Nej vi är inte fula lata och oattraktiva

Det här med att vara överviktig drar med sig en hel del. Speciellt nu när Coronaviruset härjar runt och skördar liv. Att vara tjock innebär att man tillhör en riskgrupp. I alla fall om man har ett bmi över 40. Med övervikt kommer inte helt sällan följdsjukdomar som i mitt fall – artros. En del får diabetes, högt blodtryck och andra sjukdomar. En aspekt på andra sidan skalan är att det är svårare att hitta snygga kläder. Det må vara ytligt men ändock viktigt för att känna sig normal.

Jag själv svajar hit och dit i hur jag ser på mig själv och min kropp. Rent fysiskt vill jag gå ner för att jag har ont. Psykiskt för att jag inte tycker att jag är så fin när jag är tjock. Så är det bara. Men alldeles oavsett vad jag tycker om min kropp så känner jag aldrig att jag ska behöva gömma mig. Eller skämmas. Aldrig. Inte på stranden, inte i sociala medier, inte på stan. Jag har bikini på sommaren. Ska jag sola och bada vill jag ju inte vara påklädd, och varför skulle jag? Men en del människor tycker faktiskt det -att överviktiga helst inte ska finnas. Att vi är fula och lata. Det är en sak som tyvärr många av oss råkar ut för, det vill säga folks fördomar.

En av dem med fördomar till max är Katrin Zytomierska. Den människan är så otroligt obehaglig, speciellt när hon får korn på tjockisar. Dessa tjocka människor ska helst bara röjas bort från jordens yta om Katrin Z får bestämma.
Några av hennes uttalanden från förra året lyder så här:

”Men nu är du fet och behöver inte alls komma fram till mig om du råkar få syn på mig på gatan för fetton är inte min melodi och jag tycker uppriktigt sagt att du är osmaklig.

Överviktiga är fula, lata och oattraktiva.

Jag får omedelbart höra att jag är en dålig förebild som bidrar till kroppshets. Jävla dårskap. Jag bidrar till medvetande om kroppens hälsosamma läge. ”

Visst får hon ha åsikter, vi har ju åsiktsfrihet. Men att vara så äckligt föraktfull som hon är gör mig så förbannad. Nu följer jag inte henne på något sätt, hon är enligt mig inte värd följare och jag förstår inte vad det är för några som vill ta del av hennes liv och åsikter, men jag kikar ibland in på Bloggbevakning.se och där läste jag om dessa citat.

Katrin får gärna tycka att jag är ful, lat och oattraktiv- det gör mig inget. Jag har ju själv åsikter om hur hon ser ut. Dock behöver jag inte lufta dem. Men det känner Zytomierska att hon behöver. Hon älskar uppmärksamhet lika mycket som Koalor älskar eucalyptus. Att hon bidrar till ”medvetande om kroppens hälsosamma läge” är sån bullshit.

Men snälla ni, lyssna inte på denna vidriga apa. ALLA kroppar är värda lika mycket. Man måste inte älska sin kropp, men INGEN ska behöva skämmas. Kom ihåg det!

Stor kram till er alla – korta, långa, tjocka, smala eller mitt emellan.

.

8 reaktioner på ”Nej vi är inte fula lata och oattraktiva”

 1. Jag håller med. Love by Lola (låter lite som om de säljer sexleksaker snarare än badkläder) kommer inte få en krona från mig.

 2. Instämmer till fullo.
  Tycker allt hon kläcker ur sig varesig det rör sig om vikt, mat, hälsa eller barnuppfostran är vidrigt.
  Tror nog bikinimärket hon tagit över kan få sig en rejäl törn med henne som ägare.
  Jag skulle åtminstone bojkotta oavsett om jag gillade bikinin eller ej, men det är kanske bara jag?

 3. Ja hon kan då inte vara tyst så onödigt hur hon uttrycker sig! Alla människor oavsett size är vackra o lika värda. Övervikt kan bero på så mkt annat som psykisk ohälsa, stress, mediciner osv. Själv vägde jag för mkt o efter år av kämpande gjorde jag en gastric sleeve o nu är jag normalviktig igen detta bästa jag gjort MEN Detta gjorde jag för hälsan då jag har artros o reumatism. Nej man ska inte skämmas hur man än ser ut el vad man än väger!

 4. Bra sagt. Hon ger mig verkligen rysningar och kopplingen till Hitler och hans åsikter om ras är påtaglig.
  Ser jag henne på en restaurang skulle jag mycket väl kunna slå mig ner så nära hennes bord som möjligt och glatt heja på henne med namn och prata på som om vi kände varandra till hennes förtret. Och ja, jag är väldigt överviktig. Det kommer knappast att ske men hon får fram min lite mindre snälla sida. Och om så skedde, naturligtvis ej så länge viruset florerar.

 5. Hej! Övervikt ligger inte endast i vad man stoppar i sig.Det är så trångsynt att klandra människor för lathet.Många har psykiska,fysiska sjukdomar som gör det svårt att gå ner i vikt. Så speciellt smart uttalande var det inte!

 6. Instämmer med dig till fullo!
  Jag är kurvig och har aldrig varit smal, men heller inte tjock. Är 56 år och känner att kroppen känns äldre för att jag är för tung. Så för min egen skull och mitt eget välmående har jag bestämt mig för att gå ner 12 kg. Men mina goa kvinnliga former kommer att bestå, tack o lov.

 7. Håller helt med dig! Att uttala sig som hon gör är korkat och visar att hon tror allt sitter på utsidan.
  Det är synd om henne kan jag säga som ratar många smarta trevliga och fina människor pga sina fördomar.
  Jag går hos viktväktarna och trivs med det, att vara i grupp där vi alla går mot samma mål och kämpar tillsammans. Jag bytte knäled förra året pga artros som jag trodde berodde på min vikt men det var ärftlig avsaknad av brosk även om såklart vikten gjorde smärtan värre när jag gick promenad.

  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *