New York Födelsedagen

Tänk att idag är det två veckor sedan jag fyllde 50 år och det firades i New York. Så jag tänkte att det passar väl bra att ta det tredje inlägget från New York just idag.

En nyvaken och nybliven 50 åring i Barbiepyjamas och ett glas bubbel i handen. Vin direkt på morgonen är kanske inte min melodi, men när man fyller halvsekel så jäklar!

Innan frukosten åkte vi ner för att få lite frisk luft och vakna. Jag fick i alla fall frisk lust, Thomas tog såndär luft med nikotin.

Sen var det dags för frukost med magnifik utsikt. Eller ja, i början av frukosten stod solen på så mycket att de hade rullat ner för att folk inte skulle bli bländade av vattenblänket. Bah! säger jag, ge mig utsikt så får man väl kisa lite 😛 Men de rullade upp så jag fick ändå sitta och titta på det här när jag åt och drack.

Lite av varje för är det buffé så vill man ju testa det mesta. Sen orkar man(jag) kanske inte äta upp allt. Men jösses vad gott det är med hotellfrukost!

Thomas lassade också upp och slevade i sig av de där fruitloopsen som han älskar. Jag testade men blev inte lika begistrad som han, haha.

Upprullat lagom tills jag avnjöt mitt te.

Fruitloopmannen.

Det ser ut som om det var 8 personer som åt här…men det var bara vi som ville testa allt. Och det var ändå myyycket vi inte hann med (eller fick plats med i magen).

Efter frukosten bytte jag om till en polotröja för vi skulle iväg och turista loss och jag tänkte att det nog skulle blåsa.

Här i tunnelbanan på andra sidan floden, på Manhattan (vi bodde som sagt i Jersey). Det här är förutom tbanestation även en galleria med en massa butiker och utanför ligger Ground Zero. På vägen hem köpte jag mig en I ❤️ N.Y hoodie här i gallerian och det var det enda jag shoppade under resan. Vi hade ju inte tid till mer den här gången. Men en I love New York skulle jag banne mig ha. Det blev en rosa.

Sen gav vi oss iväg på en ”kort promenad” ner till färjorna till Staten Island. Nej den var inte alls kort. Inte för mig med dåliga knän. Jag tyckte att vi gick och gick och gick. Här är vi på Brodway som är en jäkligt lång gata.

Husen är så höga som man kan tänka sig.

Den här kyrkan passerade vi också. Trinity Church. Dock hann vi inte med någon närmare bekantskap. Sen är det kanske inte kyrkor jag främst var ute efter vid första besöket i New York. Men en kan ju alltid turistfota när man passerar en 🙂

National museum och American Indian. Här tänkte jag att det kanske var detta som var från” Natt på Museet”-filmen. Det var det dock inte insåg jag snabbt. Den spelades in på American Museum of Natural History som ligger nära Central Park. Det här ser ju också ganska pampigt ut i och för sig.

På vägen till båtarna råkade vi också passera den här grabben. Tjuren på Wallstret, eller Charging Bull som den egentligen heter. Den här har man sett i många filmer så vi tog oss tiden att köa för att fotas med honom. Så om jag ser något ansträngd ut så var det för att det var ca 25 personer i kö som också ville fotas. Så klick klick på 5 sekunder och så var det klart.

Det sägs att det bringar tur att röra vid statyn(det visste jag inte då) så nu kommer jag nog att få en himla tur. Det är tydligen nosen, hornen och ballarna på tjuren (pungen alltså…här i skåne är ballar ordet för skinkor så lika bra att förklara) som bringar tur. Men det var kö vid pungen också så vi skippade den 😛 Jag hoppas att klappen på örat också räknas. Jag vet inte om jag tog på fler delar eller inte, det var som sagt var snabba ryck här.

Vi tog vägen genom Battery park så jag tror att vi kanske gick en liten omväg, men vi hittade fram till slut. För det finns flera färjor som går där i krokarna, men vi letade efter gratisfärjan.

Och de går härifrån. Vårt mål för dagen var nämligen att kolla in Frihetsgudinnan och den kan man se från gratisfärjan. Sen finns det ju de som går närmare och gudidade turer osv, men vi skulle vara tillbaka på hotellet senast vid 14 så vi skippade sånt.

Manhattan. Sedan på Staten Island så går man av färjan (man får inte stanna kvar) och turistar om man känner för det, eller som vi gjorde så hoppade vi helt enkelt på nästa båt tillbaka.

Och där stod hon. Den gröna tanten.

Jag försökte zooma in men det blev väl sådär. Men huvudsaken är att jag sett den. överhuvudtaget så när Thomas sa ”fota det och fota det” så sa jag att äh, jag är ju här för MIN skull, inte för att fota till Instagram eller bloggen eller sånt. Jag vill uppleva och ta in vyer med ögat, inte bara bakom en lins. Men en del bilder blev det ju. Och några filmsnuttar 🙂

Här tas det selfies minsann 😉

Och hux flux så var vi tillbaka och redo att ta tbanan hem.

Det är en mäktig byggnad det där.

Tillbaka på hotellet där vi packade snabbt innan det var dags att åka ner och möta upp resten av besättningen. Jag är så glad att vi fick fint väder! Dels för att det var min födelsedag och det brukar ofta vara skitväder då, men också för att man ju får ett helt annat intryck av en stad i vackert väder. Så tacksam.

Som jag skrivit tidigare så hade de börjat julpynta i New York, men då runt den 17 november är de bara i uppstarten. Men här mitt emot hotellet på piren hade de satt upp en gran med kulor i. Heja julen!

Här fick jag besättningen att ställa upp för ett foto. Två var dock inte med men annars var det här gänget på turen fram och tillbaka från New York. Jätterara och trevliga allihop ❤️ (speciellt pursern, haha)

När vi lyfte satt jag fram i galleyt (köket) med Thomas så det var ett yttepyttefönster att fota från, men här är Manhattan i alla fall 😀

Jag sov någon timme eller två på flyget till Köpenhamn så det var bra, för när jag sen kom hem var det att packa om väskan, sova ett par timmar och sen drog jag upp till Osby för att förbereda födelsedagsfest. Här en tjusig toaselfie en stund innan landning 😀

Det var min första tur till New York, och det kommer bli fler har jag en stark känsla av.
Kram på er ❤️

6 reaktioner på ”New York Födelsedagen”

 1. Härliga bilder! Verkar som alla som åker dit vill tillbaka, även jag, vet inte vad staden gör med en. Kyrkan är väl speciell för att den inte blev skadad vid 9/11, trots att den är intill. Det ligger ett sönderbränt träd på kyrkogården men kyrkan klarade sig.

 2. Härliga bilder.
  Jag som varit flera gånger på Manhattan har inte så många bilder tror jag.
  Kort tid men ni ser ut att fått med er mycket.
  Kul att du fick hela flyggänget på bild också.

 3. Vad roligt att se fortsättningen på er resa. Verkar ha varit intensivt men kul. Och ja, hotellfrukost är så gott!
  Hur går det med din hosta? 😔
  Kram

 4. Tack för bildvisning från NY, så kul att se med din text till! Hoppas att du får hänga på Thomas många fler gånger! Du får en lyckoklöver för er framtid! 🍀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *