Det lackar mot jul…pynt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos, Cellbes

Känner ni också hur det drar iväg ganska snabbt mot jul nu? Klappar, kläder, pynt är väl det som är aktuellt nu, och senare också planering av mat och sådant. Här blir det först jul med Thomas, barnen och hans föräldrar den 20e eftersom barnen inte är här över riktiga julen. Och sen själva julafton firar jag förmodligen med bara jag, mamma och pappa. Jag vet inte men det verkar så iaf då Thomas jobbar julafton(han sitter då i ett plan och kommer hem först på juldagen) och sedan mormor gick bort firar släkten familj för familj liksom.

Men pyntat ska här bli oavsett om vi firar jul innan jul! För jag älskar verkligen julen och att göra det julfint. Sen kan det vara skönt att städa undan allt också i januari, men nu ser jag fram emot att plocka fram sakerna 🙂

Vi köpte julgran för två år sen efter att ha tittat runt på typ alla granar vi hittade. Jag har alltid föredragit äkta gran istället för en ful plastpinne med plastbarr. Men nu finns det ju väldigt fina fejkgranar också, så det blev en. Jag tror vi valde en från Rusta till slut. Och så hade vi Thomas såndär fula plastgran jag pratade om, som utomhusgran förra året. I uterummet i alla fall. Men den flög sedan till fejkgranarnas viloplats (tippen) efter julen var slut. Så i år var det dags för en ny. Jag kikade runt och till slut blev det granen Calgary från Star Trading.

Den här blev det. Den kom med DHL för nån timme sedan och den får stanna i sin låda ett tag till. Först ska jag fylla år(imorgon), och sådär. Sen kanske vi sätter upp den i uterummet till advent. Utan kulor och pynt, men med ljus i (de ingår så i år slipper jag slåss med ljusslingan i trånga hörnet på terassen). Den här verkar ha tagit slut på många ställen (Cellbes, Ellos mfl, men jag tror att tex Elon har den)
Jag funderade över den här också, Larvik heter den och ser lite mer svensk ut än Calgary.
Länk Larvik gran.

Den ska det ju vara ljusstakar och stjärnor också. Och sånt har vi, men jag har länge velat ha ett luciatåg. Och förra året blev det en del liv kring en ljusstaket från StarTrading som heter ”Krubba”, så den ville jag också ha 😀

Den här! Krubba heter den alltså och en del blev på riktigt upprörda över att de vise männen och Josef (och även Maria) ser ut att ha stånd. Och att Jesusbarnen är spetsat. Det är ju skitroligt att se hur dumma folk på riktigt kan vara. Sen kan man väl ge dem att designen är lite knas så sett. Men hey, man begriper väl om man kan tänka lite att det inte är meningen att figurerna ska se ut att ha stånd utan att de håller i ljus.

Även i år har det gått höga vågor kring denna ljusstake och jag har fnissat högt. De flesta reagerar ju som jag och tycker bara att det är skoj, och att de som blir upprörda har lite för lite att göra. Men allt som allt gör att jag vill ha denna krubba, och idag kom även den.
Länk adventljusstake ”Krubba”.

Och luciatåget då. Jag har alltid älskat Lucia och gick i många tåg under skoltiden. Jag var mer i kören från trean till nian, men i nian sket jag och min bästis i det och ville titta på Lussorna istället för att vara med som tärnor.

Idag när ljusstaken kom funderade jag återigen på varför stjärngossen går först? Det gjorde han aldrig i våra lussetåg. Men däremot gjorde Magnus Härenstam det när han, Brasse och Eva diskuterade ordningen på Lucia, stjärngosse och tomte i ”Fem myror”. Så jag tänker att det är underbara Magnus Härenstam som går där längst fram. Länk Luciatåg (just nu kampanj med 20%)

Jag funderade över den här staken också. Det är ju färggrannt med tomtarna, men njäe jag valde den klassiska ändå. Länk luciakör med tomtar. (rabatt på den här också)

Annars finns den här fina också om man vill ha en lite mindre stake och se tåget framifrån istället. Det är hugget som stucket med klassiska luciatåget, eller som här, luciakören som den kallas. Båda är så fina och lär förhoppningsvis följa med i många år framöver. Länk luciakör. (20% även på denna)

Nu ska jag ta och städa klart här för om några timmar kommer barnen hit. Och så ska jag komma på vad jag ska bjuda på för mat imorgon när mamma och pappa kommer hit. Har ni något bra förlag(kött eller kyckling)?
Kram och ha en fin tisdag alla ❤️

2 reaktioner på ”Det lackar mot jul…pynt”

  1. Ja de är inbyggda, det tror jag att ganska många har. Den där Larvik har också det. Vi gick en del på hur många lampor granen har. En vill ju ha ganska många 😄 Jag iaf. Den vi köpte för 2 år sen har också det. Så skönt att slippa trassel med det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *