Riktig vinter och låtsasvinter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Hej vänner. Hur är det med er? Har ni snöigt och julstämning eller är det blött och blåsigt in i märgen? Det där verkar variera ganska mycket i landet. Här i Skåne skiljer det mycket på bara några mil. Och ännu mer ju fler mil även om det är inom landskapet. Som hos mamma och pappa i Osby i norra skåne. Där har de fått över 30 cm snö på bara ett par dagar.

Den här bilden som mamma tog från altandörren skickade hon igår.

Hon skickade efter att jag lagt ut den här från ett fönster på ovanvåningen här i Bunkeflostrand. Vi hade minsann också snö ett par timmar(ni får kolla noga), haha.Sen regnade det bort. Och regnade. Och regnade. Faktum är att jag på riktigt avskyr vintern här nere då det är mer som en lång jäkla höst. Jag är van vid snö och vinter. Kanske inte norrlandsmycket snö, men ändå. Jag älskar snö och vinter! Dock inte isen som ofta medföljer då jag har en duktig tendens till att dratta på röva på minsta lilla isfläck. Så jag får se det positiva – jag halkar inte här nere 😀 Och slipper skotta.

Med iskyla gäller det att klä sig ordentligt och gärna i lager på lager. Så här kör jag på koftor och hoodies mest hela tiden. Idag har jag en grå stickad som är ganska lagom. Den är inte så tjock så den får enkelt plats under en jacka utan att man känner sig som en Michelingubbe.

Den här menar jag. Länk kofta.

Bild från några veckor sen innan julgrejset kom upp. Det tänkte jag visa sen. Det är förvisso samma som förra året, men ändå… 😀
Som synes behöver koftan steamas eller strykas så det får ni bortse från, här var den nyuppackad och därmed lite skrynklig. Men jag gillar den här. Den sticks inte och är sådär lagom. Jag har storlek 50/52.

Nu ska denna koftbärare lägga sig. Barnen kom hit idag och vi har haft en mysig kväll. I alla fall, jag, Thomas och Malin då Oscar var iväg på sitt. Men vi kollade Dickens klassiska ”En julsaga” i Disneys animerade version med Jim Carey i huvudrollen. Den är lite läskig och handlar en del om döden och sådär, men vi förklarade mycket under tiden och Malin gillade den och fattade innebörden av det hela. Men kanske Mupparnas version hade varit enklare att fatta, haha. Den här är nog mer animerad för vuxna.

Hur som haver, sova var det för imorgon är det full rulle igen. Stor kram till er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *