Tips på saker att göra hemma

Hej mina fina. Jag hoppas att ni har en bra dag? Jag själv mår bra. Ingen corona eller annat förutom det gamla vanliga med mage, artros och sånt. Men på det hela taget så – bra. Just nu sitter jag med en kopp kaffe och en kaka här vid datorn och funderar över dagen och vad jag ska göra. Efter att jag skrivit klart då.

Jag fick en kommentar från Liiisa som efterlyser hur man fyller dagarna med meningsfulla uppgifter när man går hemma? Mitt svar är att det finns tusen saker att göra. Kanske inte så himla roliga alltid, men väldigt tillfredsställande när man är klar. Flera av sakerna handlar om att städa och sortera. Kasta eller behålla.

Efter flera flyttar på kort tid har jag blivit en mästare på att rensa ut och kasta saker. Förr var jag mer nostalgisk och sparade på allt möjligt. Men det var när jag bodde i Osby och hade jättemycket plats att spara en massa saker på. Det har jag inte haft sen dess. I Stockholm bodde jag den största delen av tiden i en etta. Nu har jag förvisso en del saker kvar i ett förråd i Osby också, men det har jag tänkt ta itu med snart. Men där jag bott förut, och där jag bor nu, har jag inte plats för mycket saker.

Det finns så många saker att rensa bland och som man oftast drar sig för. Här är några exempel som jag tänkte gå in mer på sen:
* Kläder – vem behöver inte rensa ut i garderoberna?
* Skor – för små, för slitna, obekväma? Väck!
* Smink – gammalt, fel färg, funkar dåligt? Varför spara?
* Skafferiet – hur många paket gammalt te behöver man? Och påbörjade tacopaket som inte blir uppätna, men som är synd att slänga (sen köper man ju ändå nytt till nästa gång).
* Porslin – de där gamla muggarna längst in man inte tycker om längre? Skänk till nån som kanske blir jätteglad. Eller byt med en kompis.
* Handdukar – trista som kan vara ”bra att ha”. När använder man dem? Förutom om det blir en läcka eller något i hemmet och man behöver torka upp. Och hur ofta händer det?

När det kommer till textilier så behöver man ju inte kasta dem i soporna. Lämna in till secondhand, sälj på Tradera, ge bort till vänner, byt med vänner eller lämna dem i återvinningscontainrar. Eller på till exempel H&M där man dessutom får en värdecheck på köpet (gäller även Lindex och Kappahl). Det kan vara i stort sett vad för textilier som helst. En del återanvänds och annat används i strimlad form i industri och annat. Obs! Fick just ett meddelande av Therése att det inte är alla som tar emot kläder nu i Coronatider, som H&M. Så att lämna i containrar är kanske bäst just nu.

Vad gäller smink som till exempel nagellack så kan man lämna in detta på Kicks så tar de hand om det. Precis som man lämnar in gamla och överblivna mediciner till Apoteket.

Att städa är ju som sagt inte det roligaste man kan företa sig, men det behövs ju. Som när jag precis torkade av mina krukväxters blad. SÅ äckligt dammiga de blir, speciellt de stora. Så om du inte brukar duscha av eller torka med trasa på dina växter – passa på att göra det nu. De blir grönare och det blir mindre dammigt hemma 😀

Det här var några snabba tips på vad man kan göra om man går hemma och tycker att det inte finns något att göra. Jag har såklart fler saker att komma med som är lite roligare, men jag kan ju ta lite och lite så får ni dessutom fler inlägg att läsa om ni är uttråkade 😉

Kram!

3 reaktioner på ”Tips på saker att göra hemma”

  1. Tack för infon! Får så många mail från affärer nu att jag inte orkat läsa alla, så tack för att du gjort det. Har uppdaterat texten. Kram!

  2. Hallå vännen!

    En del klädkedjor tar inte emot kläder just nu med anledning av covid-19. Vet inte om det gäller alla men jag fick något mejl från H&M om det.

    Kram!

  3. Jag har aldrig haft så ordnade skåp och lådor som nu! Perfekt att passa på.

    Ang magen har du testat att äta veganmat en tid?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *