Osbyvinter och gala-funderingar

Hej mina fina. Hur är det med er? Här är det sjukstuga för två av fyra i huset. Eller nästan tre tycker jag för jag har mensvärken from hell och det ÄR ju faktiskt ganska jobbigt. Men annars är det nog mest Thomas som är sjuk med feber där han fryser så han skakar och svettas om vartannat och så illamående på det. Och i morse kom det sms om att Malin var hemma från skolan med halsont. Så Thomas åkte och hämtade henne hos mamman då det är vår period nu i fyra dagar. Han kände sig pigg då men sen var han ett vrak när han kom hem. Och sen iväg igen för att hämta barn nr 2 efter skolan. Han fick peta i sig lite febernedsättande innan han drog. Det är 7 mil fram och tillbaka men han verkade pigg nog att köra annars hade jag fått dra iväg.

Nu hoppas jag att de där virusen eller vad det är inte ska hoppa på mig och Oscar också, det räcker med två sjuklingar. Malin är iofs pigg så det märks inte på henne att hon är sjuk. Så ligger landet här just nu.

I Osby fick jag både snö och sol. Så himla härligt! Dock hade jag glömt hur jävla halt det blir med snö som blir till is….hua!

Igår kväll kom både jag och Thomas hem vid 20 tiden efter att han varit iväg i San Fransisco och jag i Osby i några dagar. Jag drog upp till mamma och pappa i fredags för att hjälpa dem med lite av varje. Så det har varit garderobsrensning av gardiner och kläder och sen har jag bytt plats på det som legat i garderoberna på ovanvåningen och det på nedanvåningen så att det ska bli enklare för mamma och pappa. För pappa har bytt sovrum till nedanvåningen nu när han inte kan gå. Då känns det logiskt att även ha sina kläder i det rummet (mitt gamla). Och så har jag städat och skrubbat. Och en del annat fix. Det känns bra att kunna hjälpa dem med lite av varje då det ju blir mycket för mamma nu. Så därför har jag inte bloggat något, jag har varit för trött helt enkelt. Plus att jag ju umgåtts med mina föräldrar också och inte bara fejat och donat.

Jag saknar nu verkligen att det inte blir riktig vinter här nere i Malmö. Men faktum är att jag uppskattade just den bara marken när jag skulle gå hem från bussen. Ingen is= inte ramla och slå sig som jag gjort varje vinter när jag bodde i Stockholm. Och även i Osby förr. Det slipper man här i Bunkeflostrand (som ligger strax utanför Malmö för den som inte har så bra koll på den sydliga geografin). Så det är en bra sak som jag måste komma ihåg när jag fnyser över regn- och blåst vintrarna här.

Samma dag som jag åkte så låg det en påse i brevlådan och det var kompressionsbyxorna som hade kommit. Så igår när jag kom hem slet jag upp påsen för att känna på dem. Jäklar vad tjocka de är! Jag är så nyfiken på att testa dem men vet inte om jag ska vänta för med första dagen av mens och spring på toa hela tiden så vet jag inte om det är rätt tillfälle att slita och dra i ill-tajta strumpbyxor/tajts (typ ett mellanting). Men samtidigt så vill jag veta hur de känns. Så vi får se.

En annan sak jag ska testa är festkläder. För vi är bjudna på Daisy Beauty Awards på Cirkus i Stockholm nästa vecka och då är det festkläder som gäller. Jag har ett hum om vad jag ska ha på mig men vet inte om det blir som jag tänkt. Kanske inte så snyggt som i mitt huvud, kanske för tråkigt? Hmmm. Det är till exempel en svart silkig kostym med ”skinn”-linne under, eller en svart klänning jag hade när mormor fyllde 100, eller nåt annat. Inget nytt alltså.

Eller kostymen är ny, liksom en annan klänning. Fast inte nyinköpt för detta tillfället, mer oanvänt kan man väl säga. För jag tänkte försöka köra på något jag har hemma då jag ju faktiskt har ett gång oanvända kläder. Det jag köpt nytt är en liten partyväska i guld och ett maffigt halsband. Båda från Shein så vi får väl se hur bra de håller 😀 Jag har inte råd att lägga ut en massa på festkläder nu helt enkelt så det blir nog bra hoppas jag. Men jag har ju kollat lite, det har jag faktiskt. Men det kommer i ett annat inlägg.

Nåväl, nu ska jag skriva en inköpslista då det behövs lite nytt i kylen eftersom vi båda varit iväg. Sen iväg till ica. Kanske lite smink i fejan först för jäklar vad blekfisig jag är. Kram på er vänner ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *