Vårkläderna är för de upp till large

Hej mina fina. Hur är det med er denna tisdag? För egen del är jag lite förkyld men inte så att det däckar, mig utan mer täppt och lite seg, men det står man ju ut med. Jag är lite glansig i ögonen och sådär men tänkte ändå ta och fixa till mig för jag känner att jag behöver ta nån bild till Instagram. Där har två bilder stuckit iväg på sistone med ganska många likes. Inte i jämförelse med de som har jättemånga följare, men i jämförelse med mig själv. Och en del nya följare har jag också fått (jag heter flincklouise där).

Så nu får jag lite prestationsångest liksom. Som när Mauro Scocco började följa mig på Twitter, och jag blev så starstrucked att jag kände att nej men tänk om jag lägger upp något han tycker är tråkigt och avföljer mig? Så jag lade inte upp något alls, haha. Lite så känner jag med Instagram nu. Knasigt. Men den främsta anledningen är att jag inte känner att jag haft något kul att dela med mig av. Så jag får se vad jag hittar på.

En av bilderna jag lade upp som blivit gillad är den här under med en rosa blus. En supersöt blus jag hittade jag när var ute och letade vårkläder. Den här kommer från Lindex, men tyvärr görs den bara upp till storlek large. Precis som mycket av det övriga av vårens kollektion hos Lindex. Upp till storlek large. Precis som förr och precis som tyvärr också Kappahl och andra har. Sen har de specialkollektioner för större på Kappahl med Xlnt, och Lindex har en del added sizes. Och jeans i större storlekar finns bara på nätet. Det känns som en återgång till som det varit. Två steg bakåt istället för framåt. Det gör mig både arg, ledsen och frustrerad.

Jag kanske kan förstå om man inte gör alla plagg i alla storlekar för inte alla större vill ha magtröjor och korta skinnkjolar till exempel. Jag vill inte det i alla fall. Men iofs så finns det ju de som gillar sånt och jag är glad att det faktiskt finns såna plagg till de som vill ha det. Men just Lindex målgrupp är ju inte direkt 20-åringar utan mer kanske 30 plus och då börjar många tycka att magtröjor inte är lika kul längre. Oavsett storlek.

Men en rosa blus med broderi anglaise och en spetskrage? Varför kan inte den här finnas upp i storlekarna? Jag hittar mycket av mina kläder online numera, men jag saknar att kunna shoppa i butik också. Att prova och köpa med mig plagget direkt. Att gå och fika och ha min nya skatt i en påse jag kan kika ner på och se fram emot att komma hem och prova igen. Det är bekvämt att handla hemifrån, men det är inte samma sak.

Den här borde väl vara fin även på oss större? Jag testade den i large bara för att se ungefär hur långt ifrån min storlek den är. Ganska långt…

Många på instagram har hållit med om det där med storlekar i butik, och samtidigt är det alltid några troll som tycker att jag ska banta istället så hittar jag fler kläder. Jo det är ju sant, men jag vill ju ha kläder NU också. När jag är tjock. Jag vill klä mig fint oavsett om jag är tjock eller smal.

Jag hittade även den här jättesöta koftan. Jag är sugen på lite söta blombroderier nu, men den här är för liten över mage och höfter tyvärr. Trots att den går upp till xl. Upptill är den dock rymlig.
Det spretar och stretar…Så synd för den är ju söt. Och mycket av de andra kläderna i vårkollektionen är också fina. Bara inte för mig.

Jag har oftast ganska stilrena kläder utan för mycket tryck eller mönster. Oftast i svart. Men nu är jag sötsugen. Karamelliga kläder helt enkelt. Inte mörktmurriga eller leopard som det däremot kan finnas i de större storlekarna. Nej jag vill ha pastell just nu. I modeller som inte bara är raka. Som faktiskt är insvängda i midjan. I större storlekar.

Lindex, Kappahl, Gina T, H&M med flera – jag tar gärna en diskussion och jag ger gärna er råd om kläder som faktiskt funkar bra på oss större också. Det är bara att höra av er 😉

Ha en fin eftermiddag alla. Kram!

6 reaktioner på ”Vårkläderna är för de upp till large”

  1. Instämmer helt, detta med att hitta snygga plagg om man drar större än L! Såg förut en fin lite figursydd linneblus på Lindex,fanns upp t stl L. Längst in i butiken fanns den i större stl,men då var den inte alls figursvängd, och hade motveck i nacken så den blev väldigt vid och formlös! Varför finns inte större plagg som är lite figursvängda,varför är allt så helt utan form?
    Jag handlar ofta secondhand,hittat jättefina plagg fr H&M gamla B.I.B-collektion av Jytte Meilvang i stl xl-xxl som en figursydd klänning,fig.sydd kavaj mm.Så visst går det fixa om viljan finns..synd att B.I.B försvann! Koftan jättefin på dig,kanske använda oknäppt m linne under? Tack för att du bloggar,du är så bra!

  2. Hej Sara. Absolut! Jag har faktiskt precis fått hem ett par jeans jag gillar så det blir ett jeansinlägg inom kort 😊

  3. Skulle du kunna göra ett nytt inlägg om jeans? Jag hittar inte de paren du tipsat om hos Cellbes längre, men modellerna kanske finns kvar, bara i andra färger? Inser att jag nog får shoppa jeans online för första gången nu sen Lindex tagit bort stora storlekar i butik, och blir inspirerad av dina bilder på Cellbes-jeansen 🙂 Gärna tips om vad man ska tänka på med storlekar och så när man handlar jeans online.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *