Julbord på Ikea

Hej vänner. Har ni en bra lördag? Här har vi just parkerat oss i soffan efter tacomiddag så nu gäller nån film på Disney+ och lite mys med godis och chips. I övrigt har dagen gått i lugnets tecken och vi har inte hittat på något särskilt här. Igår tog vi oss däremot till Ikea för att äta julbord(tyvärr glömde jag ta bilder). Uppskattat av mig och Thomas, not so much av barnen som bara åt köttbullar och lite potatis(och sen saftsås och en pepparkaka). Nästa år blir det nog att jag och Thomas äter julbord när barnen inte är här för det känns inte jättelönt att ta med dem på sånt 😀

Jag gillade sillarna, förutom en som smakade typ vingumm(kan ha varit Kullados sill). Så jävla vidrig! Grönkålsgratängen smakade koriander så den tar jag inte om av igen. Däremot tyckte jag om Janssons. Och äggen med räkor, och gubbröran. Och prinskorvarna. Det var två olika sorters små korvar och jag vet inte vad som var skillnad på dem, men båda sorterna var väldigt goda. Skinkan var helt okej men inget sensationellt på något sätt. Och så älskade jag ostkakan! Så himla god! Jag har alltid älskat både Frödinges och den hemmagjorda som mormor brukade göra. Sylt till är ett måste och grädde gör det lilla extra.

Så även om jag inte älskade allt så var det tillräckligt och magen kändes helt överfull när vi gick (mest full av ostkaka, ägg och sill). Vi var där vid femtiden en fredag och det var mycket folk men inte sådär så det var toklång kö. Dock var det ganska kass service och det tog tid innan faten fylldes på. Det var väldigt många som stod och väntade på köttbullar och det tog nog 10 minuter innan de hade fyllt på.

. Sen åkte vi hem och avslutade kvällen som idag, alltså med film och mys. Nu när barnen är här så blir det såna som de (Malin då, Oscar vill inte kolla med oss) uppskattar. Igår var det Ensam hemma 3. Den var uppskattad av oss alla tre till skillnad från den nyaste av Ensam hemma filmerna. Jag tror den senaste heter Borta bra men ensam hemma bäst. Den gillade vi inte alls.

Imorgon blir det en sväng ner till Ystad för att äta lunch och fira Thomas pappas födelsedag innan vi far vidare för att lämna barnen hos deras mamma. Nu hoppas jag att T och M snart är klara med sitt så vi kan sätta igång filmen för nu börjar denna här sloka lite av trötthet känner jag. Kram på er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *