Sorterar strumpor, krympta tshirts och håliga fultrosor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cellbes

En sak som är ganska trist att köpa är basplagg. Detta trots att det är de jag använder oftast. Linnen, tshirts, trosor och strumpor som är helt vanliga utan några utsvävningar. Kanske är det därför många av oss fortsätter att använda trosor och strumpor med små hål, tshirts som vridit sig i sömmarna, krympt på längden eller kanske tappat lite färg rentav? För att det är mycket roligare att köpa andra plagg. Fina klänningar, sexiga underkläder (rejäla bomullstrosor må vara praktiska, men sexiga är de inte), snygga tröjor osv är ju roligare och syns liksom mer.

Jag vet inte hur många bas tshirts i främst svart jag har. En hel stapel i alla fall, så det är ganska många. Och jag använder de typ två, tre översta i denna garderobsstapel. För de andra trivs jag inte i. Jag har sorterat ut flera men tänkt att äh, den här är ju inte så gammal så den måste jag ju behålla. Om den var bra när jag köpte så… Men faktum är att många av dem har krympt på längden. De är ok när jag köper och sen krymper de i tvätten trots att jag drar i dem. Sen tvättar ju iofs Thomas också och vad jag vet så drar han inte en milimeter i mina tshirts så det kan också vara en faktor (skyller dock inte på honom utan på kass kvalitet).

Många modeller har dessutom en väldigt kort ärm. Jag tycker inte vidare mycket om mina armar så jag vill gärna att ärmen ska vara längre än holkärm. Så kort sagt, jag ska rensa ut många fler tishor nu. Några ska jag dock behålla för trädgårdsarbete, måleri och annat fix. Men så jädra många behöver jag inte.

Men jag har hittat en tshirt eller topp om man så vill, som jag gillar. En som inte drar sig och blir kort och irriterande. Eller som slutar i armhålan. Den här kommer från Kappahl.

Den här håller formen och ärmen och deodoranten blir inte till en salig röra. Den här är alltså från Kappahl och deras ordinarie dam-sortiment. Jag har för mig att den kostade 149 kr. De har även xlnt men jag vet inte om det är krympvariant eller inte.
Längden håller sig såhär. Jag passade på att köpa en svart och en grå i fredags när jag var och shoppade.

Sen har vi det här med trosor. Jag har både string och en jäkla massa hålla-in i troslådan. Men nu när man är och varit hemma så mycket så använder jag helst vanliga bomullstrosor. De sitter inte åt och lämnar märken vid ljumskarna och själva snippan tycker också det är bra med bomull. Så jag kör på ribbade trosor. Nu gör jag dessutom en rensning i troslådan och slänger såna med lite hål, kass resår, obekväma, för små osv. Väck!

Det blev svarta och vita trosor och ett gäng mönstrade och några svarta.

De här vita har jag sedan tidigare i både grått och multifärgade. De finns även i svart. Men nu blev det ett gäng vita för jag har insett att svart, vitt och grått är det som tvättas mest här. Inga fräsiga, sexiga saker men sköna och helt vanliga för vardagen. Länk vita bomullstrosor.

De här svarta hade jag också sen tidigare och köpte igen nu. De är rejält höga så vi snackar mormortrosor här 😉 De sitter bra och har lite hålla-in effekt. Länk 4-pack svarta trosor.

Och så har jag köpt ett gäng strumpor. Egentligen skulle alla vara i samma färg och modell så man slipper para ihop dem för jag hatar verkligen det. Nu är det dock så att Thomas och barnen också har svarta och vita strumpor. Numera har Oscar växt om mig och har stora fötter, men nu börjar den lilla banne mig komma ifatt mina fötter också (hon är uppe i 35-36 nu ska snart fylla 9 – hur jäkla stora fötter ska hon få egentligen?) så jag har svårt att hålla reda på dem. Så nu har jag slutat med det, jag lägger dem i en ikeakasse så får de banne mig själva para ihop sina strumpor. Därför köper jag gärna strumpor med en liten kant upptill, eller med mönster – allt för att det ska bli enklare att para ihop eländet. Nu blev det dock ett gäng helsvarta också så grattis till mig…

Säga vad man vill, men mönstrade ÄR enklast att para ihop. Länk 5-pack strumpor.

Svarta strumpor har jag ju nytta av typ hela tiden. Och det har även Thomas, Oscar och Malin… Men nu får de alltså sortera själva som den elaka styvmodern jag är 😛 Nu gäller det som sagt att försöka plocka ut mina innan de försvinner till de sälla jaktmarkerna (Malin eller Oscars strumplådor). Länk svarta 7-pack.

Ja det var allt för nu. Ett inte så upphetsande inlägg om basplagg, men det är ju trots allt sånt som går åt. Kram på er!

5 reaktioner på ”Sorterar strumpor, krympta tshirts och håliga fultrosor”

  1. Om du får chansen så köp bomullstrosor genom NewBody ( brukar säljas via föreningar). Dem är de enda trosor jag använder sedan jag upptäckte dem för flera år sedan. Finns inga skönare. 150 kr för ett 5 eller 6-pack ( kommer inte ihåg). Kommer i svart och vitt i samma paket.

  2. Vet du, de har massor av roliga på Rusta! Vi var där häromdagen och jag blev besviken över att de bara finns i större storlekar 😊 Så ta en kik där för ett par strumpor med gummiankor eller annat man blir glad över. Kram!

  3. Tack för tipset om en t- Shirt som inte slutar i midjan. Jag har oxå svårt att hitta längre t-shiits. För de krymper ju oxå rejält på längden. Sen saknar jag oxå mönstrade t-shirts, dvs hela tröjan ska vara mönstrad o inte bara ett tryck på magen. Sockor köper jag bara svarta likadana, lätt att para ihop. Jag har stl 42 i skor, så några roliga sockor finns inte. Happy socks finns i större stl men de blir så hårda efter tvätt.

  4. Nu har jag inga barn hemma längre men när vi hade det hade vi enfärgade strumpor, alla hade varsin färg. Då gjorde heller inget om en strumpa gick sönder eller försvann eftersom jag ex hade 10 par vita. Maken hade svarta, barnen grå och blå.
    Sen hade vi varsin plastlåda i tvättstugan med korgar med våra namn på så alla fick sortera sitt eget.

  5. Vi har varsin stor tvättpåse som respektive persons strumpor läggs i, de kan både tvättas och torktumlas i påsen. Men inte sån där liten för bh utan en i typ örngottsstorlek. Supersmidigt! Mitt liv är alldeles för värdefullt för att slösas på strumpsortering 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *