Påsk och födelsedagsfirande med släkten

Påsk i vår hall.

Hej kära ni. Och glad påsk såhär i elfte timmen. Jag hoppas ni haft en fin påsk och kunnat fira så som ni gillar. Här blev det firande först igår eftersom Thomas varit iväg och jobbat. Men eftersom mamma dessutom fyllde år så styrde vi kosan mot Osby igår och var där ett par timmar innan de andra gästerna skulle komma. Vi ville nämligen passa på att slänga oss i varsin solstol en stund och njuta av vädret. Och det gjorde vi! Så pass att jag inte hann fixa till mig innan resten av släktingarna kom. Tio i tre rusade jag in och sminkade mig och slängde på den av de tre klänningarna jag hade med mig (kunde inte bestämma mig hemma) som var minst skrynklig eftersom det inte fanns tid att stryka den. Håret fick borstas några drag med vatten på borsten och sen fick det vara bra med det.

En helt skrynkelfri klänning. Den vita med blommor från Lindex var med i bagaget men den får jag ta nästa gång. En annan gång ska jag även titta in i kameran…

Jag har tagit bilder på släkten men jag har inte frågat om de vill vara med i bloggen så det blir bara bild på mig och Thomas idag om ni undrar 🙂 Men det var såklart födelsedags-mamma, pappa, moster plus hennes man, min kusin (och även gudson) med flickvän, min morbror och hans fru. Och så jag och Thomas då.

Eftersom det var helt underbart väder så satt vi ute mellan rätterna och pratade och skrattade. Min fining harredan börjat bli brun. Det räcker att han solar en liten stund så blir han brun medan jag själv först blir rödaktig och sen brun, och det tar tid dessutom. Fuskigt är vad det är!

Först fick vi en välkomstdrink och krustader som tilltugg. Sen blev det en jättegod svampsoppa till förrätt. Dock har jag inte tagit så många bilder för jag var upptagen med att prata med alla.

Till huvudrätt var det en väldigt god kycklinggratäng med ädelostsås och broccoli.
En god och vacker sallad till.
Och ris. En skål ris är kanske inte världens roligaste bild, men nu blev det ju inte att jag fotade så himla mycket så jag tar det jag har, haha.
Så himla gott! Och hönan där i bild var en present från oss 🙂 Sen blev det kaffe och tårta men det tog jag inte heller bild på.
Och så fick mamma tulpaner, ett doftljus och underkläder. Jag hade beställt en sak till men den hann inte komma så det får bli en senare present helt enkelt.
Det var påskpyntat överallt och så fint.
Jag är uppvuxen med att det ska vara pynt till jul och påsk och det kör jag själv stenhårt på så även om det inte hunnit bli påsk när barnen var här så hade jag pyntat när de kom för jag hoppas att de också uppskattar det. Så här har varit gula tulpaner, kycklingar, påskris, påskkärringar, harar, fjädrar och ägg i hallen och köket. Resten av huset fick vara ifred (okej ett gult doftljus med gult band på soffbordet också)för pynteriet 🙂

Min påsk har varit jättefin och även för-påsken hos Thomas föräldrar med hans syster och barn var toppen. Så jag är väldigt nöjd och glad. Och ja, jag fick faktiskt TVÅ påskägg. Ett av mina föräldrar och ett av Thomas föräldrar (som jag visat redan).
Stor kram till er! ❤️❤️❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *