Bekämpar tröttheten inifrån och ut

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för The Body Shop och Kicks

Gomidda’ vänner. Hur är allt med er denna lördag? Här är det jämna plågor 😀 Främst är jag trött som ett as efter en natt(och natten innan) med pyttelite sömn och sen upp vid 6 för att skjutsa Thomas till tåget. Sen åkte jag förvisso hem för att sova ett par timmar men jag hade nog behövt två till känns det som. Men det skulle komma en kvinna och köpa Lego (här finns miljoner, nästan, set Lego för den som vill köpa) så jag masade mig upp ändå. Men nu går jag här och pysslar lite och dricker kaffe för att vakna ordentligt. Förutom kaffe i strupen så kör jag med kaffemask i ansiktet och caffeinesolution under ögonen. Det vore väl fasen om jag inte ska piggna till nu!

Jag lade upp en liten filmsnutt på Instagram (flinklouise där) med den tjusiga masken påkletad 😉 Den doftar underbart av kaffe, värmer och ger ett fint glow när man tvättat av den. Jag har tipsat tidigare om den och kan rekommendera. Länk här.
Och så det här under ögonen från The Ordinariy. Det ska ta bort puffigheten och det tycker jag att den lyckas rätt bra med. De mörka ringarna är dock svårare att få bukt med. Caffeinesolution är en bra investering till ett bra pris(79 kr) tycker jag. Länk här.
Eftersom jag inte är någon kaffetant på riktigt utan ofta mår illa när jag tar mig en kopp så fick det bli en termomugg så kan jag sippa lite då och då. För koffeinet behövs idag vill jag lova 😉

Jag ska snart ta mig ett ryck och sminka mig, sen åka in till city för att kika runt lite i butiker. Efter en tur på stan tänkte jag åkta till lägenheten och packa en del för nu är det mindre än en vecka kvar till flytt så det är verkligen dags. Dock är mycket packat och undanstuvat i vinds- och källarförråd sedan tidigare så jag tror inte det tar så lång tid. Men ändå. Plus att jag tänkte rota fram lite mer höstkläder för det mesta av det är också nerpackat och jag känner att jag måste ha hit en del redan innan flytten.

Så jag behöver inte oroa mig för att inte kunna fylla dagen med aktiviteter minst sagt. Thomas är iväg och jobbar men kommer hem ikväll. Han är just nu på väg från Gran Canaria och flyget var i stort sett fullt. Jag är så ambivalent där. För jag tycker att folk ska stanna hemma när det pågår en pandemi i världen. Speciellt som smittan ökar och då gäller det att hålla avstånd, stanna hemma vid symptom, tvätta händer och allt det vi gjorde hela våren, men som nu många verkar ha släppt.

Men så tänker jag också på dem som jobbar inom turism. På hur alla jobb inom näringen är hotade. Hotell, flygbolag, resebyråer och i förlängningen restauranger och annat som turister lägger pengar på. Det är så många som förlorat sina jobb och de som är kvar får gå ner jättemycket både i tid och framförallt lön. Att gå ner i tid klagar man ju inte direkt över, men att bli av med halva lönechecken är en annan femma. Så…åka eller inte åka – det är knepigt att ta ställning, speciellt om man är direkt eller indirekt drabbad. Annars är det ju lätt att säga ”stanna hemma för fan”. Men njäe.

Och själv ska jag åka buss snart. Det är inte vidare trevligt för de är ofta fullpackade och folk sätter sig på sätet bredvid utan att blinka. Själv vill jag helst sitta pga dumma artrosknän, men jag sätter mig inte på säten där det redan sitter en bredvid. Ska det vara ska det vara två tomma. Men det är lite svårt att knuffa bort de som ska knö in sig bredvid mig. Jag brukar däremot se till att använda mig av att jag har en bred rumpa. Dvs jag försöker inte att krypa ihop och göra mig så smal som möjligt som jag annars gör. Nej nu får rumpan flyta ut så hindrar det iaf en del från att slå sig ner. Det är bara de mest ivriga som tvunget ska trycka sig ner.

Nåväl, jag hoppas att bussen inte är så himla full när jag drar. Det får fasen bli att jag skaffar mig en liten bil sen.

Ha en fin lördag nu vänner.
Puss & kram
❤️

5 reaktioner på ”Bekämpar tröttheten inifrån och ut”

  1. Vi har blivit oerhort drabbade har i Peru, bade av smittan och den uteblivna turismen. Pa mitt lilla internetcafe har vi kanske 20% av varan vanliga forsaljning och det ar oerhort trakigt da det faktiskt itne enes racker till att betala rakningarna, men jag inser ju att det ar nodvandigt att vi i storsta mojliga utstrackning forsoker halla smittan i schack. Pluggar till turistguide och hoppas att nar jag val tar examen sa kommer det att finnas jobb, det ar en chansning men forr eller senare kommer val folk att borja resa och da i mindre grupper an forut sa det kommer val forhoppningsvis att behovas fler guider. Just i dagslaget blir jag dock mest irriterad pa alla som ska flanga runt overallt, nu ar det ju hostlov overallt i Sverige och manga vanner har bokat resor till andra lander sa jag tror vi kommer att fa se en stor okning av fall om ett par veckor.

  2. Kloka ord med att man ska stanna hemma i pandemi och undvika onödiga resor!!

    Men tycker de är lite dubbelmoral då du tar bussen in till city för att gå i butiker, smittan finns även där, jag nätshoppar endast i dessa tider..

  3. Jo jag vet…. tycker själv ett område är lite för off. Men jag hoppas skiten lägger sig snart så vi alla kan åka som vi vill utan att ta risken. Trevlig helg!

  4. Jo absolut, men det beror ju lite på vart jag ska. Från Bunkeflostrand till Malmö city är ganska långt, speciellt på hösten/vintern 😄

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *