Flygande julkula och snöstorm från håret

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hudoteket

Hej raringar. Jag hoppas ni haft en fin tisdag? Här har det gått sin gilla gång med plock och grejande. Och kl 13.03 öppnade jag dörren från sovrummet ut på takavsatsen för att vara beredd att kolla in årets julgransformation som försvaret flyger. Och ett par minuter senare kom de – 3 plan. Var f-n fanns julgranen? Tre plan gör ju ingen julgran tycker jag, och stor kvar även efter de försvunnit. Jag tänkte att det kommer kanske fler, de första tre var kanske bara föråkare? Men nope, det visade sig att det var julkulan jag sett och inte granen. Det här var fyra (jag såg bara tre) Herculesplan som var ute och flög i formation. Granen går bara över norra Sverige i år. Snopet! Men det är ju iofs ändå coolt med formation, dock lite snopet från vad jag väntade mig. haha.

Den trekantiga julkulan.

Sen har jag också förutom en massa måsten tagit en himla tid för håret. Det mår nämligen inte så bra. Jag har kruttorr hårbotten som snöar lite grann. Man tager vad man haver för julkänslan – finns inte snö så kan man ju ha kul med mjäll. Eller inte. Jag vet inte om det är mjäll dock, jag tror mer på torr hårbotten än svamp. Men jag har skaffat mjällshampoo som jag kör emellanåt. Det är dock jätteuttrorkande för håret.

Så min procedur idag för att håret inte skulle bli en höbal på skallen var att först försöka köra in mjällschampoo bara i hårbotten (går ju sådär), sen tvätta resten med annat schampoo. Efter det i med en mentholkräm som ska vara bra för torr hårbotten. När sen den suttit i så var det dags för hårinpackning för att kunna trassla ut håret. Och efter det ett specialbalsam med lila pigment som min frisör blandat till, och som ska vara dels mot gula skiftningar, plus att ett balsam stänger håret efter inpackning. Så ni fattar ju, fem produkter i håret! Och jag som egentligen bara vill ha i schampoo och sen ut och spraya i spraybalsam – klart! Det ska gå undan när jag duschar. Men icke idag alltså.

Nu när jag borstat ut den märker jag att det är ganska frissigt och min hårolja är slut. Jag har haft en i flera år men nu är flarran tom så jag tänkte ta och beställa en olja jag vet är bra och som doftar gott. Nämligen oi oil från Davines. Idag är den och annat från Davines med 25 % rabatt så varför inte passa på?

lDen här har jag just klickat hem. Den tillför fukt och näring, förkortar torktiden och tar bort friss – alltså precis vad jag behöver. Länk oi oil.
Det finns även shampoo och balsam i samma serier och nu har man stoppat ner alla tre i en låda som en fin julklapp till någon man tycker om (iofs så ger man ju inte julklappar till de man inte tycker om…). Länk oi julbox. (också den, liksom annat Davines 25% rabatt just idag)

Nu ska jag fortsätta att greja. Som att greja till en middag av något slag med vad som finns i kyl och frys. Bilen är på verkstad då bromsarna inte funkar som de ska och det vill man ju gärna ha fixat. Och eftersom det är kallt, inte som i norrland, men väl Malmö-blåst isigt så har jag ingen lust att cykla iväg. Så nu blir det gräv att gräva loss i kyl och frys och se vad man kan hitta.
Ha en fin kväll vänner. Kram på er ❤️

1 reaktion på ”Flygande julkula och snöstorm från håret”

  1. Prova Q for skins svartvinbörsolja till din hårbotten. Finns på Life hälsokost. 🙏🏻🙏🏻 Lycka till! 😘

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *