Härliga paletter och fin läppfärg

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lyko

Jag har ju inte direkt öst på med Black week rabatter här i bloggen utan tagit det ganska lugnt då jag vet att ni säkert blivit överösta med mail och erbjudanden. Det har jag också. Så mycket att det typ står en upp i halsen. Men några saker vill jag ändå tipsa om. Dels sånt jag själv köpt och sånt jag har och som nu är rabatterat.

Vi kan börja med smink och skönhet tänker jag. Då lönar det sig ju mest med de lite dyrare produkterna som ögonskuggspaletter, parfym och foundation. Jag fick fyra stycken superduperfina paletter för ett tag sedan som jag tänkt visa upp i en liten film på istagram, men allt med pappa kom emellan så jag har inte hunnit. Dock har jag provat alla dessa fyra och älskar dem. De heter On Point och kommer från Pur. De fyra paletterna har varsin veckodag från onsdag till lördag.

Just nu 25% på Lyko till och med 28/11. Länk Lyko

Nu lär ju inte alla köpa sig alla fyra så om man bara ska välja en så tror jag att jag hade tagit Wednesday som jag har använt i stort sett varje dag. Den funkar fint för en vardagsmakeup och om man vill dra på mer så blir det även en fin kvällsmakeup med de här färgerna. Så min personliga favorit är alltså den här onsdagspaletten. Länk On Point Wednesday.

Den första paletten jag testade var Friday för det var en fredag. Såklart 😀

Sen tycker jag som sagt var väldigt mycket om de andra också och det beror ju lite på hur mycket man sminkar sig och vad man behöver. För den som inte drar på så mycket hade jag tipsat om Wednesday eller Thursday. Saturday passar perfekt för en sotad kvällsmakup och Friday om man gillar den rostfärgade skalan.

Skuggorna har bra pigment och de med glitter är lagom skimriga och har inte stora glitterkorn som jag inte alls tycker om. Ett tips för att applicera de glittriga skukkorna är att använda fingertoppen. Det sätter sig så mycket bättre än om man har pensel. Så finger för glitterskuggor och pensel till andra.

På läpparna hade jag en annan produkt från Pur, nämligen Sugar Plum (det kan också ha varit Blushing rosé). De är mörkare i verkligheten än vad pennorna ser ut på Lykos sida. Länk Silky Pout Creamy Lip Chubby Sugar Plum

Här är som sagt var paletten Friday. Länk här. Och på naglarna hade jag Butter London lack i färgen ”Afters”.

Jag gillar ganska naturliga färger och undviker knalliga färger som blått, ill-cerise och liknande. Blått och knallrosa har jag haft vad jag ska liksom då alla hade det på 80-talet. Hej högstadiet liksom. Så nope. En dröm vore att knåpa ihop en palett med såna färger jag själv använder för ofta är det någon knasfärg med i paletter som jag aldrig använder ändå. Här tycker jag nog att de flesta är användbara, men visst finns det några här också som jag använder lite eller inte alls. Det är svårt att komma ifrån när man inte själv valt färgsammansättningen.

Det var första tipsen. Paletterna kan vara en fin julklapp till dig själv eller någon annan som gillar makeup. Jag är som sagt väldigt nöjd med mina då jag har insett att jag inte vill ha såna där megastora med jättemånga färger.

Hoppas ni gillar tipsen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *