Luciatåg samt inne- och utegranarna

Innehåller reklamlänk till Ellos

Vårt fina Luciatåg.

Hej fina läsare och glad Lucia önskar jag er. Har ni varit uppe och kollat Luciamorgon på tv i morse? Eller var ni kanske och såg era barn lussa, eller så kanske ni lussat själva? Här har det inte varit så mycket lusseri förutom att jag sjöng Lusselelle in i Thomas öra när han vaknade. Han tyckte att det var mycket ljuvligt 😀 Annars har jag inte dragit på mig särk och ljus i håret på många år. Senast var nog vid 20-25 men inte sen dess. Vi har dock en krona bland alla julprylar jag håller på att rota runt i så vem vet vad jag får för mig senare idag…

Men först ska jag pynta klart. Som jag skrev häromdagen så är granarna färdiga, nu är det bordsgranar till hallen och barnens rum som ska kläs och sättas upp. Dock tar de inte lika lång tid som stora granarna tack och lov. Och så ska jag ta fram lite tomtar och grejs också. Sen ska klapparna slås in. Vi var iväg hela dagen igår för att fixa det sista. Trodde vi. Det är dock alltid något kvar. Själv har jag julklappar kvar till Thomas. Men jag tänkte som sagt börja slå in några klappar ikväll för veckan kommer att dra iväg i en jäkla fart. Thomas flyger iväg till Usa och kommer hem först på fredag och sen kommer barnen hit på lördag. Och sen på söndag är det julfirande hos svärföräldrarna.

Men idag är det som sagt Lucia så jag tänkte köpa lite lussekatter och pepparkakor till kaffet. Tanken var att baka men jag minns hur jäkla tungt det var att knåda degen (hade någon sort med två degar man blandade ihop sist jag gjorde) så jag tror jag köper mig faktiskt. Så får jag skaffa en köksassistent sen så blir det ju piece of cake att baka. Pepparkakor tänkte jag dock göra med barnen på lördag. Vi köpte formar på Vellingeblomman förra året. Jag har för mig att jag tog en högklackad sko, Thomas ett flygplan, Malin en unicorn och Oscar en fisk. De blev inte använda då, så i år då jäklar ska här bakas om jag så ska tvinga alla 😛

Lussetåget på första bilden (från Star Trading och finns liter överallt) har jag i vanliga fall i köket och inte i uterummet. Det är så mysigt att tända den när det börjar mörkna. Förutom Luciatåget så tänds en stake i hallen, två i vardagsrummet, en till i köket, och sen stjärnor i alla rum. Och utebelysningen. Och granarna.
Här är senaste grantillskottet. Den ställde jag i uterummet men nu tycker jag att själva granen är så fin att den kanske får vara inne nästa år och den inne får flytta ut. Iofs är båda fina så jag får se. Den här senaste är den jag skrev om tidigare som kommer från Startrading. De säljer via olika återförsäljare som Cellbes, Ellos, fysiska butiker osv.
Hur som helst så tycker jag om vår gran. Jag körde på med samma färgskala både inne och ute. Det blev silver och rött. Sammetsrosetterna är dock mörkröda för jag har inte hittat röd-röda. Och de andra i silver då. Lamporna ser gula ut men är vanliga vita. Jag vill ha mycket kulor och pynt i min gran, det ska vara lite disneygran hellre än rödgran med halmtomtar, flaggor och en handfull kulor. Sen får alla göra som de vill och tycker om. As always.
Det går inte riktigt att få till ljuset på bilderna på innegranen, jag vet inte om det är för att väggarna är gröna som det blir så knas ljus. De ska bli grå sen så vi får väl se nästa jul om det blir bättre…Beroende på hur vardagsrummet ser ut så kanske jag ändrar färgskala på pyntet också (men silver och rött ÄR favoriter hos mig).
Inne har jag istället för tjocka glittergirlanger dessa silverkulegirlanger. Och så tog jag vita rosetter med glitter istället för de silvriga ute. Och enbart runda kulor här. Och i toppen stjärnan från Georg Jensen som Thomas fick när han fyllde 45.
Utomhus har vi det såhär. Plus att vi satt upp ett ljusnät i ett litet träd i början av trappan. Det syns dock inte på bilden.

Kram på er och ha en fin Luciadag ❤️

3 reaktioner på ”Luciatåg samt inne- och utegranarna”

  1. Åh vilket mysigt inlägg! Vackert pyntade granar inne och ute och ett så fint luciatåg! Jag håller med om att granar ska vara rejält pyntade och rött och silver är så fint! Kan kan riktigt se framför mig vilket mysig jul ni kommer ha. God Jul Louise med familj!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *