Hostan from hell

Hej på er vänner. Hur mår ni? Bra hoppas jag. Här är det förkylt så in åt helsike. Jag hostar så jag kissar ner mig och det gör ont i revbenen samt blodsmak i munnen. Och så snor på det plus huvudvärk av allt hostande. Det suger verkligen att bli sjuk nu för den här veckan har jag mycket att göra

Det är ju aldrig riktigt ett bra tillfälle att vara sjuk, för det vill man ju inte. Men just nu är extra dumt. Jag har ställt in ett möte idag. Jag sa att jag kunde komma för jag vill ha det avklarat, men han tyckte att nej så sjuk som du låter är det nog bäst både för honom och mig om jag håller mig hemma. Och med tanke på kraften i hostan med tillhörande nerpinkningar emellanåt var det nog ett bra beslut.

Imorgon är det tänkt att jag ska upp till Hässleholm för att vara med på möte med teamet kring pappa. Överläkare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut och vilka det nu mer är. Jag har nämligen tusen frågor då pappa fått två proppar till. En i benet och en i huvudet. Plus frågor om mediciner, tidsplan och en massa annat.

Så snygg och fräsch. Jag har inte ens borstat håret idag 😛

Så min hosta måste helt enkelt ta slut och det nu. Jag dricker honungsvatten och te för att linda och petar i mig hosttabletter lite då och då. Jag vet att det sägs att hostmedicin inte hjälper men jag tycker att Bisolvon lindrar slemmet något så jag kör på. Helst hade jag haft något mer potent, men en tager vad man haver. Igår tog jag mig ett bad för att ånga loss och värma bröstet. Tror jag ska ta mig ett till idag. Har ni några tips för att dämpa hosta?

Det var som sagt många saker på agendan idag, men nu håller jag mig här där jag är, nämligen inomhus. Thomas är i New York och kommer hem imorgon bitti, lagom tills jag drar upp till Hässleholm och sen åker jag förmodligen med mamma till Osby och ser om jag kan hjälpa henne med något. Så det blir ett hej i dörren och sen kommer jag hem på onsdag.

Om jag nu är frisk nog. Inte för min egen del, men jag vill ju inte dra in virus-skit till sjukhuset och smitta pappa och andra patienter. Jag har tagit hemma-test för Covid som visade negativt så det är nog inte det i alla fall. Men de där testen är ju inte speciellt tillförlitliga förvisso, men å andra sidan hör jag folk som är bängförkylda lite överallt utan att de har covid, så det tror jag inte att jag har.

Nu ska jag ta och handla lite julklappar på nätet tänker jag. Cybermonday och sista dagen med rabatter. En kan ju lika gärna passa på när man ändå ska köpa klappar förr eller senare.
Kram på er ❤️

11 reaktioner på ”Hostan from hell”

 1. Låter som det jag har, är inne på tredje veckan av hosta, det enda som lindrar är att dricka varmt, blandade varmt vatten med honung och klämde i citron eller lime för smaken och vitaminerna. Sen mot segt slem hjälper det att dricka mycket vatten så blir slemmet lättare att hosta upp. Och mot kisseriet så slängde jag in en binda och accepterade läget :/

 2. Jaaaa digitalt möte! Det är rätt vanligt nu efter pandemin. Och så kanske kolla om du har astma. Det visade sig att jag hade det när jag hade hostan från hell.

 3. Coliana är det bästa tycker jag.
  De ggr jag åker på sån där satans hosta så hjälper inget annat.
  Hoppas du piggnar till lite så du orkar med det du ska göra

 4. Tycker den enda hostmedicin som hjälper är cocillana. Har du provat lök under sängen? Ett bra husmorstips annars. Krya på dig!🌺

 5. Fy f ör attans för förkylning och hosta…låg i 2 veckor med mitt. Jag ringde vårdcentralen och fick komma dit och fick Mollipect och Cocilliana det lindrade hostan och lugnar så jag fick sova på natten. Ring och hör med dem. Krya på dig

 6. Å, vad tråkigt, trodde det gick framåt för din pappa. Så typiskt att bli förkyld när man har något viktigt inplanerat, ingefärashot hjälper kanske? Hoppas det löser sig.

 7. Jag hoppas du klarar av mötet på sjukhuset imorgon. Önskar och hoppas allt löser sig till det bästa för er.❤️

 8. Stort krya på dig! Hosta är så jobbigt!
  Jag undrar hur det går med dina studier. Har du avbrutit dom?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *