New York del 2

Hej på er vänner. Vad kul att ni verkar gilla mina New York bilder. Det blev ju en del trots att vi bara var där så kort tid. Så jag tänkte att jag kör på med del två nu. För efter vi kom in till hotellet och hade varit uppe på taket och skålat och tagit några bilder så tog vi som sagt var tunnelbanan över till Manhattan för att leta reda på Rockefeller center. För är det något som är jul så är det ju den stora granen på Rockefeller. Dock visste jag att den inte hade kommit upp än, men jag ville ändå dit och kolla hur det ser ut.

Överhuvudtaget ville jag gärna se alla ställen man sett på film. Nästa gång blir det ännu mer sånt tänker jag. Då blir det upp till Central Park och kanske om jag hinner kika bort på Perry Street där Carrie i Sex and the city bodde. Men nu var det att följa i Kevins(från Ensam hemma 2) fotspår jag ville börjat med.

På vägen mot Rockefeller center så dök det här stället upp. Radio City music hall. Ska man göra en filmreferens så gick till exempel Annie hit och kollade film med Daddy Warbucks.

Hej på er. Jag i gympaskor för det är ju ett måste. Carrie på ha trippat runt i höga klackar, det gör man INTE som turist om man ska gå mycket.

Det är puls i New York. Många svenska städer är rensopade på folk och fä efter klockan 18 vilket är väldigt trist. Så icke här.

Och där hade vi det. Rockefeller center. Här hade de satt upp en massa ljus. Överhuvudtaget pyntades det för fullt i New York när vi var där så jag tänker att nu har de hunnit på upp juleljusen på riktigt. Det vill jag se nästa år.

Där bakom byggnadställningenhöll de på med den stora granen. Den tänds den 30 november.

Isbanan framför var dock i full gång och folk åkte runt. Hela Rockefellercenter var dock mycket mindre än jag trodde efter att ha sett det på film och foto.

Så kul att ha varit där. Men nästa gång ska banne mig granen vara på plats 😀

Den där guldtatyn av Prometheus var var också inboxad där bakom ställningen.

❤️

Om man vänder sig om och har guldstatyn i ryggen så ser det ut så här. Där framme i korsningen ligger 5th avenue med alla butiker.

På den lilla gatsnutten så ligger Tiffanys, men det är inte den där i den berömda filmen för de har flera butiker. Den stora ligger ute på 5th avenue. Men man ser ju ändå det turkosa och vita. Dock höll de på för fullt därinne trots att det var stängt. Stegen bakom mig blev till 4 stycken innan vi gick. Jag misstänker skarpt att det var julskyltning i görningen.

Vem har inte hört talas om corndogs? Korv på pinne med frityrsmet runt om. Det ville jag ju testa. Första tuggan var inte imponerande för korven var inte ens varm utan mer lite ljummen. Men den blev bättre faktiskt. Det här är vad vi åt den kvällen för jag visste knappt om jag var hungrig, trött, törstig, kissnödig eller vad. Så vi sket i att äta helt enkelt. Vi hade ju dessutom ätit på flyget.

Jag var inte inne i en enda affär, plus att klockan var ganska mycket så de flesta hade väl stängt. Men vi promenerade här och på 5th avenue i jakt på nästa sevärdhet som var Times square.

Och där hade vi det! Om Rockefeller center var mindre än jag trodde så var Times square desto större. Flaggan därbakom är såklart röd, vit och blå även om den ser orange ut här. Vet inte varför.

Nope, jag ville inte ge de skabbiga Musse och Mimmi pengar för att fotas med dem.

Det behövs inte direkt blixt här….Det är ljust och ALLA fotar. Självklart ska man ju gå dit på kvällen för att få den bästa upplevelsen.

Det gjorde verkligen så sjukt ont i benen så jag fick sätta mig och vila ofta och där emellan fick jag gå och hålla i Thomas arm för att palla med. Som sagt – kortison nästa gång. Men nu kunde jag ju som sagt sätta mig titt som tätt 🙂

Sa jag att det fotades mycket här? En del fotades till och med ute i gatan med trafiken som susade förbi. De här två kvinnorna var väl nån slags influencers och först posade hon i svartvitt och sen var det polarens dags att stå där som en trafikkon ute i vägen.

Det var allt vi hann med den här första(och enda) kvällen i New York. Under de 20 timmarna skulle det ju sovas också så att Thomas var fit for flight dagen efter. Vid det här laget var det rejält kallt och Thomas frös så han skakade i sin tunna jacka, stackars. Sen gick vi och gick en himla omväg för att hitta till tbanan hem. Karta är en bra idé om man inte har tillgång till internet…Det ska vi ha nästa gång.

Men hem kom vi och bad tog jag och mango hade vi köpt med oss så vi trängde ner oss i det lilla badkaret (Thomas satt med kranen i armhålan så det låter mer romantiskt än det kanske var. Han gjorde även hemmagjort jacuzzi…) och drack ett glas bubbel och firade att vi var i New York, att det var var fyra årsdag och att klockan hade hunnit slå över till min 50årsdag.

Mer om den och nästa utflykt kommande inlägg. Puss o kram på er

4 reaktioner på ”New York del 2”

  1. Är det så? Jag tyckte inte att jag såg mer än en fjärdedels gran under ställningen nämligen. Kan dock ha fel så bra att du har mer koll 😄

  2. Granen monteras inte ihop!! Det är en enda stor gran på minst 20 meter, kolla tidigare artiklar om det. Ställningen runt den på bilden är för de monterar upp ljusslingan och annat pynt 🎄.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *