Jag har testat flera par jeans

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes och Ellos

Det här med jeans när man är både ganska kort (166 cm, fast jag kan vara 165 men jag väljer 166 fortfarande :P) och tjock. Och dessutom päronformad. Så att få jeans som sitter okej över låren, men som man inte får in en fotboll bak i svanken är ganska knepigt. Ofta blir det att det får bli en glipa därbak liksom för jag måste ju kunna dra upp brallorna över höfterna. Sen vill jag inte ha den sådär snortajta heller och vill att tyget ska se ut som vanliga jeans och inte tantjeans liksom.

Jag beställde två par mom jeans (det är alltså inte mammajeans som i att vara gravid, utan bara jeans som är lite vidare över låren och höga i midjan) från H&M för ett tag sedan och de var usligt små i storleken. Det var jättemycket kvar för att ens kunna knäppa storlek 54 och de satt som korvskinn. Och de ska då vara vida… Så de åkte tillbaka eftersom båda färgerna var lika små. Jag hade för mig att det var från H&M jag hade sedan tidigare och att de var stora. Det var det inte för det var Ellos.

Så jag beställde ett par svarta och ett par blå i 52 från dem. Men jag tyckte att de var för pösiga med tanke på att stretchjeans dessutom brukar töja sig. Så jag bytte. Och nu blev jag jättenöjd! De är bra i längden (på mig som inte är så lång blir de typ normallånga) med sina 70 cm och de är bra i passformen i stl 50.

Här är jeansen i storlek 50. De är så sköna och jag känner mig hemma i dessa. Det enda jag kanske skulle anmärka på är låtsasslitningen där man gjort ränder upp på magen, men jag kan leva med det. Länk svarta jeans.

De är höga i midjan och här ser ni de infärgade ränderna. Jag tänker dock att de kommer nog falna lite vid tvätt.

Så här höga är de alltså i midjan. Som alla stretchjeans så töjer de sig efter en stunds användning men inte så att de blir för stora (som 52 blir) utan de sitter skönt. Så om ni blir sugna hade jag gått ner en storlek. Såvida du inte vill ha dem ganska pösiga.

Koftan till är en från Cellbes jag visat tidigare (länk här), liksom kängorna. Tshirten är från Hm och flera år gammal.

Bilden är inte vidare smickrande men..tja..kolla jeansen istället för mig liksom 😉

Här är samma jeans fast i nyansen originalblå. Om jag hade valt igen (orkar inte byta igen) så hade jag nog tagit nyansen ”ljusblå”. Inte ”ny ljusblå” utan bara ”ljusblå” för det är nog de jag har sen tidigare. Dock ar är mina gamla lite kortare och lite större dessutom eftersom jag har 52 i dem. Men de här originalblå är också fina. Sen finns de i grått samt vitt också. Länk originalblå mom jeans

Jag har sagt att jag tror inte att jag passar i bootcut men att jag inte är säker. Jag vill i alla fall inte ha alltför utställda byxben, men lite kan ju vara snyggt. Fast då gäller det att längden är lagom. Eftersom ni var några som ville att jag skulle testa just bootcut jeans så beställde jag ett par från Cellbes som såg snygga ut.

Jag testade de här jeansen som heter Bootcut med hög midja ”Jennifer”. De finns i två längder som är 79 eller 84 cm. Länk bootcut jeans

Som jag misstänkte så är de snygga, men för långa i benen för mig tyvärr. Och jag har cirka noll lust att lägga upp dem(plus att upplagda jeans oftast blir riktigt fult om man inte har krymptråd och grejer) så de åker tillbaka, men för er som har längre ben än jag så är de här snygga 🙂 Så här sitter de på mig men färgen blev knas, den på produktbilden stämmer bättre.

79 eller 84 cm är för mig samma sak som lång eller jättelång, så jag har föreslagit för Cellbes att när de har två benlängder kanske de kan ta av några centimeter till på den kortare längden. Typ 75 cm i alla fall.

Dock såg jag några andra på Cellbes rea idag (länk Cellbes rea). Några bootcut som kanske kan passa i längd för mig som inte är lång. Brallorna är ju korta på modellen men å andra sidan lär hon vara minst en decimeter längre än jag så att…

De här jeansen är 73 cm i innerlängd i alla storlekar så jag misstänker att de kommer bli lagom långa för mig. Finns i storlek 34 till 64. De här är som sagt var på rea nu och kostar 199 kr. Länk kickflare jeans.

De finns även i blått till samma nedsatta pris och samma storlekar som de svarta. Och även i mörkblått. Men det är de ljusa och/ eller svarta jag vill ha. Länk kickflare jeans.

Det var några av mina jeanstips. Eftersom jag ju har samarbete med Cellbes tänkte jag tipsa om några andra saker till i nästa inlägg. Sånt som är på rea eller som det är rabatt på. Jag älskar att fynda 😉 (ofta har jag dock svårt att hitta snygga saker på rea).

Kram på er vänner ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *