva en egenremiss till ortoped för att få specalistbedömning. Den skriver du i 1177. Vårdcentralen ska oftast spara pengar tyvärr och föreslå andra åtgärder. Har du röntgat knät? jag gjorde det och saknade helt brosk och det kan man inte träna sig smärtfri ifrån så jag fick operation inom 3 månader och är idag helt smärtfri, har gjort båda knäna.

 6. Heja dig, så skönt! Jag har gått hos Fysio Center på djäknegatan på sjukgymnastik för ett ont knä. Tyckte att de verkligen var bra och fina lokaler centralt. Vet inte hur smidigt det blir för dig men ville ändå tipsa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *