Detta använder jag för att styla mitt hår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och Lyko

Vad sägs om ett inlägg där jag berättar vad jag använder för att styla mitt hår? Nu har jag blivit ganska slö på att styla det fullt ut och låter ofta det självtorka, men det är ju ett faktum att håret blir fasen så mycket snyggare om man stylar det. Även om man inte använder värmeverktyg så blir håret snyggare med olja och stylingkräm, en bra borste behövs ju alltid och ett torrschampoo är ofta en hjälp i nöden (dvs när man inte pallar eller har tid att tvätta). Så jag tänkte presentera produkterna i stegen jag använder dem.

Först ut är hårborstarna!

Jag äääälskar mina Tangle teezers som ni kanske ser. Jag har en hel drös olika. Från vänster är det en fönborste(den använder jag inte så ofta då jag sällan fön-stylar håret), sen kommer två större wetbrush som är till för att reda ut håret när det är våt, och bredvid dem en rosa i lite mindre modell. Jag har som ni ser flera stycken för jag har en i duschen, en vid sängen, en på nedanvåningen och sen en till som är den svarta som inte är uppackad på bilden. Dessa borsta använder hela familjen, dvs både jag, Thomas, Malin och Oscar för den är så skön att borsta med. För den går såklart lika bra till torrt hår och det är mest då vi alla har dem. Längst upp till höger är den klassiska Tangle Teeezern utan handtag och under den en resevariant man kan ha i väskan och så där man sätter på ett ”lock” så att det inte ska komma skit i borsten.

Jag såg att Oscar som är väldigt kortklippt stor och borstade och borstade med den nya svarta borsten häromdagen för att det är så gött. Den här reder ut håret utan att det gör ont. Tänk om den hade funnits när jag var liten och hade långt hår… Länk Tangle Teezer.

Ja ni ser ju, jag ser ut som ett jäkla troll när jag kommer ur duschen. Trots balsam. Här hade jag dock ett djuprengörande schampoo som gör håret extra svintoaktigt. Så fram med borsten….

…och i med hårolja. Det gör att håret blir enklare att reda ut och ger dessutom näring och glans. Och den här oljan förkortar dessutom torktiden. Länk Davines Oi oil

Och om man tänkt använda värmeverktyg som fön och lock/plattång så är det en väldig fördel att ha i värmeskydd för att skydda håret. Lite som solkräm för att inte bränna huden. Här bränns inte håret lika lätt. Länk Axén värmeskydd

Sen fönar jag mitt hår torrt. Och då med en fön som har en rejäl motor så det går fortare. Ju kortare tid du fönar, desto mindre slits håret så man vill ju ha en kraftfull sak. Jag har precis köpt en ny och det blev den här.Länk Björn Axén hårfön. Jag hade gärna haft en tjusig sak från Dyson eller GHD men de är desto dyrare och det har jag inte råd med just nu så den här som nu kostar 559:- och ligger på 2000w i styrka blev bra för mig. Har man ett väldigt tjockt hår hade jag kanske lagt till en peng och satsat på en ännu kraftfullare. Men för mig med skandinavist fina hårstrån blir den finfin. Det medföljer dessutom ett diffuser munstycke för att bevara lockar.

Om jag ska styla ett redan torrt hår som kanske är lite trött eller fett så är torrschampoo alltid en bra idé. Jag har testat jättemånga olika men en klar favorit som dessutom har ett väldigt bra pris är den här från Batiste. Jag har sniffat runt på deras olika torrschampoon och kommit fram till originalet är bäst för mig. Fräsch doft utan att vara fruktig eller tung. Så spraya, låt torka ett par minuter och skaka/borsta igenom för att få bort överflöde och smuts. Länk Batiste torrschampoo

Här finns ett värmeskydd i en torr variant dessutom som jag vill testa. Den funkar i både torrt och vått hår. Jag tänker mig att den här är som hårspray och inte blöter ner håret som andra värmeskydd så den här måste jag som sagt testa. Länk Lernberger Stafsing Heat spray

Sen är det dags för lockarna. Jag kör med en locktång i form av en wand – alltså en locktång utan den där fjongklämman som håller fast håret. Här virar man det runt pinnen och håller 5-10 sekunder för varje länk. Sen släpper jag varje hårlänk och så får håret svalna. Ja har en billigare variant men jag tror att jag ska ta och köpa mig den här på bilden för den har en ytan som gör att håret inte ska glida. Den sägs dessutom slita mindre på håret då den ger mer värme vid rötterna där håret är tjockare och mindre värme vid topparna där håret oftast är som mest slitet, vilket ju låter väldigt bra. Länk Remington locktång.

Sen är det fram med borsten och borsta igenom lockarna. En vill ju inte se ut som Nellie Olsen(en elaka ungen i Lilla huset på prärien ni vet) med korkskruvslockar. Jag vill inte det i alla fall så jag borstar igenom.

Utan genomborstning.

Sedan vill jag gärna liksom samla ihop håret och dessutom fjonga ut lockarna lite mer så jag tar lite stylingkräm i händerna och drar/kramar försiktigt i topparna. Det här använder jag även när jag inte har värmeverktyg. Det är säkert inte det bästa i världen men jag har använt Small talk i många år och jag gillar doften och effekten så jag kommer fortsätta med denna kräm. DOCK har den här varianten slutat att tillverkas (det är så irriterande att både mitt favorit lip-balm, läppstift, parfym och nu den här också slutat att tillverkas, wtf liksom).

Men jag hittade den här när jag sökte på Tigi Bedhead Small talk. Den här krämen ska dessutom vara förtjockande. Det vet jag inte om den är och det är inte därför jag använder den utan för mig är det en kräm som håller ihop håret. Nu hoppas jag att den här varianten är typ densamma som den mörkare lila med grön pump.
Länk Small talk

Sen drar jag gärna i lite hårspray för att få lockarna att hålla, samt få småhåren att lägga sig ner på plats och inte stå upp som små antenner med marskontakt.
Länk Hårspray Björn Axén

När jag är klar blir det ungefär såhär. Allt som allt tar stylingen från vått till lockat och torrt hår ca 20 min för mig tror jag. Själva lockandet tar 7-15 minuter beroende på hur noggrann jag är.

Nu har jag lockar i mig själv men jag har märkt att de inte är lika krulliga sedan jag flyttade till Malmö, förmodligen för att vattnet är hårdare här skulle jag tro. Så för att få till fina lockar är det nästan verktyg som krävs. Sen låter jag ändå det självtorka och bli som det blir i alla fall. Jag har blivit bekväm på gamla dar 😛

Kram på er ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *