Svart och vitt med rara rosetter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lindex och Cellbes

Den senaste tiden, faktiskt det senaste året allra minst, så har jag tyckt att det är skittråkigt att gå i klädaffärer. Inte för att mitt modeintresse försvunnit, utan för att jag inte hittat kläder jag gillar. Och om jag hittat något har de väldigt sällan funnits i min storlek. Då blir man ju less.

Lindex som jag gillat tidigare har inte alls levererat i våras och somras. Det har varit så slätstruket och trist. Samma sak med Kappahl där man i stort sett bara kan handla på XLNT om man är tjock och även där har det varit en tråktantig vår och sommar. HM har skärpt sig lite vad gäller storlekar, speciellt på nätet men även i viss mån i butik.

Indiska har numera bara butik inne i Malmö city och där är jag inte så ofta tyvärr så därför blir det inte så mycket Indiska heller. Sen finns det ju många andra klädbutiker på Emporia och andra gallerior, men jag hittar inga som har större storlekar. Vero Moda har bara stora storlekar på nätet, Mango likaså. Så nej, det har inte varit så kul att shoppa i butik utan jag har hållit mig på nätet.

Men så häromdagen så hittade jag flera plagg jag både gillade och som jag kunde ha på Lindex. Jag blev så glad. Något som smala inte ens kan tänka sig, men så är det för många som drar större storlekar. Man är GLAD att det finns fina kläder i ens storlek. Inte så många, men några i alla fall. Jag hade sett fyra plagg på nätet och hittade dem i butik och alla fyra funkade. Hurra!

Lindex har 25% för medlemmar nu så passa på. Länk till Lindex.

Den här stickade tröjan med rosett är ju så söt. När jag såg den bland kommande nyheter så tipsade jag en kompis där jag tyckte att den är precis HON liksom och hon höll med. Nu måste jag ju kolla om hon köpt, för den är fin även i verkligheten. Både till svarta byxor, jeans, kjol och vad det nu finns mer. Shorts är ju inte så aktuellt i vinter kanske. Men en tröja som går till mycket. Länk Finstickad tröja med rosett

XL är största storleken och den har jag på mig. Just nu slut på nätet men kommer kanske in igen?

Dock blir det inte den här för mig. För jag ÄR känslig för minsta lilla får i kläderna och här finns 8% ull. Det är ju själva den att jag inte fixar det för ull är ju varmt och allt sånt. Men på mig sticks det i skinnet.

Sedan har vi nästa rosettplagg som jag blev kär i. En blus med knyt i halsen. Nu är själva rosettbandet ostruket och jag fixade inte till längden på ändarna så det ser ju lite knas ut kanske, men det är ju bara att stryka eller ånga och sen knyta rätt.
Länk blus med rosett

Jag gillar den här. Jag kan känna mig utklädd i knytblus annars, som om jag leker fin dam liksom, men så kände jag inte i denna.

Rosetten sitter i en ögla i nacken så man kan ta bort den om man vill. Och när man tvättar blusen…

Har man blusen utan rosetten ser man den fina knappen i halsen.

Knapparna återkommer även i manchetterna. Så fin detalj.

Oftast spretar det hej vilt nertill på blusar för mig då jag har bredare höfter än axlar. Men här funkar det. Dock kommer jag att ha blusen instoppad då jag tycker det blir snyggast så. Den går upp till xl och jag har xl på mig.

Stylingtips för blusen är att hålla det enkelt med svarta byxor och loafers. Som de här med klack eller plattare funkar också såklart.

Byxorna såg jag också på Lindex men taskigt nog har Lindex slutat med byxor i butik till tjockisar(50-54 online). Men det är det så många andra också som gör så det är väl bara att tugga i sig och beställa. För jag gillade dessa. Ganska rejält material som jag tänker mig sitter bra. Länk till byxa Punto

Här är ett tips på skor jag tycker vore fina till.De är i skinn och från märket Gabor. Sen som man som jag är kass på klackar så har Cellbes många plattare också. De har just nu 20% på skor dessutom. Länk till loafers med klack

4 reaktioner på ”Svart och vitt med rara rosetter”

  1. Kul att se rosetttröjan lite mer på riktigt! Beställde den idag och ett par skinnbyxor, tänker att det kan bli en snygg kombination av sött och lite tufft 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *