Att flyga till Kina i coronatider

Hej på er. Nu har denna här fortsatt montera ner julen. Bort med stjärnor och stakar. Skulle egentligen bara ta två stjärnor men huj så åkte alla ner så jag får ordning bland sakerna i julhyllan i källaren. Och smågranar på barnens rum, i hallen uppe och nere – väck. Och lite annat här och var. Kvar är nu bara de stora granarna (en inne och en i uterummet), samt veranda belysningen med granslingor kring stolparna. Jag tror att granarna också flyttar ner i sina boxar inom väldigt kort.

Sen har jag packat upp fler lådor. Det blir liksom aldrig klart då jag inte vet vart jag ska göra av mina saker här. Huset är stort men det är kasst med förvaring.

Nu ska jag strax ta mig en dusch och fixa till mig för om några timmar kommer Thomas hem. Han åkte på en tur till Kina vilket låter som rena straffet. De blir nämligen mer eller mindre fångar på hotellet i Shanghai. De eskorteras till hotellet och sina rum av människor i vita dräkter och typ gasmask. De får inga nycklar till rummen eftersom de inte får lämna dem. Så tolv timmar på hotellrummet som dessutom var skitigt och bara 6 grader varmt. Hu! Mat fick de tre gånger när det knackade på dörren och lämnades utanför. I vanliga fall gillar Thomas att flyga till Shanghai då han brukar gå på marknaderna där och shoppa loss. Men som det är nu får man alltså inte ens lämna rummet. Jag förstår tänket, men det är ju ändå inte kul för de som jobbar.

På Köpenhamns flygplats är det munskydd som gäller. Och nu även på tåget dit. Ska man sen till Kina är det till att ta covidtest och få svar innan man åker. Han man haft covid tidigare får man inte åka till Kina (konstigt i mina öron för då har man ju eventuellt antikroppar). Och är man smittad får man såklart inte heller åka. Nu var det två som inte fick åka med av de som jobbade. En som haft det, och en vars test var oklart. Sen görs ett nytt test när man kommer fram till Kina.

Thomas var rädd att de skulle komma och knacka på dörren och skjutsa iväg honom till något Kinesiskt sjukhus där man inte vet hur länge man blir kvar. Hu!! Nu hände det dock inget. Och sen när man ska åka görs ett tredje covid 19 test på besättningen. Det är många pinnar upp i snoken och ner i halsen. Om inte annat så vet han ju definitivt att han inte har corona nu i alla fall.

Jag gjorde ju mitt test på mig själv och jävlar vad jag hulkade och kräktes. Tårarna och snoret rann och jag pinkade på mig lite av krampandet med kräkningarna. Fyyyy! Så att göra på mig själv var gräsligt. Jag har blivit testad för Twar som också är en luftvägssjukdom, och där kördes också en pinne upp i näsan och nuddade typ hjärnan. Det gjorde så himla ont. Men jag undrar om det inte var att föredra. Jag vet inte. Pest och kolera.

Nu är det dags för ett bad här tror jag bestämt. Jag tror att jag hinner ligga där ett tag så jag tänkte ta och packa in håret också. Kanske en ansiktsmask också. Jag vill ju vara fin när min älskade kommer hem 🙂
Kram på er!❤️


3 reaktioner på ”Att flyga till Kina i coronatider”

 1. Alltså vilken behandling av flygpersonal, blir lite less faktiskt 🙄 Bra att du tar upp saken, vissa resor är ju faktiskt helt nödvändiga och det blir nog en knepig världs utan flyg. Tack till din man som ställer upp och jobbar!

 2. Josefine, kusin

  Fy, det låter inte roligt…Varken att befinna sig på ett flyg eller att vara instängd på ett kallt hotellrum. Vet du om det är mycket passagerare?
  Var rädda om er – kramar!

 3. Så flitig du är!
  Ja utrymme för förvaring är knepigt.
  Jag drömmer om en Walk in closet.
  Inte för att jag har så mycket kläder. Inte alls, men önskar ordning och reda.
  Hoppas att Corona avtar snart.
  Då kan du kanske med Thomas på en trevlig semestertrip!
  Ha en trevlig kväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *