80 årskalas och dopp i sjön

Hej i stormregnet. Jag hoppas ni mår bra och att ni inte drabbas så hårt av skitvädret som härjar runt. Jag har inte drabbats av den mer än om det var lågtrycket som triggade igång min spänningshuvudvärk eller om det är migrän. Jag vet inte vad det är mer än att det gör ont så huvudet håller på att spricka och ögonen hoppa ur sina hålor. Så jag har legat i stort sett hela dagen och kämpat med huvudet och illamående. Och så var det ganska jobbigt för Thomas att köra hem inatt när vi åkte från mamma och pappa. I går natt alltså (söndag). För min lille papps har fyllt år och det var vi uppe och firade.

Jag åkte upp med tåget i lördags morse för att hjälpa till med lite av varje som att rensa rabatter, städa, handla det sista, duka och sånt. Vi hann även med en fika med min barndomsvän Malin och hennes kille som kom för att gratulera pappa en dag i förskott.

Och så i söndags så fyllde han 80 år. Tommy Flinck som pappa heter. Erik Tommy Flinck till och med. 6 augusti 1943 föddes han. Det är så knas med vårt efternamn för släkten har alltid stavat Flinck med ck men det blev fel i kyrkböckerna någonstans så där stavas det Flink. Och i körkort och allt med myndigheter osv. Och posten. Där skrev jag ju Flinck när jag till exempel registrerat mig hos Ellos eller nåt sånt. Men nope, då blir det fel för då stämmer det inte med körkortet. Gah! Måste se till att ändra det officiellt också (så bökigt bara, för då måste jag fixa nytt pass och körkort).

Nåväl, det var ett sidospår om oss Flinckar. Tillbaks till i söndags. Jag var alltså redan på plats så jag och mamma höll på som skållade troll och fixa klart innan folket skulle komma vid 15. Thomas och barnen dök upp vid halv två tror jag det var och hjälpte till att bära ner stolar och lite sånt som jag och mamma helst slapp med våra artrosknän. Trappor är svårt, att bära stolar nedför en trappa är svårare. Men vi fixade allt tillsammans 🙂

Hurra hurra för pappa! Mamma, pappa, moster, fler släktingar, grannar och vänner kom och gratulerade jubilaren.

Jag lägger bara upp två bilder, det får räcka. Jag tog ju fler men de får vara för familjealbumet. Här ser ni att jag hade min blå klänning med volang igen. Jag hade egentligen velat köpa en ny, men det har jag helt enkelt inte råd med så det fick bli en gammal blåsa. Men huvudsaken är att pappa hade en bra födelsedagsfest 🙂 Och det hade han ❤️
Vi körde hemåt vid 22-tiden och vi körde sakta för regnovädret hade börjat då. Det tar från 1,5 till 2 timmar att köra beroende på väglag osv. Nu var det närmare två timmar för vi tog det som sagt var lugnt i regnet. Better safe than sorry heter det ju.

Det är så synd att vädret inte kunde vara som i lördags för då var det helt underbart. Varmt och skönt. Vid lite över åtta på kvällen stack jag ner till sjön för ett dopp. Det var helt underbart!

Bryggan i kvällssolen.

Det är verkligen så vackert nere vid Osbysjön. Ibland längtar jag efter att bo i byn igen. Nära föräldrar och vänner. Nu är det ganska exakt 18 år sedan jag flyttade från Osby till Stockholm. Och i december har jag bott i Malmö i fem år. Fy fasen vad tiden går alltså.

Kram från mig ❤️

2 reaktioner på ”80 årskalas och dopp i sjön”

  1. Fint kalas för pappa, ser underbart ut vid sjön och ta kvällsdopp är ju bland det bästa. Tyst, lugnt och man sover så gott sen.

  2. Fina bilder vi får ta del av tack 🙏! Måste ha varit roligt för din pappa med ett riktigt kalas på sin stora dag. Han ser så fin ut även om han har sviter efter stroken. Det är fint i Osby så inte konstigt om du ibland längtar hem❣️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *