Om Gargamel och andra otrevligheter

Hej mina fina. Har ni det bra? Det har ju varit lite tyst härifrån några dagar för det har helt enkelt varit fullt upp. I onsdags var jag iväg till doktorn och Thomas körde då iväg för att hämta barnen hos sin mamma som bor ca 4,5 mil bort. Eftersom jag var på väg hem samtidigt som de så fiskade de upp mig vid centrum så slapp jag vänta på anslutande buss. Praktiskt 🙂 Hem för en macka och sen iväg igen till Emporia för shopping enligt barnens önskemål. När vi är där alla fyra så blir det aldrig att jag kollar på något till mig själv, men jag hann faktiskt plocka åt mig ett läppstift på H&M när jag och Malin ändå kollade in smink ( så fick killarna gå på sitt håll).

Hon är bara 10 år men det är smink smink smink. Det är trender på Tiktok som ska följas med contouring med dyra bronzingstick, koll på bästa mascaran, tips på egengjort serum för fransarna (jag menar dock på att kleta vaselin på fransarna gör inte att de kommer växa över natten) och så vidare.

Nu försöker jag verkligen få henne att fatta att hon är fin som hon är och att hon inte behöver ha så bråttom med allt. Barn är hon nu och det kommer aldrig tillbaka. Att det kan vara kul att kladda med smink tyckte jag också och det ska hon självklart få göra och hon får en massa smink av mig. Men från det till att barn gör videos och lägger upp på Tiktok där de poserar och dessutom ber om ursäkt för hur de ser ut om inte är smink och hår på plats, det är snett.

Gargamel

När vi var inne på ÖB frågade hon om jag visste vad Gargamel snipes, eller Garga snipes var? Det här var i onsdags och då hade det inte kommit ut en massa om det i media, så nej jag visste inte. Jag sa att jag vet vem Gargamel i smurfarna är, men inte mer än så. Då visade Malin vad det var. Nämligen en trend på Tik tok där barn och ungdomar hänger ut folk de tycker är fula och/eller konstiga. Jag tänkte att det kanske är som Walmart people.com där man kan se allsköns människor som verkligen sticker ut när de är på Walmart och handlar. Som en man med en krokodil i koppel, människor med riktigt udda outfits, folk som beter sig konstigt (typ bajsar i gångarna)osv. Den sidan är inte vidare snäll, men jag kan mer förstå att man blir fascinerad av de människorna.

Men det här med Gargamel då? Jo det var i mina ögon helt vanliga människor, gärna tjocka och/eller äldre. Under rubriken ”riktigt sjuka snipes” kunde man se tre olika människor som är tjocka. Typ i min storlek kanske. Det är tydligen helt sjukt och ska fotas, läggas ut och hånas. Vanliga människor på stan eller i kollektivtrafiken som fotas och sedan hånas. Jag blir så jävla arg ju mer jag tänker på det. Jag kan inte tänka mig att folk över 20 roas av denna trend (de äldre är tyvärr ofta elaka mot tjockisar utan att det är en trend), utan det är som sagt barn som gör detta. Och givetvis vill man i den åldern vara som alla andra och tycka som andra så man inte sticker ut. Det blir legit att vara elak.

Jag har berättat för Thomas och även för Oscar och Malin om hur tjejer tyvärr ofta funkar. Att en del har så låg självkänsla att de måste sänka andra för att verka bättre själva. Ofta handlar det om kläder. Jag har jobbat i butik och där sett hur tjejer tipsar sina kompisar om kläder som verkligen inte sitter bra.. Allt för att själva vara den som ser bäst ut. Jag har hört kompisar berätta att de själva betett sig så när de var yngre. Killar funkar inte på det sättet så Thomas har lite svårt att fatta det. Men Malin däremot har redan märkt av detta.

Jag försökte förklara ordspråket ”man blir inte längre själv för att man hugger huvudet av andra”. Det vill säga att man blir inte bättre, snyggare, roligare för att man är taskig mot andra. Att det alltid finns någon som är lite snyggare än en själv, och att det inte är något att göra åt det mer än att försöka vara så bra man kan själv. Vara snäll, vara så fin man kan, ha på sig det man själv gillar. Och framförallt inte vara elak. Jag hoppas att hennes mamma också har såna snack med henne. Och att föräldrar med barn mellan tio och arton nånting snackar med sina barn om den här sjuka Gargamel snipe trenden. Hur galen, elak och ful den är. Inte att människorna är det.

Hmm, egentligen hade jag tänkt skriva lite kort om detta bara och även sticka in med annat men det blev längre än vad jag tänkt. En del texter skriver liksom sig själva Jag får helt enkelt skriva ett inlägg till för jag vill inte blanda in annat här.
Kram på er ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *