Kalas för tonåringen i söndags

Hej på er mina fina. Jag hoppas att helgen var fin och att måndagen tuffat på i en bra takt antingen ni har semester, jobbar eller vad ni nu gör. Idag har det varit stranden en timme med Thomas och barnen och sen hem för lite häng i trädgården när tonåringen skulle iväg in till city med en kompis. Sen har det blivit hårfärgning. Malin ville ha lila hår igen så jag fixade. Kvällen avslutades med tecknad film på Disney plus.

Igår (söndag) var det full rulle hela dagen. Thomas åkte och hämtade barnen på morgonen och två timmar efter de anlänt var det dags för kalas för att fira att Oscar fyllt 13. Det var vi fyra, Thomas föräldrar och moster – så 7 personer. Inte så många men det är lika mycket att förbereda för sju som för 15 egentligen för en vill ju att det ska vara både fint, gott och trevligt.

Vi dukade i uterummet och såklart skulle pyntet upp även om killen nu är tonåring 🙂
Kvällen innan hade jag suttit och pillat bort en miljon kärnor (hittade ingen utan kärnor) från en vattenmelon som jag sen mixade med en stavmixer. Sen i med fuktkött och saft i en kanna jag satte i frysen. Och så var det bara att hugga loss med en kniv för melonslush som jag fyllde upp med sprite. Ingen sprit utan bara väldigt barnvänligt.
Dagen innan förberedde jag den här också. En smörgåstårta. Det har jag bara gjort en enda gång förut och det är väl en 28-29 år sen kanske. Det knepiga är ju att man inte kan provsmaka om den blir god. Visst kan man smaka av rörorna och det gjorde jag ju såklart, men sen för helheten…Det är bara att hoppas på det bästa. Speciellt som jag lägger till och drar ifrån ganska friskt när det gäller recept.
Sen var det garnering en timme innan gästerna kom. Stressigt med tanke på att jag skulle garnera mig själv också med klänning, fixa håret och så. Men jag hann. Och smörgåstårtan fick beröm både till utseende och smak så jag blev väldigt glad över det 🙂
Tårta slapp jag göra för det hade Oscar beställt av farmor och farfar som hade med sig en god chokladdröm.
Som ni ser så hade jag den här på mig. Kalasklänning de luxe.

Ha en fin tisdag alla. Kram! ❤️

5 reaktioner på ”Kalas för tonåringen i söndags”

  1. Jättefint och trevligt ordnat! Och var helt säker på att smörgåstårtan var köpt, ser så proffsig ut! Vad duktig du är.

  2. Så fint du gjorde kalaset och finaste klänningen på förstås! Tror att födelsedagsbarnet trivdes med allt fint och gott.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *