Mild och skön ögonkräm samt färg till fransarna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds

Färgade fransar och krämad under ögonen 🙂

Hej på er fina följare. Har ni haft en bra helg? Här har det varit lite solande, städande, tvtittande och sånt. Inget speciellt alltså men jag har njutit av att det varit vår och sol. Imorse kom Thomas hem och imorgon kommer barnen hit så det blir att åka iväg och handla och greja senare idag. Om ni nu får tillbaka bilen som är på lagning…Alltså, det får vi ju men om vi får det innan butikerna stänger menar jag.

Eftersom det inte är lika roligt väder här idag utan mest bara mulet så har jag inte varit ute än. Det har blivit lite ögonfranspyssel istället. Jag har fått lite färg från solen och så fixade jag lite färg till via flaska (brun utan sol alltså) för att känna mig lite fräschare när jag är osminkad. Och med färg i ansiktet vill jag ha lite färg på ögonfransarna också. Jag har inte vågat göra något alls med dem på länge nu, varken Xlash (de har by the way 30% på Xlash nu, länk här) eller färga, då jag ju haft en massa problem med torrhet och svid. Atopiskt eksem kanske? Jag vet inte. Men idag testade jag och direkt efter har jag lassat på med en ny mild kräm. Jag tänkte visa både färgandet och två nya milda krämer för oss med problem kring ögonen.

Före- bilden blev tyvärr ganska suddig, men man kan ju ana att mia ögonfransar är ljusa och ganska osynliga utan mascara.
Så jag plockade fram färgningsarsenalen. Refectocil är den klart bästa tycker jag. Du trycker ut en klutt färg (typ hälften av vad jag råkade ta här) och så droppar du i en 10-12 droppar och blandar ihop. Sen brukar jag smörja in ögonlock och under ögat med en fet kräm så att färgen inte ska fastna på huden. Dock inte för nära fransarna för då fastnar inte färgen på dem heller…

Sen tar jag den där mascaraborsten, doppar och kletar på. Ta ganska mycket och fixa hellre till det med tops. Jag gör det ganska snabbt så det inte ska hinna börja svida i ögonen.
Länk refectocil färgkräm (jag har Pure Black).Jag har även testat blåsvart som är fin.Sen behöver du aktivatorn. Länk aktivator Oxiadant liquid. Man kan också välja en krämformula(den har jag dock inte testat själv). Länk här.
Ha en spegel och en massa tops och några pads redo.Topsen för att ta bort överflöd. Jag klastchar som sagt på ganska mycket på överfransarna. De undre fastnar det ändå inte på så skit i dem. Jag har minst en torr och en fuktig pad som jag stryker bort färgen med när klockan ringer efter en kvart. Detta så att jag kan öppna ögonen och gå relativt rakt in på toa och skölja bort färgen.
Efter. Lite röd i ögat men det känns helt ok. Och som ni ser blir det faktiskt lite färg på nederfransarna också eftersom de nerkladdade övre liksom klibbar av sig på de undre när man ligger och blundar en kvar. Så det är ju bra 🙂

Så nu har jag lite mer färg på ögonfransarna. Ögonbrynen färgar jag inte för jag skulle behöva fixa till dem igen hos hon som microbladade dem för fyra år sen. Fylla i lite dels på det som missades då, och dels det som blekts med åren. Dock finns formen kvar så jag är glad för det. Men som sagt, missarna behöver fixas och då är det ju dumt med extra färg som täcker det för planen är att åka till Stockholm snart, i maj kanske.

Och som jag skrev så har jag ju tagit ögonkräm ett par gånger efter behandligen för att förhoppningsvis slippa men av färgningen. Jag har verkligen testat så många krämer (tack ni som tipsat) runt mina känsliga ögon. Två krämer jag köpt nu är väldigt milda och sköna och jag gillar dem mycket.

Den här! Atoderm intensive eye från Bioderma. Den kan både användas som ögonkräm men man också ha den att ta bort ögonsminket med. Jag har dock bara testat att ha den som kräm. Det är en stor tub(100 ml) om man jämför med hur ögonkrämer brukar vara. Den här svider verkligen inget alls på mig, och då har till och med La Roche Posay Toleraine svidit tidigare (den ska vara jättemild, men har som sagt var känts på mig ändå när den varit illa). Så om nu har känsliga ögon och vill ha en mild kräm. Det är en 3 i 1 kräm som lindrar, reparerar och tar bort smink. Jag har som sagt var bara använt den till de två första än så länge. Priset är 249 kr. Länk Bioderma Atoderm Intensive eye.
Sen har vi den här Burt’s Bees Eye cream som jag också har skaffat. Krämen är återfuktande och lugnande och dessutom parfymfri samt allergi-och dermatologiskt testad. Jag har bara provat den en gång (har kört på den andra än så länge) men den kändes bra på huden. Ingen sveda eller rodnad. 159 kr. Länk Burt’s bees Eye cream.

Ha en fin söndag alla. Kram! ❤️❤️❤️

2 reaktioner på ”Mild och skön ögonkräm samt färg till fransarna”

  1. Nej det behövs inte så mycket för mig heller, speciellt inte på fransarna 😄 Jag har inget papper utan kör på fet kräm både under ögat och på ögonlocket. Funkar fint för mig. Så bökigt med papper tycker jag.

  2. Jag har krämdropparna och gillar dem verkligen, blir inte så kladdigt. Men rekommendationen på färgkräm är alldeles för mycket för mina bryn, kan inte lägga på allt.
    Skulle vilja testa fransarna också. Vad lägger du under? Klipper du till något som du vilar fransarna på?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *