Laddar dosetten med kosttillskott

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.se

Hej kära ni! Har ni haft en fin helg? Här har den inneburit mest bara en sak – städa! Helvete vad vi städat! Och då menar jag storstädning som tar skitlång tid för varje rum. Sovrummet tog en miljon timmar. Nästan i alla fall. Det var dammsugning under sängen och då menar jag själva sängen (golvet under sängen tar jag ganska ofta ändå) då jag låg inkrupen halt under sängen (kommer inte in helt) och dammsäg ribborna och resårmadrassens undersida. Vet ni hur mycket spindelväv det kan bli där? Så äckligt. Så varje vrå dammsögs och dammades och torkades av flera gånger för dammhelsiket virvlar ju runt. Och in med kuddfodral, överkast filtar och sånt i tvättmaskinen. Förutom att byta i sängen och sängtopp och sånt. Sen barnens rum osv.

Dock har vi nedanvåningen kvar, men det roliga spar vi för nu är Thomas iväg till New York efter snart en månad hemma då det kom covid emellan och de har regler om released for flight och grejs. Men nu är han alltså iväg sedan igår morse. Igår var en vilodag för mig och med den enorma tröttheten jag känt de senaste månaderna så behövdes det.

Tanken var att gå tidigt till sängs men det sket sig för värmepannan strejkade och för att fixa det behövde jag springa ner i källaren ca en gång i kvarten för att starta om den. Detta gjorde jag tio gånger innan den väl gick igång på riktigt. Så det blev ett jäkla springande i trappan fram tills ca 02.20. Då gav jag upp och tänkte att det får bli kallt för nu skiter jag i det här och måste sova. Men jag tror att det var då den gick igång. Jag fryser i alla fall inte ihjäl idag och det finns varmvatten.

Med varmvattnet tänkte jag strax ta en dusch och sen ge mig ut så jag får lite dagsljus (soligt dessutom) rakt in i kropp och själ, för det har blivit lite av den varan på sistone. Jag har varit utomhus väldigt lite i vinter och det är säkert en anledning till att jag är så trött. D-vitamin bildas ju bland annat av att vi får dagsljus. Och när man inte får det så blir det brist. Och så blir man trött och orkar inte gå ut och så är man inne i en negativ snurr.

Nu ska jag ut och även bort till Emporia för att handla, men förutom det så har jag köpt kosttillskott för att bli piggare.

De här ska jag ladda i min dosett nu. Tack och lov behöver jag inga andra mediciner än just kosttillskott men en dosett är bra ändå för annars är det lätt att glömma tycker jag. Plus att man slipper ha en massa burkar framme.

Det jag laddar i facken är D-vitamin för att blir piggare och må bra. För oss som varit ute för lite i solen, för de med mörk hudton, för de med heltäckande klädsel, överviktiga, veganer och andra som inte äter fisk eller mjölkprodukter är såna som har större ris för d-vitaminbrist. Nu har jag inte konstaterad brist men jag vet att jag hade rejäl brist för x antal år sedan och fick då utskrivet d-vitamin. Jag gissar att det är samma sak nu, men jag skjuter till sånt jag köper receptfritt.

Ashwaganda ska vara bra för allt möjlig, bland annat ökar det kroppens motståndskraft mot stress genom att normalisera kroppens stress-system. Det ska hjälpa en att få bättre sömn, känslomässig baland, öka sexlust, öka ork och återhämtning, muskelstyrka, minne och fokus. Det låter ju toppen i mina öron.

Och så magnesium. Det tar jag bland annat för att jag emellanåt får ont som fasen i hälsenor och på sidan av foten. En läkare tipsade om magnesium och det hjälpte! Så det försöker jag komma ihåg att ta. Det hjälper till med omsättning av kalcium och hjälper till att få nervsystem och muskler att fungera normalt. Det sägs vara bra mot migrän, reglera blodtryck, hjälpa immunsystemet, få bättre sömn, mot depression osv också. Det kanske stämmer, det vet jag inte. Men att det hjälper mot kramp och det i mian fötter vet jag. Det är ju förmodligen nerver eller muskler som dummar sig där.

Nu ser jag inte kosttillskott som något slags mirakelmedel utan det ska ju till annat också för att bli pigg, frisk och må bra. Men om det kan hjälpa en bit på vägen så är jag glad och nöjd, så får kost, motion och annat man behöver för balans i livet självklart tillkomma.

Det finns ju många olika varianter, styrkor och märken av kosttillskott och på bilderna ser ni vad jag valt. Jag köpte mina på Meds eftersom det är billigare där än i traditionella butiker. Länk till Meds.se. Sen passar jag på att köpa en hel massa annat också. Jag tänkte tipsa om några av de senaste köpet i nästa inlägg. Puss o kram på er ❤️

3 reaktioner på ”Laddar dosetten med kosttillskott”

  1. D-vitamin får vi via i dagsljus mellan maj o Augusti ja.
    Inte resterande månader. Så då är piller bra 🙂
    Så skönt efter att man har storstädat 👍🏻

  2. Ja det är lite tradigt att komma loss men så skönt när man är klar 😄 Ös på med bra musik under tiden så blir det lite roligare.

  3. Ja det behövs nog något supertillskott för att komma igång med städning! Håller på med köksgolvet. Ditt inlägg blev lite inspiration 😃

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *