Alla hjärtan och Thomas sjukdom

Hej! Hade ni en bra alla hjärtans dag? Och med bra menar jag inte att det tvunget var jätteflådiga middagar på dyr restaurang, resor, presenter, fång av blommor osv. För tyvärr blir det ibland nästan en tävling om vem som har det mest romantiskt den 14e februari. Tro mig, jag uppskattar verkligen romantik jättemycket själv, men det måste inte vara de där stora gesterna.

Under många år firade jag alla hjärtan med vänner för det är ju också kärlek. Och lika ofta firade jag ensam. Fast då firar man ju inte så himla mycket kanske. Eller så kan det hända att man får en fin present av sig själv för att man är så snäll och fin 😉 Jag är väldigt bra på att hitta anledningar att shoppa. Riktigt jäkla bra skulle jag nog säga. Jag undrar om man kan ha med det i sitt cv?

Nåväl, igår firade jag alla hjärtans dag med Thomas för tredje året. Första året var det tydligen slut just då fick jag upp i mina minnen på facebook för då kom det ett bittert inlägg. Eftersom Thomas är sjuk så blev det ett väldigt lugnt firande av denna kärleksdag.

Trots att han är sjuk hade Thomas ändå tagit sig ut för att köpa en ros och choklad till mig. Samt ostfrallor till frukost. Han var helt slut när han kom hem stackarn, men det var så fint gjort. För egen del så köpte jag ett sånt här vackert diadem med hjärtan att vara fin i. Tyvärr var det sönder så ena hjärtat ramlade av hela tiden. Tanken var också att ha en klänning med hjärtan, men jag fryser nästan jämt den här vintern då vi dragit ner på värmen, så det fick bli tshirten med ”Mon cheri'”, kofta och svarta brallor istället. Okej, ett par röda string också vägde upp mycket märkte jag 😉

Jag frågade om han ville att jag skulle laga något eller om vi skulle beställa pizza? Han kom inte på vad han ville ha så det blev att vi hämtade pizza. Så varsin kebabpizza framför tv’n blev det här hos oss, och det var jättemysigt. Så jag hade en fin alla hjärtans dag med mitt hjärta.

På dagen var vi ute och gjorde ett gäng ärenden också. Det vill säga, Thomas körde och jag hoppade ut och sprang in i butiker och utlämningsställen och hämtade och lämnade paket. Ett av paketen jag hämtade innehöll dessa finingar. Ett par rosa sneakers från Skechers. Faktum är att jag ville haft ett par vita med hjärtmönstret i färg som ni ser på locket på skokartongen, i modell Max Cushioning. Men nu blev det dessa i modell Uno i samarbete med James Goldcrown som gör dessa hjärtemönster. Passande just på alla hjärtedagen. Och hela våren och sommaren för den delen. Och nu också. Varför inte lysa upp det grå med rosa skor? För den som undrar så sitter hjärtmönstret på utsidan av foten så det är inte hjärtan på precis hela dojan – det hade blivit lite för mycket för min smak.

Och så tänkte jag skriva lite om Thomas sjuka också. Han har varit sjuk sedan han kom hem från San Fransisco förra måndagen. Då frös han så han skakade och tempen visade på 39,3 grader har jag för mig. Men eftersom barnen skulle hämtas dagen efter så tog han ipren och alvedon och bet ihop. Så även på tisdagen när barnen kom. Då var Malin dessutom sjuk och Oscar började känna sig hängig(dock inte pga Thomas utan halva klassen var sjuka). På onsdagen visade Thomas att han hade fått stora röda märken på benen. Förutom de röda han hade redan på måndagen uppe vid ljumskarna.

Såhär såg det ut på baksidan av ena benet, samtidigt som det var fler fläckar, plus feber så sängen var plaskblöt av svett eller så frös han så han skakade och så en jäkla huvudvärk på det. Jag beordrade honom att lägga sig, så satt jag med Malin på dagen och hjälpte henne med skolarbete (jäklar vad det är mycket att göra hemma i Skola24 eller vad det heter när ungarna är sjuka) så att Thomas fick vila. Och ett krav på att han skulle åka till vårdcentralen dagen efter. Och det gjorde han faktiskt. De misstänkte först proppar i benet som hade satt sig i lungorna också så jag var så jäkla orolig när han sen åkte vidare till akuten.

Han var vid gott mod ändå och enligt läkarna oförskämt pigg om man såg till hur proverna såg ut. Sänkan låg på närmare 200 (normalt under 3).

Han var sedan på akuten torsdag och till och med fredag kväll. Då fick han komma hem. Men det var för att här i Malmö finns ”Mobila teamet” med läkare och sköterskor som kommer hem till en istället för att man ligger kvar på sjukhuset. Så man är som inskriven på sjukhus fast hemma, och så kom teamet tre gånger om dagen och gav antibiotika intravenöst samt lade om benet. Det har de gjort fram tills nu imorse då de kom sista gången och gav injektion och tog sedan bort nålen i armen. Nu blir det i tablettform istället vilket ju är enklare.

Det där såret fick även en stor äcklig blåsa så han har numera benet omlagt. Det svarta är som de ritade kring områdena på sjukhuset.

Här hade det lagt sig men ådrorna på benet var redigt tjocka och utstående.

Vi vet fortfarande inte riktigt vad det är som hände och varför då läkarna kommit med olika besked. Men en jäkligt elak bakterie som blev till rosfeber och som angrep lymfsystemet verkar vara den närmaste diagnosen. Trots allt är han ganska pigg överlag men får vila en del (sover i soffan bredvid mig just nu) så han blir sjukskriven några veckor framöver.

Jag HAR erbjudit honom att ta den stora soffan så han inte behöver ligga sådär, men nope det skulle han inte. Och han snusar på så jag antar att han ligger skönt…

Vi skulle egentligen ha åkt till Stockholm och varit med på gala ikväll. Daisy Beauty Awards på cirkus, men så blev det inte. Tanken var att flyga upp på Thomas Sas biljetter, eller köra bil. Men han kan såklart inte vara med och när jag kollade tågbiljetter ev till bara mig själv så kostar de cirka tusen spänn enkel resa, och så hotell på det. Och det har jag inte riktigt råd med just nu känner jag. Så även om det är skit att missa Daisy Beauty där jag hade fått träffa en massa kompisar jag inte träffat på länge, och kunnat prata med folk från skönhetsbranschen (jag vill in mer i den igen och få testa och skriva mer om skönhet) så är det som det är och jag, eller vi, får ta oss en tur upp till Stockholm senare i vår istället.

Ha en fin dag vänner och ta hand om er ❤️

7 reaktioner på ”Alla hjärtan och Thomas sjukdom”

 1. Jag hittade din blogg när jag letade upp bilder på Kates spadarväskor som bestämmer sig för vilka jag ska köpa på Poshmark. Jag älskar din stil, snälla lägg upp fler bilder med plånböcker som accessoar kläderna om du kan

 2. Ser riktigt otrevligt ut det på Thomas ben. Hoppas han snart mår bra och ni kan få några mysiga dagar innan han börjar jobba igen.

 3. Usch och fy…Rosfeber fick min man för ett antal år sedan, armen svullnade upp, skyhög sänka och riktigt dålig…han låg inlagd länge men blev till slut bra!
  Tur och bra att han åkte iväg och fick hjälp, det där är inget att leka med…
  Krya till honom och kram till dig!

 4. Skönt att han kom under snabb behandling, rosfeber (erysipelas) kan ju utvecklas väldigt snabbt.
  Det ser absolut ut som det. Hälsa att han ska krya på sig!

 5. Vad läskigt det såg ut på bilderna du visade. Hoppas det ger med sig snart! Förstår att det är tråkigt att missa galan. Hoppas ni får möjlighet att gå nästa gång.
  Kram. 🤗

 6. Skönt att det gick bra, man blir ju så orolig när de nära blir sjuka. Hoppas resten av 2023 flyter på smärtfritt 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *