Ha en trevlig och ansvarsfull valborg vänner

Exakt ett år sen

Hej på er! Kan ni fatta att april nästan är slut nu? På ett sätt går det lite för fort, men på ett annat vill man ju bara att tiden ska gå så att viruset slutar spridas så snabbt och att antalet döda i covid 19 minskar. Att vi får träffa nära och kära när vi känner för det. En jag verkligen längtar efter att få krama är mormor. Men när det sker vet vi inte. Hon blir 101 i början av september, har underliggande sjukdomar osv, så hon tillhör minst sagt riskgrupp.

Imorgon torsdag är det ju valborgsmässoafton och då är det tradition för många att festa loss. Själv har jag aldrig firat det speciellt mycket. Kanske middag med familj eller vänner, kika på en brasa och that´s it liksom. Även när jag var tonåring. Att folk festar in maj är såklart inget jag något emot. Inte i vanliga fall. Men folk som är så idiotiska att de tänker samlas i stora grupper och riskera att sprida smitta gör mig skitförbannad. Hönsskiten i parken i Lund är ju genialiskt 🙂

Samma sak med människor som tvunget ska ut och festa på krogen. Som bara måååste gå på aw på en trång uteservering. Hur fan tänker man??? Kan någon verkligen ha missat att vi ska hålla avstånd till andra? Eller skiter man bara i det när man äter lunch med väninnorna där borden står tätt tätt. Helt okej såklart om det är bra med avstånd och relativt lite folk. Krogarna ska ju också leva. Men…tja..hur viktigt är det?

Jag är glad att vi i Sverige ändå får göra nästan vad vi vill. Vi kan gå och klippa håret, vi kan gå till gymmet, shoppa i gallerior, vara ute hur länge vi vill osv. Det är ju knappast karantän vi snackar om här som vissa verkar tycka att de lever i. Vissa GÖR ju det när de är sjuka, eller i riskgrupp, men många andra kallar det karantän för att de jobbar hemifrån. Wut? Ni kan ju för fasen gå utomhus precis när ni känner för det. Vi har inga böter i andra länder där man bara får vara ute cirka en timme om dagen för att motionera eller handla det nödvändigaste.

Men det jag saknar är som sagt att träffa mina äldre och även vänner. Jag är väldigt glad att jag har Thomas just nu. Det är jag ju ändå, men extra mycket när vi ska hålla oss ifrån andra i största möjliga mån. Då vill jag ju vara med den jag älskar 🙂

Ta hand om er och ha en fin Valborg vänner. (Det kommer snart klädtips, jag lovar) <3

2 reaktioner på ”Ha en trevlig och ansvarsfull valborg vänner”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *