Textil för en fin juldukning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

En rolig sak när man får gäster är ju att duka fint. Det är så trevligt att sätta sig vid ett fint dukat bord, oavsett om det är till vardag eller fest. Nu orkar väl de flesta av oss inte duka fint när man ska slänga fram tisdagsmiddagen, utan det blir säkert som hos oss med grytor och sånt på bordet, eller att man tar maten direkt vid spisen. Och det är ju helt okej. Men det ÄR ju trevligare med uppläggningskärl, duk eller tablett, servetter och någon slags bordsdekoration.

Nu vid jul är det för många en del tillfällen att göra bordet lite extra fint. Kanske man har julafton för släkten hemma, glögg med vänner, mysig lussefrukost med familjen eller vad det nu kan vara. Just till julmiddag köpte jag duk och tygservetter förra året. Och lite annat (tänkte ta och göra servettringar också så det köpte jag material till). Eftersom Thomas inte haft barnen på julafton på flera år, och systern med barn var fast i Norge pga pandemin så tänkte vi haft föräldrarna här på julafton. Men pga Corona så ville Thomas föräldrar fira ensamma så det blev att han och jag åkte upp till mamma och pappa vilket också blev mysigt.

Så julduken och servetterna finns kvar och får väl ligga oanvända till nästa jul för DÅ är tanken att julen ska vara hos oss. Då är dessutom barnen här på julafton så det ser vi fram emot. Och då jäklar tänkte jag gå all in med både pynt och dukning. Fram med juladuken! Men för er som ska duka fint redan i år så tänkte jag passa på att tipsa om den då den finns även i år. Och just nu har Cellbes 25% på ett helt köp vilket man ju tackar för . Länk Cellbes. Använd kod 2149 för rabatten.

Här är min duk och servetterna. Nästa år…DÅ! Om det nu inte blir något innan jul, vem vet? Dock jobbar Thomas mycket både innan jul, samt över både jul och nyår(han är i N.Y då) i år så det blir lite tajt.
Duken finns i rött och beige. Länk duk.
Och servetterna som jag köpte några förpackningar av. Ska det vara så ska det. De här finns också i beige och rött. Länk tygservetter.

Nu ska jag ta och jobba undan några mail och annat, sen ska jag nog ta bussen till Emporia (bilen är på verkstad) för att köpa lite pynt till granen. Jag märkte att jag behöver några silverkulegirlanger och hoppas hitta såna. Och så blir det lite julklappskoll när jag ändå är där. Och så har jag sett en klänning jag vill prova. En blå minsann.

Sen blir det hem och smälla upp granarna, i uterummet och i vardagsrummet(den är dock nästan klar), laga mat tills T kommer hem och sen kanske slå in några julklappar så jag inte som vanligt sitter med dem kvällen innan och slår in för glatta livet. Det är ju förvisso nästan en tradition nu så vi får väl se, haha.

Kram på er och ha en fin torsdag ❤️

2 reaktioner på ”Textil för en fin juldukning”

  1. Jag ska åka till mamma och pappa över jul så jag är inte helt ensam 😄 Men annars har du rätt -det kan vara fint till bara en själv också ❤️

  2. Jag tycker faktiskt att du skall ha på duken även om du är ensam! Man kan gott ”pynta till det” – det piggar alltid upp😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *