Rea på jackor för små och stora storlekar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Nu är det vinter och skidan slinter… Eller tja det är inte mycket till skidor här i Bunkeflostrand. Eller snö överhuvudtaget. Mer regn och blöt kyla. Men i resten av landet är det ju snö titt som tätt och mer ska det tydligen komma i dagarna. Så härligt! Men det gäller ju att klä sig efter vädret också för att inte frysa häcken av sig.

Jag själv är frusen av mig och sitter och huttrar under filtar och täcken på kvällarna, och så även när jag går ut. Så en varm jacka är ett måste. Och det har jag. Flera stycken till och med. Och kappor. Fler än jag kan använda faktiskt så jag har lagt ut ett gäng till försäljning men tänkte köra igen.

Men nu var det inte att jag ska sälja mina i det här inlägget, utan att jag tänkte tipsa om jackor på rea. För även om folk viftar med tulpaner, vita gardiner och kuddar och tycker att det är ju vår snart så har jag dåliga nyheter på den fronten – det är 11 januari och vintern lär fortsätta flera månader till. Och därmed behovet av varma goa kläder 🙂. Och att köpa på rea är en bra idé med tanke på att jackor och kappor är ganska dyra. Så här kommer några av mina bästa jacktips från Cellbes rea.

Den här! En svart parkas som är vattenavvisande och med tejpade sömmar. Perfekt för Malmös blöta vintrar, men även för snö och kyla längre upp. Den är nästan för varm här nere om det är några plusgrader, men när det blir kallt drar jag på mig. För jag har en sån här fast i marinblått. Dock hade jag hellre haft en svart men den fanns inte när jag köpte min förra vintern. Länk vattenavvisande parkas.

Klassisk modell helt enkelt.
Vill man inte ha svart så finns den i fler färger, som till exempel rött. Jag vet dock inte hur färgen är i verkligheten. På bild ser den fin ut. Både den svarta, den röda och gula finns från storlek 34/36 till 62/64. Jag har 50/52 som jag brukar ha i denna.

Sen har vi min jacka som jag har i stort sett varje dag. Svart med guldiga dragkedjor. Dock inte riktigt så guldiga som på bilden. Den är varm och jag tycker att den är fin. Så den här är ett tips. Den svarta är lite utplockad i storlekarna. Finns annars från34/36 till 62/64 Och just det, jag bytte och tog en storlek större än vad jag brukar ha då jag tyckte att den var liten över bysten. Kan vara något att tänka på.
Länk svart jacka med huva.

Jackan finns även i grönt och rött. Jag är lite sugen på den röda också, fast då hade jag plockat bort pälskragen eftersom jag inte gillar den svarta pälsen till den röda jackan. Men det är jag det. Länk samma som den svarta ovan.

Och den här då! Jag har den här i beige och den är väldigt varm och gosig. Jag har just nu min liggande i uterummet och drar på den när jag går ut i trädgården. Men även när vi åkt iväg och handlat och sådär. Så skön på. Dock tyngre än en vanlig täckjacka.
Länk teddyjacka

Den här, liksom parkasen högst upp är också vattenavvisande. Dock inte med tejpade sömmar. Men snygg ser den ut att vara. En klassisk parkas som funkar till det allra mesta. Storlek 34/36-62/64. Länk parkas.

Den här ser ut att vara ungefär som min vardagsjacka, fast längre och med ljus pälskrage. Bra om man vill ha en jacka som värmer rumpan också. Finns i fyra färger – svart, rost, lila, grön. Länk lång täckjacka.

Det här är en reflekterande jacka som jag absolut hade köpt om jag vore ute och cyklade mycket, ute och gick med hund eller så. Allt för att synas i mörkret. Jag visade en ofodrad reflexjacka i höstas, men den här är mer en vintermodell. Jag gillar dessutom att den har svarta kontrasterade ärmar så ser man inte helt ut som en reflex 😀 (även om det är syftet). Länk reflexjacka

Och till sist den här då som väl mer är till våren. En regnkappa/jacka. Jag har inte just den här från Tretorn, men väl en gul och en svart från andra märken. Jag vet inte hur den här är i storleken då det står att t ex xxl=46. Det låter som litet men å andra sidan har jag testat xxl som också ska vara 46 i andra märken och det har funkat(trots att jag inte alls är storlek 46). Så jag vet som sagt inte hur den är på oss som drar större storlekar. Men jag vet också att jag har läsare som drar mindre storlek än jag själv. Nu är den gula, röda och beige på rea. Olika priser dock så det får ni kika på. Länk regnkappa.

Ha en skön eftermiddag och kväll ❤️

1 reaktion på ”Rea på jackor för små och stora storlekar”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *