Lite skit under naglarna skadar inte

Hej vänner. Jag hoppas allt är fint med er? Här har det ju varit tyst några dagar och det beror helt enkelt på att vi hållit på i trädgården, källaren och lite överallt så när kvällen kommit har jag inte orkat skriva. En är ju inte så van vid fysiskt hårt arbete 😀 Och prova kläder när man har jord långt in i öronen är inte så lockande, och när jag väl duschat har klockan varit över 22 och att fixa sig då- njäe. Men NU jäklar blir det inlägg. Först ett par bilder av ett av projekten vi hållit på med, nämligen trädgårdsdammen.

Lite trötta, lite(definitionsfråga) skitiga men ändå rätt nöjda och glada.

Den här dammen alltså. Den tar upp en ganska stor del av trädgården med vattenfall, stenparti och så själva dammdelen. Just den sistnämna var nästan helt igenväxt så man såg bara lite lite vatten. Mitt lilla förslag var att rensa lite med en kratta i alla fall på ytan. Det hela växte dock till att Thomas grävde upp allt som fanns i den, och mitt jobb blev att fixa med stenarna på sidorna. Ett pusseljobb som är lite smutsigt (hejdå naglar), men också roligt.

Alla växter med tillhörande lera, jord och stenar i rötterna åkte ut på gräsmattan.

Sen hyrde vi släp och denna här fyllde skottkärra efter skottkärra som vi körde iväg och lastade upp på släpet för vidare färd mot soptippen.

Självklart bestämde sig vädret för att slå om och börja regna så de där högarna blev rejält tunga.

Men jag ger mig inte i första taget. Så trots iskallt spöregn (ni ser ju hur blöt jag är) kämpade vi båda på och fick iväg allt. Nu är själva dammen fylld med vatten och vi har satt tillbaka en del växter. Vi ska dock fixa själva vattenfallet också så ny dammduk är inhandlad. Och när det är klart tänkte jag att det blir fint med vita stenar i själva dammen. Dammduken är ju svart så det blir så mörkt och då bör ju vita marmorstenar lysa upp. Bild på allt kommer när det är klart.

Jag har också målat lite trädgårdsmöbler och sådär. Sen blir det plantering och den där roliga biten när man gör fint. Ja det finns mycket att pyssla med i ett hus har jag märkt. Själv har jag ju bara bott i lägenhet sen jag flyttade hemifrån och det var ju en stund sen…(tror jag var 21 när jag officiellt blev sambo, men bodde mest där redan innan).

För den som undrar så nej, jag bor inte med Thomas än utan har kvar min lägenhet vid Ribersborg. Men tanken är ju att vi flyttar ihop på riktigt sen. Dock har vi inte spikat datum eller så, men det kommer.

Kram!

2 reaktioner på ”Lite skit under naglarna skadar inte”

  1. Härligt jobbat!! Tycker det projektet låter sååå mycket roligare än julbelysningsprojektet… kram på er! ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *