Våffeldagen är här!

Idag är det våffeldagen! Jag älskar våfflor men det blir i stort sett bara att jag äter det när jag är hos mamma och pappa och önskar mig det 🙂 Men idag har jag tänkt grädda själv eftersom man ju inte får träffa sina 70 plussare just nu. Jag har ett gammalt fult våffeljärn med blommor på jag köpte på loppis nån gång, men nu funderar jag på att slå till på ett splirrans nytt. Jag har sett att Ica har för 299 kr. Jag har dock inte tittat närmare på det så jag vet inte om det är för en eller två våfflor. Två vore kanske det bästa. Om det inte verkar vara ett bra järn får jag väl ge mig upp på vinden och rota upp det där gamla fula. Såvida jag inte slängt det i någon av flyttarna. Jag har ingen aning faktiskt.

Bild från niiinis.se.

Men våfflor ska det banne mig bli på ett eller annat sätt. Kanske matvåfflor OCH vanliga med sylt och grädde. Faktum är att jag aldrig ätit matvåfflor, men någon gång ska väl bli den första. En med creme fraiche, kaviar, röd lök och kanske räkor. Eller utan. Nu när jag nog lite för lat för att göra egen smet, så jag gör kanske en av mix. Det borde väl gå att göra matvåfflor av sånt också? Om en slänger i lite salt och peppar typ.

Det här är baconvåfflor. Länk här.

Vill man göra egen smet så har Nina recept på sin blogg, som frasiga havrevåfflor här: Niiinis Kitchenlife. Det finns såklart våffelrecept överallt, men nu känner jag Nina och har lånat hennes våffelbilder så då är det ju hennes blogg jag tipsar om 😀

Ska ni våffla till det idag?
Kram!

6 reaktioner på ”Våffeldagen är här!”

 1. Haha, vad kul att man kan hitta gamla inlägg. Jag har fått tips om en sida där jag kan se om jag hittar en del av mitt gamla arkiv. Så irriterande att 10 år är borta pga en korkad människa. Hoppas du vet hur du ska bära din basker nu 😉

 2. Hej Maggan. Vad bra att höra, för jag köpte också ett på Ica igår. De hade kampanj med 299:- för ett dubbeljärn. Och med presentkortet jag kom på att jag hade så blev det gratis 😄 Hoppas att mitt är lika bra som ditt.

 3. Hej
  Jag köpte ett nytt förra året på ICA som gräddar 2st åt gången. Jag är mycket nöjd med det. Inköptes i samband med våffeldagen och de hade erbjudande.
  Mitt järn har också termostat som visar med färg när det är klart för gräddning. Jag brukar oxå kolla på omdömen innan, men inte för det här det blev impulsköp. Men inget jag ångrar som är vanligt när jag gör såna köp.
  Hoppas att du hittar ett bra som du blir nöjd med.

 4. Nej, köp inte nytt. Gamla våffeljärn brukar vara mycket bättre!
  Mitt relativt nya blir inte alls lika varmt som mammas gamla, mycket lättare att grädda dem frasiga i ett riktigt hett järn 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *