Glöm inte solkrämen för sjutton!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Hej mina fina. Njuter ni liksom jag av vårvädret? Jag sitter i uterummet med ett glas vitt vin och skriver. Det har ju varit härlig väder både i påsk och nu efter också så jag har solat litegrann. Och det är nu min årliga påminnelse kommer. Den om solskydd.

Smörj in er! Smörj in er partner (om hen inte gör det själv), smörj in er barn, barnbarn, föräldrar, hund och katt. Ok, inte de två sista kanske men väl de andra. Och framförallt se till att ta hand om DIN hud.

Förutom jävliga sjukdomar som cancer så kan solen strålar ge pigmentförändringar, rynkor, sveda, kli och annat. Allt går inte att förhindra, men man kan ju i alla fall försöka.

Det finns ju en uppsjö av märken som gör solkrämer och vad man gillar är ju individuellt. Själv föredrar jag kräm framför mousse och så vill jag ha en behaglig doft.

Som Nivea. Jag älskar doften av Nivea både i vanlig lotion och deras solprodukter. Det doftar barndom, ungdom och vuxenlivet. Solkrämerna påminner mig om semestrar utomlands. Det är behagligt och nostalgiskt.

Oavsett om ni också gillar Niveas produkter eller använder annat, så se till att ni har fräscha grejor att smörja in er med. Flaskan du köpte för x antal år sen kan du kasta. Kommer du inte ihåg när du köpte den är den förmodligen för gamnal. Och även om du minns ”det var i Turkiet för 5 år sen, det minns jag!” ja då ska du hotta den. Gamnal kräm har ingen verkan, plus luktar härsket.

Så investera i en ny om ni inte har det. Själv ska jag köpa nytt stift till läpparna och en kräm som är till för ansiktet.

Just nu har Meds.se kampanj på Nivea med 20%.

Sprutflaska eller vanlig klämflarra är en smaksak. Jag har båda delarna. Länk Nivea spray spf20.
Den här till ansiktet ska jag investera i. Länk Nivea ansikte antiage spf 30
Vilken faktor på solskydd du använder är upp till dig, men tänk på att solen tar ordentligt även här i Sverige. Det ser man många knallröda bevis på varje vår och sommar. Länk Nive solkräm spf 30
När jag var liten kom det inga påminnelselappar från skolan om att lägga ner solskydd till barnen att ha med i skolan. Det gör det nu och så bra det är! För givetvis ska ungarna smörjas in. Man blir brun även med solkräm. Och om barn på låg och mellanstadiet inte blir det, ja so what egentligen? Jag blir lika irriterad(det är kanske inte rätt ord, utan mer lite ledsen) när jag hör barn på typ 8 år bry sig så mycket om hur solbrända de är. Länk Nivea kids spf 50+
Om du har fått mörkare fläckar när du solat så kan det hända att du har inte bryr dig, men OM du gör det och vill undvika dessa pigmenteringar kanske denna kräm kan vara bra? Jag har inte testat så jag vet inte. Nivea ansikte dark spot control spf 50
Ett cerat till läpparna behövs också. Länk Aco sun stick. Spf 50.
Vilken sort som är bäst? Tja smaken och baken antar jag. Har ni några favoriter? Länk Piz buin sun lipstick spf 30

Nu ska jag ta med mitt vinglas in och göra klart maten((den blir ganska sen idag) så att jag och Thomas kan äta, kolla tv och mysa innan han drar till New York imorgon.

Kram på er! ❤️❤️❤️

3 reaktioner på ”Glöm inte solkrämen för sjutton!”

  1. Alla dagar i veckan och med världens längsta namn: La Roche-Posay Anthelios Uvmune Ultra Light Creme SPF 50+. Funkar hur bra som helst även under smink, är rinnig som vatten och HELT underbar. 😍

  2. Vad bra att du hittat en som funkar så bra 😊 Har också testat Evy i mousse och det är jag inte så förtjust i men de har kanske kräm också. Bra med olika alternativ 👍🏼

  3. Evy, den enda jag inte bränt mig med en enda gång trots att jag legat på stranden och slarvat med påfyllning (ljus och solkänslig). Min kollega har ”kronisk” hudcancer och det var han som från början tipsade mig om den, den enda de rekommenderar där han går på kontroller och får behandling.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *