Hej från mig

Hej vänner. Har ni saknat mig? Anledningen till att jag är så tyst är helt enkelt för att jag varit fortsatt sjuk. Det är feber, snor, hosta och trötthet. Och så den där mensen från helvetet. Den slutar aldrig och tilltar mer och mer i både smärta och blödning. Under 37 år har jag aldrig haft så här ont i så många dagar eller haft så väldigt mycket blod. Jag hoppas verkligen inte att detta är något som kommer fortsätta under klimakteriet för då blir jag galen. Det är värktabletter konstant för att stå ut. Fy fy fy. (jag känner verkligen enormt med de som har endometrios).

Men men, det tar väl slut någongång, både sjukdomskänslan och mensen, så att jag kan komma igång igen. För nu är det maj månad som enligt mig och väldigt många andra är den vackraste av de 12. Månaden då livet återvänder på riktigt efter långa skitvintern. Värmen kommer, ljuset, färgerna, fåglarna (okej måsarna räknas INTE) och folk blir överlag gladare. Livet känns lite lättare helt enkelt. Och man slipper bylta på sig 12 lager kläder och regnet här i Malmö som kommer från alla håll är åtminstone inte iskallt. Så jag vill bli frisk och riktigt ta in maj.

Jag har tankar och planer för en tid framåt. Jag ser dock aldrig väldigt långt framåt med något, utan måste ta allt i små bitar. Livet, förhållande, jobb, projekt osv- allt måste kunna delas upp i lagom bitar, för om det är en för stor kaka får jag lite panik. Nej små tuggor måste det vara.

För er som undrar över bloppisen jag skrivit om så är den på g. Jag har fotat mycket av det men sedan blev jag ju sjuk och har inte orkat ens titta på varken dator eller mobil särskilt mycket. Min skärmtid minskade till exempel med 81% förra veckan. Men jag ska se till att fixa klart och så ska jag packa en del annat i Sellpypåsar för jag har märkt att skor går inte i bloppisen och till exempel jeans till tonåringar är jättesvårt att sälja på Marketplace. Så det blir att packa och skeppa iväg 🙂

Nu mina vänner ska jag värma vetekudden och lägga mig på spikmattan och försöka sova. Jag ville bara säga hej innan jag kryper till kojs. Kram på er ❤️

5 reaktioner på ”Hej från mig”

  1. Jag hade störtblödningar flera år innan min mens upphörde vid typ 54. Jag fick så lågt blodvärde att jag var tvungen att göra uppehåll från blodgivningen.

  2. Så där höll min mens på under något/några år innan den försvann helt. Kunde stå i en pöl med blod på golvet och smärtorna från hel..te som pågick under veckor ibland.🥺
    Sen bara slutade mensen komma när jag var 45, vilket jag tackade nån högre makt för.
    Krya på dig!❤️

  3. Hormonspiral var räddningen när jag fick sjuka mängder mensblod under förklimakteriet. Blödningsfri sen dess. Underbart! Vet att det inte passar alla men för mig var det fantastiskt.

  4. Hoppas att du mår bättre idag! Jag har endometrios och svåra menssmärtor. Jag har märkt att magnesiumtabletter ibland hjälper lite, som komplement till smärtstillande.
    Allt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *