Trädgårdsröj och melodifestival i helgen

Hej mina fina. Hur mår ni denna söndag? Jag hoppas att ni har sol och mår så bra ni kan ❤️
Jag själv har legat i soffan ett par timmar nu för jag började dagen med (och avslutade gårdagen) med att må illa och huvudvärk. Och när jag skjutsat iväg Thomas till tåget (för vidare färd över sundet till Kastrup och flygjobb) kom anledningen och det var mens.

Jag har inte lika bra koll på när perioden börjar längre för den har blivit mer oregelbunden nu när jag närmar mig 50. Men inte gör det mindre ont för det, o nej! Mer ont och mer besvär nu än när jag var yngre, så därför har jag mått lite rövigt och petade i mig ett par smärtstillande och virande in mig i några filtar.

Här på bilden ser ni mig i ett par jeans som fått bli trädgårdsbyxor (jag har by the way så himla många jeans att sälja i en bloppis, så om ni har storlek 52 eller ev 54 är ni välkomna att kika in i bloggen i veckan och kolla in jeans och en del andra byxor), min gosiga teddyjacka, på fötterna bonussonens urväxta och missfärgade gympaskor.
Den lurviga lilla saken i rishögen är grannens katt Maja som ofta kommer över för lite gos och kel. Nu när jag inte har eget husdjur är det extra kul att få lite bonusgos liksom 🙂

Men att ligga med mensvärk är ju inte allt jag gjort i helgen. Nej vi har varit ganska mycket i trädgården också. Från i torsdags faktiskt när vi fick ett ryck och röjde loss och samlade ihop gamla kvistar och grenar som blåst ner i vinter. Och alla miljoner löv som pilen fällde först i december tror jag. De har legat som ett täcke över hela det stenlagda dammpartiet så nu har vi räfsat och lövblåst ihop dem och i fredags var vi på tippen och dumpade hela lasset. Så himla skönt.

Dock är det ju kallt ute fortfarande även här nere i Malmötrakten. Att sitta i lä i solen är ju skönt men annars märks det att det bara är början av mars. Jag satt en stund ute på trappan förut idag med Maja svansandes kring mig och njöt av solen, men jag tyckte att det var lite för kallt faktiskt så en halvtimme fick räcka.

Igår var det ju semifinal i Melodifestivalen. Jag tycker att det är ett så dumt upplägg att de ska delas in i grupper, eller som förut – tävla mot varann. Låt alla 8 bidrag tävla mot varann så får de 4 med flest röster gå vidare. För som det var nu tyckte jag att de 4 i första gruppen skulle gå vidare och ingen i grupp 2. Om man nu skulle välja.

Jag gjorde i alla fall varsin nachotallrik åt oss och sen en liten klick hasselnötsglass, 4 stora jordgubbar och några kex till efterrätt. Och ett glas vin till mig. Thomas skulle ju jobba idag så han ville inte ha.

Ja det var väl helgen på ett ungefär. Jag städade garderoben också och hittade ytterligare jeans att sälja och några andra plagg mamma ska få. Inte så spännande helg kanske, men vi fick saker gjorda och det är ju alltid bra. Sen på tisdag kommer kidsen och på onsdag fyller Thomas år så då kommer våra föräldrar också. Fulle rulle väntar alltså. Nu ska jag dock ta ett ryck och åka iväg med skräp till såna där gröna containrar, sen börja städa lite, plocka med bloppis, laga mat och sånt.

Ha en fin kväll vänner. Kram på er ❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *