Inte direkt photogenique nu

Hej på er vänner. Hoppas ni mår bra? Här är det helt ok, men jag ser däremot ut som sju sorger och åtta bedrövelser. Jag har fått sånt där bröte under ögonen igen. Röd, mörk,torr, påsig och rynkig.

Fint va? Jag kan ju säga att jag inte är sådär sugen på att vara med på bilder just nu. Förutom de här då.
Man ska inte ha kortison i ansiktet har jag hört, men jag duttade faktiskt lite på det rödaste idag för jag vill bli av med det NU, helst igår.

Imorgon eftermiddag ska jag iväg till Lund för att träffa öron-näsa- hals specialist. När jag gjorde det där sömntestet så verkar det som om jag har sömnapné, och det kanske stämmer. Jag vet att jag är superlättväckt, men jag vet inte själv om jag har andningsuppehåll.

Jag vet däremot att jag är uppe och pinkar varje timme på natten och är dödstrött på morgonen. Svärmor har en såndär maskin mot sin apné och säger att hon blivit så hjälpt av den och vaknar pigg.

Det vill jag också, samtidigt är jag inte helt pepp på tanken att vara sammankopplad med en maskin när jag ska sova. Hmmm. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Kram på er ❤️

11 reaktioner på ”Inte direkt photogenique nu”

 1. Hej!

  Du måste sluta sminka dig med parfym. Så har jag sett ut i 20 år efter en kväll med smink. Endast allergivänliga saker, idun, bareminerals och sedan använder jag paulas chice från skincity

  Mycket smink du visat i bloggen (läste låääänge 😊) kan jag inte ens titta på pga parfym osv osv.

  Testa en månad med allergivänliga kring ögonen så lovar jag att du inte ser ut så 😊

  Håller tummen att det lägger sig! Ju mer man sminkar över ju sämre läker det tyvärr.

  Lycka till och tack för bloggen i alla år

 2. Ta helst i n t e kortison i ansiktet eftersom det gör huden tunnare! Under ögat är ju huden dessutom tunn som den är. Jag hoppas du får rätt hjälp, kanske av en hudläkare.

 3. Så har min dotter fått (hon är 8), vi smörjer med kokosolja som vi mikrat ett par sekunder – funkar fantastiskt, men blir ibland grumligt i ögonen när vi smörjer för nära.😄

 4. Jag testade cortison först men träffade sen en sjuksköterska/hudterapeut som rådde mig till att testa Maria Åkersbergs Eye cream på den röda och torra huden. Applicera det 3-4 ggr om dagen. Mitt var borta efter en vecka.

 5. Hej Louise! Får du en Cepup är din lycka gjord! Du kommer att sova mycket bättre och kunna andas besvärsfritt! Lycka till!

 6. Fick utskrivet kortisonkräm man kan ha i ögat att då ha under ögat.. kontakta läkare, hoppas det ger med sig snart!

 7. Hej Louise, det är inte synd om mig alls :-). Jag har full koll på mitt eksem. I alla fall för tillfället :-). Men jag hade rekommenderat dig att gå till en läkare. Ibland kan det vara så att utslag i huden kan bero på en infektion, och enda sättet att bli av med den är att äta antibiotika. Det har jag gjort flera gånger, även om det var ett tag sen jag behövde det senast. Hudterapeuter kan säkert också sin sak. Har aldrig varit hos någon av naturliga skäl… håller mig till sånt jag vet fungerar för mig. Men en doktor är en doktor. Och i bland är det det som krävs. Hoppas att det löser sig för dig snart. Kram

 8. Hej Annika. Jag lider med dig som har eksem och behöver behandla det. Det blir ju så svidigt, kliigt och så kan det vara missprydande om man nu bryr sig om det. Skönt att dina salvor och krämer hjälper. Ja jag borde gå till en hudläkare för det här återkommer tyvärr och jag vet inte vad det beror på. Det med kortison frågade jag en läkare om när jag hade sådär, fast egentligen var där för en spruta i knäna. Han tittade och sa att jo, ta du kortison på. Sen säger hudterapeuter annat…

 9. Jag har haft eksem hela livet. I 20 årsåldern blommade det upp rejält efter att ha varit lugnt en lång period. Går hos en hudläkare och har använt kortison i ansiktet i stort sätt varje dag i mer än 30 år, för annars funkar det inte. Inte farligt enligt min läkare. Det finns milda kortisonsalvor som man kan använda och speciell ögonsalva med kortison. Tack vare mitt eksem kan jag inte använda skönhetskrämer. Har använt receptbelagda salvor hela livet och Essexkräm. Smörjer ansiktet med essexkrämen, lite ögonsalva och lite mild kortisonsalva (soomdessutom blir ännu mer ”utspädd” på grund av krämen. Det har gått alldeles utmärkt. Nu har jag bra arvsanlag, men min hud har inte tagit någon skada av detta. Du kanske skulle gå till en hudläkare och se om du kan få hjälp?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *