Perfekta mascaran och dito foundation med borste

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kicks

Hej mina vänner. Söndag och jag tänkte egentligen samla ihop mina tankar och få ihop ett inlägg som saker och ting jag tänkt på under veckan. Men just nu är det lite rörigt däruppe på hjärnkontoret så jag lägger upp ett inlägg först som helt enkelt handlar om smink. Mascara och foundation – två av måstena i min sminkväska. Framförallt är det mascara jag väljer om jag bara ska välja en enda sminkprodukt. Men en foundation, speciellt på hösten och vintern när man är blekfisig, ligger också på måste-hyllan.

En mascara som kom 2017 tror jag det var, är Paradise från L´Oréal Paris. Jag älskade den mascaran när den kom ut. I cirka två-tre veckor. Sen torkade den i tuben. Så jag köpte ny. Och ny…osv. Den var helt enkelt bra för den ger bra svärta, rejält med volym och bygger på längden fint. Men det var skit att den torkade för snabbt. Så jag fortsatte min eviga jakt på den Perfekta Mascaran.

Men nu har det kommit en ny Paradise mascara. Hylsan är i alla fall ny. Den är rosa och jag gillar den nya, även om jag kanske inte gick och tänkte på att den gamla borde bytas ut. Men de har alltså uppdaterat till en isrosa färg istället. Länk Lash Paradise Mascara.

Såhär ser den nya Lash Paradise ut. Jag tycker att den är himla bra, men jag vet faktiskt inte om de fixat till formulan så att den inte torkar lika snabbt. Eller om det bara är hylsan som uppdaterats. Jag har inte hittat någon info om det på nätet heller.
Såhär såg den gamla Paradise Extatic ut. Nu står det ju Lash Paradise på den nya så jag vet inte om det är samma eller om de bara jazzat till namnet lite.
Alltså, helsike vilken närbild det blev när jag nu ser den i datorn! Bilden såg inte lika hemsk ut i mobilen för här framhävs varenda por och frallorna ser tjockare och klumpigare ut än vad de är. Men nu får det bli de här bilderna för jag är osminkad och tänkt mig en liten svängom med brun-utan-sol tuben snart så jag vill inte ge mig på makeup nu.
Men som synes, mascaran ger rejält med färg och volym.
Ibland separerar jag ögonfransarna med en nål, men inte här. Hur som helst så tycker jag om den här mascaran då den ger längd och volym till fransarna. Enkel att applicera och man måste inte bygga 14 (eller mer än 2 iaf)lager. Gör man det med den här mascran så blir det nog svårt att blinka då den är ganska kraftig. Nu återstår att se om den torkar om nån vecka eller om de fixat till det där som gör att den torkar så fort. Jag återkommer i frågan.

Sen har vi då foundation. Jag har mest kört på Lumene Blur och Lumene CC cream det senaste året. Jag är nöjd, men precis som med mascara så söker jag alltid efter en som är ännu lite bättre. Helst då en som inte kostar en halv förmögenhet för det har jag helt enkelt inte råd med.
En foundation jag sett reklam för och läst gott om är It cosmetics cc cream. Den ska vara ganska täckande och ge fin finish. Nu har jag inte provat den så jag kan egentligen varken säga bu eller bä om den här. Så jag funderar därför över att beställa den nu när Kicks har 20% på basmakeup.

Inte budgetvarianten av foundation men inte den dyraste i klassen heller. Nu 20% så vill jag prova. Länk It foundation.

Visst kan man applicera foundation och concealer med fingrarna. Ibland föredrar jag det, och ibland är jag totalt i en period med borstar. Det har jag varit en längre tid nu faktiskt, alltså borst-lover. Jag har testat mina olika borstar för att se om jag hittar en favorit att ha till foundations, men ingen är sådär wow. Det jag vill ha är en tät men mjuk borste att svepa med, snarare än behöva trycka och stöppla in färgen med borsten. Den här från It cosmetics ser ut att vara en sådan jag söker(och inte har faktiskt, även om jag har ganska många borstar av olika slag). Den sägs vara ”The Borste” för foundation. Länk It cosmetcs Heavenly Luxe Complexion Perfection Brush.

FLAER 108 foundation & concealer brush är Kicks och Åhléns egna version av It-borsten. Den kostar cirka hälften och när jag läste Jessica Blockströms recension av den så blev jag väldigt sugen då hon verkar tycka att den är till och med bättre än originalet och ger finare resultat. Så jag vill ha den här nu. Länk borste.

1 reaktion på ”Perfekta mascaran och dito foundation med borste”

  1. Har också testat den mascaran i några omgångar, och precis som du uppskattar jag den- men den håller inte länge. Spännande att få höra vad du säger framöver. Själv har jag gett upp och de senaste gångerna har jag istället köpt baby doll från lancome. Dock kostar ju den så mkt mer … Din hy ser förresten jättefin ut, ja hela du strålar tycker jag:) Har följt dig i många år nu och det känns som om du hamnat rätt i livet:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *