Nya köksgardiner igen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

Jag vill att mitt hem ska kännas både fräscht , ganska modernt och samtidigt mysigt och välkomnande. Hem som är helt vita och väldigt avskalade är inget för mig, och det är väl förvisso inte modernt längre. Sen får ju som alltid var och en välja vad den trivs med. Vill man följa alla trender så får man ju göra det, och vill man inte det är det lika okej.

Själv följer jag inte inredningsmode speciellt mycket mer än det vanliga, det vill säga man inspireras av en del och så köper man det som finns i butiker. Så till viss del följer jag ju det. Men så vill jag gärna lägga till detaljer. Det kan vara något från en loppis som kanske inte är värt ett smack, men som jag gillar och som är charmigt.

I mitt och Thomas hem är det mest hans möbler då jag sålt av mina vid de olika flyttarna, så vi är inte så överens om stilen kanske. Han håller gärna kvar vid sitt gamla och jag vill byta ut. Men det är ju givetvis också en kostnadsfråga. Om jag hade haft en jäkla massa pengar hade jag bytt ut många saker här (kanske efter vissa kompromisser då han som sagt gärna vill ha sitt gamla), men det har jag inte så jag gör små förändringar här och var, så blir det väl till slut mer som jag vill är tanken.

En sak är gardiner. De har jag bytt ut i nästan alla rum. De som fanns var fula, eller så fanns det inga. Som i köket. De flesta gardiner här är vita eller grå och det blir ju också lite tråkigt, så i sovrummet har vi bytt till svarta med blommor (finns längre ner i bloggen) och nu har jag blommigt även i köket.

Det blev de här vita med beige magnoliakvistar. Jag hade ju först mörkgrå men eftersom köket är ganska mörkt i sig så sög det grå upp för mycket ljus. Vi hade mina gamla helvita sedan tidigare men jag vill som sagt ha lite mer liv än bara vita så det blev de här beige. Jag tog längden 245 cm.

Blommigt utan att man blir yr i huvudet av mönstret. Dock är den här färgen slut just nu, men den finns med ljusrosa blommor som jag först hade tänkt välja. Jag vet inte om de beige kommer in igen. Länk till rosa magnoliagardiner.

Visst kan man köra utan gardiner som Thomas hade det när jag kom hit (inga blommor eller något på bordet heller för den delen), men det blir så stelt och trist. Jag gillar textilier som mjukar upp hemmet. Och jag kommer även att byta ut köksmöblerna så småningom. Nytt bord(utdragbart) och nya stolar står på önskelistan. Och köksfläkt, och högre skåp och…ja ett nytt kök helt enkelt. Fatta vad jag tävlat när jag sett såna ”vinn nytt kök” haha. En dag kommer Thomas hem från en flygning så poof är hela köket utbytt, 😀 Så jäkla härligt. En måste ju få drömma lite också.

Vi har köpt en gardinstång att ha där vid altandörren också så man kan dels dra för om man inte vill att grannarna ska se rakt in (jag kutar ganska lättklädd på sommaren), men främst för att stänga ute solen som värmer nåt så in åt…på den varma årstiden. Blir det för mycket med en gardin här också får jag väl ta ner den. Men jag har alltså bara tänkt mig en längd. Det vill säga andra halvan av paret där ena hänger vid lilla fönstret vid köksbordet. Jag återkommer med hur det blir.

Här är alltså den färgen som finns inne på Cellbes just nu. Lika fina som de beige tycker jag och de passar i de flesta rum. Länk igen till gardinerna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *