Dag- och nattkräm för oss över 40

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds

Hej vänner. Jag hoppas att ni har en bra lördag och kan vara ute och sleva i er d-vitamin via solen. Själv är jag mest inne då jag har att göra inomhus tyvärr. Jag hoppas dock att vädret håller i sig nästa vecka då jag ska åka upp till Osby för att fixa håret, och då kanske också passa på att träffa någon kompis för en fika i solen eller så. Det vore härligt.

Håret behöver som sagt få sig en fix med både sax och färg för det ser så himla tråkigt ut just nu. Och torrt. Både längder och hårbotten är fnöskiga. Och just det med torrt är det inte bara håret som är, utan även huden. Den är så torr att till och med öronen flagnar. Därför har jag skaffat lite bra saker som huden ska bli glad av i form av masker och serum, men tyvärr har jag inte vågat ösa på då jag fortfarande har besvär runt(framförallt under) ögonen.

Det är rött, svider, kliar, fjällar och blir supertorrt så att det bildas djupa torrhetsrynkor och ögonen ser ut att vara 15 år äldre än normalt. Jag vet inte vad det är så jag måste nog snart gå till doktorn, för inga krämer jag testar hjälper och då har jag testat 6-7 olika. Samt ingen alls. Det är väl kanske atopiskt eksem och då kan det ju hända att jag behöver någon specialsalva.

Så i och med detta har jag både legat lågt med smink och andra produkter. Dock smörjer jag ansiktet med dag- och nattkräm. Och det är inte den som är boven, det har jag testat mig fram till. Speciellt som jag haft dessa problem sedan innan jag skaffade krämerna…

De här menar jag. Eucerin hyaluron-filler + elasticity. De här godingarna ligger bra i pris då de varken är Lidl-billiga eller Dior-dyra utan hamnar på strax över 200-lappen styck. Den ljusaste burken här är dagkräm och den mörkare är nattkräm. Kan vara bra att veta så man håller isär dem enklare om de står bredvid varann.

Det här är alltså dagkrämen. Den här är för hud som är mogen och blivit lite tunnare och känsligare. Check på den. Jag saxar från produktinformationen här: ”Elasticity+ Filler Day Cream innehåller arctiin som gör huden mer motståndkraftig och bidrar till att öka produktionen av kollagen i huden. Krämen innehåller även silymarin som är en antioxidant som ökar cirkulationen i huden. Med SPF 15 och UVA-skydd”.

Så förutom att den känns väldigt len och skön på huden ska den fixa till kollagenet så att rynkorna kanske inte blir lika framträdande. Jag tycker om den här och kan rekommendera den. Länk dagkräm.

Nattkrämen är också rik på lipider som stödjer hudens förnyelseprocess. I övrigt är den ungefär samma som dagkrämen. (både på dag- och nattkrämens länk så kan man scrolla ner lite och där kommer båda upp som en duo-pack så man kan köpa båda samtidigt där om man vill). Länk nattkräm.

Ingen kräm kan ta bort rynkor och göra så att man ser ut som 25 när man är 50, om det nu är det man vill. Men genom att smörja sig blir huden mindre torr och rynkor tar längre tid på sig att framträda och blir kanske inte lika djupa. Jag tror fullt och fast på att om man tar hand om sin hud så syns det också. Man måste inte ha tusen olika krämer, men en som man smörjer in på morgonen och kvällen efter rengöring tycker jag att alla bör ha.

Kram på er!

12 reaktioner på ”Dag- och nattkräm för oss över 40”

 1. Hade torra ögonlock med sveda o rödhet. Köpte puralid lipogel. Besvären försvann. Slutar jag kommer det tillbaka. Kan vara blefarit även om det bara är huden runt ögonen.

 2. Smacka på och testa ett tag, hoppas den hjälper dig också! Har tänkt skriva om det förut när du haft problem men nu gjorde jag slag i saken. En annan sak som kan framkalla ögoneksem är faktiskt nagellack, om man är allergisk mot det så kan det sätta sig på ögonlocken, man är ju med fingrarna och pillar där titt som tätt. Kan vara lite klurigt att hitta orsakerna ibland till varför.

 3. Vad skönt att den funkar på dig. För min del har den inte hjälpt tyvärr. Kanske har jag inte varit envis nog, jag vet inte. Jag har också testat flera andra men icke. Inte ens den från Medik8 som varit bra mot detta tidigare funkar ordentligt. Jag tror att det blir en tur till doktorn nästa gång för nu har det nääästan läkt ut. Dock har det blommat upp flera gånger igen så vi får se. Tack för tipset dock, ska testa min Toleraine mer frekvent ett tag.
  Kram

 4. Den har jag hört talas om och faktiskt skärmdumpat namnet häromdagen. Har testat andra feta salvor så det gör mig inget, speciellt att ha på natten. Får ta och be doktorn om den.

 5. Ojdå, vad konstigt att läkaren ställde en sån diagnos utan att ha frågat ut henne om vanor och användande(fast det kanske han gjorde).
  Skönt att hon till slut kom på vad det var. Jag har bytt ut allt jag haft nära ögonen och testat annat (mildare) men det har inte hjälpt tyvärr. Trodde ett tag att det var en remover för ögonsminket men det var det alltså inte.

 6. Jag testar allt och lite till så feta salvor gör mig inget. Vet inte om jag testat Idomin men det skadar inte att smacka på lite igen 🙂

 7. Du tycker säkert detta låter jätteknäppt men prova idomin runt ögonen. Har hjälpt mina känsliga eksemögon.

 8. Min väninna fick problem i och runt ögonen.
  Hon gick till läkare och han trodde hon fått reumatism i ögonen.
  Fick piller och salva.
  Inget hjälpte på över 1 år.
  Till slut kom hon på själv vad det var.
  Hon hade använt sminkservetter och tålde inte dem.
  Fundera på allt du använder nära ögonen.

 9. Hej,

  D-vitamin kan vi enbart ta upp från solen i Sverige mellan maj-augusti. Övrig tid behöver de flesta av oss äta tillskott

 10. Jag använder Ficortril ögonsalva. Får den dock på recept men tycker den fungerar väldigt bra. Den är rätt kladdig och fet men man kan hålla sig hemma när man har den, effektiv är den.

 11. Hej Louise!
  Läste om dina problem runt ögonen!
  Har känslig hud och fick eksem runt ögonen för ett tag sedan, testade ögonkrämen Toleriane Ultra Eye Cream från LA ROCHE-POSAY för känslig hud och det läkte fint efter ett tag. Smörjde några gånger om dagen och extra till natten. Den är för irriterad och känslig hud. Om du inte provat så gå in och läs om den…
  Tar lite tid men man får inte ge sig!
  Hoppas det ger sig snart….vet hur det känns!
  Lycka till!
  Mvh Charlotte

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *