Dammfix och premiärdopp

Hej mina fina. Hur har ni det? Här är jag äntligen frisk. Det var ju ett tag sedan jag skrev nu men ni som följer mig på Instagram har sett några inlägg där i alla fall. Eftersom jag inte skrivit på ett tag så tänker jag att jag tar det senaste först liksom. Det vill säga vad jag gjorde i helgen som gick. För då åkte jag upp till mamma och pappa. Jag tog tåget i lördags morse för jag saknade mina föräldrar och så skulle jag hjälpa dem med trädgårsdammen och lite annat när jag ändå var där.

Såhär blev det efter jag hade tagit bort allt gammalt vatten och sörjan från botten. Det tog dock sin tid för jag gjorde bara lite åt gången eftersom det var fullt av bin där runt statyn. Även jag lyfte upp den och rengjorde den och tog bort allt vatten så surrade det cirka 25 min runt mig hela tiden när jag stod och skrubbade botten från alger och gegga. Jag ville inte reta upp dem så de skulle sticka mig så jag tog som sagt pauser med jämna mellanrum. Men rent blev det till slut 🙂

Det blev även premiärdopp i sjön. Det var liksom på tiden kände jag 🙂

Så igår (söndag) tog jag tåget ner till Malmö igen. Jag gillar inte att sitta bredvid någon för jag tycker att det blir så trångt eftersom jag har så bred rumpa. Så jag gick bakåt i tåget och såg att det fanns platser där. Men det var helt enkelt för att luftkonditioneringen var trasig så det var så otroligt varmt. Så frågan var om jag skulle sitta trångt men svalare, eller bre ut mig mig men vara helt knallvarm? Det blev det senare så när jag väl var framme i Malmö (tar 1 h 20 min) så var jag halvkokt. Men håret som jag bara hade tvättat och inte mer torkade i alla fall på nolltid 😀

För någon vecka sedan så var det en annan damm skulle fixas, nämligen vår egen. Det tar en hel dag att fixa den så det är ju inte utan att vi dragit oss för det, men det var nödvändigt.

Vattnet pumpades ut (sista får man ta för hand med hinkar), stenar som hade ramlat ner fiskades upp, och så alla gamla löv, lera och annat stinkade bröte.

Så här såg det ut innan. Eftersom filter och pump gick sönder förra sommaren växte trådalgerna till sig snabbt och sen har det legat ett lager med sjöjungfruhår i hela dammen. Så jag fiskade upp med räfsor och håv innan vi kunde sätta igång.

Och så har vi ju de här små vännerna som måste tas bort från allt som ska kastas. Det tar en himla tid att få upp dem och få ut dem från lera och alger men jag tror att jag fick alla.

Jag räknade inte exakt men jag tror där var cirka 30 stycken salamandrar.

Mina små bebisar 🙂

Dags att dra bort ogräs och rensa botten.

Tadaa, klart! Jag rensade näckrosor och de andra växterna från alger och så klippte jag ner näckrosorna. Nu har det dock kommit en massa svävalger istället så jag har varit ute och håvat loss och imorgon ska jag slänga ner algmedel. Sen hoppas jag vara klar med dammar för ett tag 🙂

Jag har en hel del kläder jag tänkte tipsa om, men jag tar det imorgon. Jag ville mest bara säga hej idag så ni vet att läget är bra 🙂
Kram på er raringar. ❤️

4 reaktioner på ”Dammfix och premiärdopp”

  1. Helena i Västerås

    Skönt att du är frisk och kan vara ute och fixa i trädgården ☺️

  2. Gjorde gott med besöket hemma hos mor och far kan jag tro. Du kunde hjälpa dem med dammen och sen själv få dig ett dopp i sjön, inte illa! Fint jobb hemma hos er själva sen också med den ännu större dammen! Söta de är salamanderna! 🍀🍀🌸🌷

  3. Skönt att du blev frisk o att du ville skriva lite. Vad fint det blev med båda dammarna, möe jobb med sånt. Älskar de där salamandrarna 😊 så gulliga.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *